چه چیزی باعث زود حرف زدن کودک می شود؟
26/04/1402آموزش اشکال به کودکان واتیسم با ماکارونی
31/04/1402چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟ سوال خیلی خوبیه!!! بعضی از وقتا نگرانی بهتر از بی خیالی هست البته اگر نگرانی براساس مدارک دقیق باشد. بچه ها به دلایل مختلف امکان دارد مشکلات گفتاری داشته باشند. یکی از مراجعین سایت خانواده توانمند در سن 6 سالگی حین سنجش کودک برای پایه اول متوجه کم شنوایی کودکش شد. والدین کم حرفی و صدای بلند کودکش را به پای تنبلی و بی حوصلگی او گذاشته بودند و به خیال خود مهارت کلامی کودک در مدرسه بهبود می یابد در حالی که کودک از کم شنوایی و بی خیالی والدینش رنج می برد!!!
برای جواب به سوال: چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟ در این مقاله عوامل تاثیر گذار در اختلال گفتاری کودکان را به شما به اشتراک می گذاریم. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
قبل از نگرانی بچه ها را ارزیابی کنید!!!
قبل از نگرانی مهارت رشد کلامی کودک را ارزیابی کنید. برای ارزیابی از تقویم رشد کلامی کودکان استفاده کنید. قبل از 12 ماه ماهگی شروع به صداسازی مثل ام، ن، ت، د و… می کنند. کودکان اولین کلمه را در 12 ماهگی بیان می کنند. تا 18 ماهگی تعداد کلمه بچه هامعمولا کمتر از 50 کلمه است. بین 18 تا 2سالگی بچه ها شروع به گفتن جملات دو کلمه ای می کنند مثلا بابا آب و… بین 24 تا 30 ماهگی جملات متنوعی بیان می کنند. 24 تا 36 ماهگی طول جملات بچه ها افزایش پیدا می کند تا در سن36 تا 48 ماهگی بتوانند قصه بگند یا وقایع را تعریف بکنند.
چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟
اگر این 5 تا عامل زیر را مشاهده کردید می توانید نگران حرف زدن کودک دلبندتان باشید
-
مشکلات کلامی کودکان دلیل مختلفی دارد. بعضی از کودکان به دلیل مشکلات ارثی دارای اختلال کلامی مثل لکنت، تاخیر در گفتار، اختلال تلفظ و .. دارند. با توجه به پیشرفت علم گفتاردرمانی والدین در این مواقع نباید برای درمان از زمان استفاده کنند. با استفاده از خدمات گفتاردرمانی کودکان دارای مشکلات کلامی ارثی می توانند مانند همسالان خود رشد طبیعی داشته باشند.
-
مشکلات ذهنی نیز یکی از پارامترهای موثر در بوجود آمدن مشکلات کلامی کودکان است. بعضی از کودکان به دلیل مشکلات ذهنی مانند اوتیسم، کم توان ذهنی، فلج مغزی، آپراکسی ، سندرم داون دارای مشکلات گفتاری هستند. برای تشخیص بیمارهای مانند اوتیسم، فلج مغزی و کم توان ذهنی خانواده ها باید به روانپزشک، متخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنند و سپس برای بهبود مهارت کلامی کودک به کاردرمانی ذهنی و گفتاردرمانی مراجعه کنند. برای تشخیص بیماری های اوتیسم، کم توان ذهنی ، فلج مغزی به سایر مقالات سایت خانواده توانمند مراجعه کنید.
-
اختلالات جسمی در مهارت کلامی کودکان تاثیرگذار است. بعضی از کودکان مانند کودکان دارای شکاف کام به دلیل شکاف در داخل دهان در ادای کلمات مشکلات عدیده ای دارند. گفتاردرمانگران به همراه سایر متخصصان در ابتدا اختلال جسمی که در حوزه بینی و دهان وجود دارد را رفع می کنند و سپس درمان از طریق گفتاردرمانی برای بهبود مهارت کلامی شروع می شود.
-
مشکلات محیطی در رشد مهارت کلامی کودکان موثر است. بعضی از کودکان در محیط های مناسبی زندگی نمی کنند. والدین آنان تنها مسولیت تعویض پوشاک و خورد و خوراک کودک را به عهده دارند. کودک از صبح تا شب مشغول تماشای تلویزیون است. تلویزیون یک وسیله ارتباطی یک طرفه است. برای کودک در سن رشد اگر بیش از اندازه استفاده شود باعث بروز انواع اختلالات از جمله اختلال توجه و گفتاری می شود.
-
مشکلات شنیداری در رشد کلامی کودکان تاثیر گذار است. از بدو تولد مهارت شنیداری کودکان در بیمارستان ارزیابی می شود. والدین نیز در سنین مختلف می توانند حس شنیداری کودکان را از طریق بازی و فعالیت های روزمره ارزیابی کنند. با تشخیص به موقع مشکلات شنیداری کودکان و استفاده از وسایل کمک شنیداری مانند سمعک، کاشت حلزون مهارت کلامی آنان با کمک گفتاردرمانگران بهبود می یابد. ما در سایت خانواده توانمند با مراجعینی روبه رو شدیم که والدین در 8 سالگی کودک متوجه کم شنوایی 50 درصدی کودک شده اند!!! برای تشخیص مشکلات شنیداری کودکان به شنوایی سنج مراجعه کنید.
برای نگرانی تون دنبال مدرک باشید!!!
وقتی نسبت به حرف زدن کودک دلبندتان نگران شدید از کودک در موقعیت های مختلف فیلم بگیرید یا صدای او را ضبط کنید. به طور مثال وقتی مشکوک به لکنت کودک هستید موقعیت های که او دچار کشیده گویی می شود را یادداشت و به طور نامحسوس با دوربین ثبت کنید تا به گفتاردرمانگر در تشخیص علت لکنت کمک کنید. بعضی از کودکان در حین مراجعه به کلینیک های گفتاردرمانی یا روانپزشکی معمولا در جلسات اول همکاری لازم را ندارند برای همین پروسه تشخیص طولانی تر می شود. در ضمن کودک به علت اضطراب یا خجالتی بودن یا ترس با گفتاردرمانگر در انجام تمرینات گفتاردرمانی همکاری نمی کند.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت خانواده توانمند به سوال چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟ پاسخ دادیم. در صورتی که نیاز به خدمات آموزشی و مشاوره ای و گفتاردرمانی داشتید حتما با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید
1 دیدگاه
بسیار مقاله عالی و مفیدی بود
ممنون از تیم خوبتون