درمان رفتار کلیشه ای کودکان اوتیسم با سه گام
08/12/1401راهکار درمان اختلال حسی حرکتی در منزل
10/12/1401برای تشخیص و شناخت علائم اختلال حس عمقی در کودکان والدین می توانند مهارت نوشتاری و غذا خوردن کودکان را بررسی کنند. در این مقاله از سایت خانواده توانمند به زبان ساده علائم اختلال حس عمقی در کودکان را حین نوشتن و غذا خوردن را با شما به اشتراک می گذاریم. والدین در تشخیص به موقع اختلالات حسی کودکان از جمله تشخیص اختلال حس عمقی نقش مهمی دارند. با تشخیص به موقع اختلالات کودکان می توان بستر رشد بهتری برای آنان فراهم کرد.
علائم اختلال حس عمقی در کودکان
کودکان دارای اختلال حس عمقی برای هر فعالیتی که نیازمند تنظیم حرکت، درجه بندی دقیق میزان نیرو و سرعت مشکل دارند. اختلال یکپارچگی حس عمقی چه کودکی که اطلاعات حسی را بیش از حد دریافت کند و یا که آنها را کمتر از حد دریافت می کند، در استفاده از مداد، پاک کن، قاشق، چنگال و لیوان مشکل دارد. برای تشخیص علائم اختلال حس عمقی در کودکان در حین نوشتن و غذا خوردن والدین می توانند مهارت های مختلف او را بررسی کنند. چنین کودکی برای استفاده از خودکار، ممکن است:
- با فشار زیادی خودکار را روی صفحه حرکت دهد، به صورتی که کاغذ پاره شده یا نوشته ها از پشت آن مشخص شوند.
- خودکار را در زاویه های مختلفی قرار دهد تا بتواند بنویسد.
- خودکار را به سختی تکان دهد تا جوهر موجود در آن روی کاغذ جاری شود.
علائم اختلال حس عمقی در کودکان در حین غذا خوردن
مانند همان مشکلاتی که دیگران در استفاده از چوب های غذای چینی دارند، برای کودکی با اختلال حس عمقی در استفاده از چنگال وجود دارد. ممکن است نیروی بیش از حدی برای بریدن گوشت وارد کند و گوشت از بشقاب لیز بخورد و یا این که نیروی کمی وارد کند و نتوان آن را نگه دارد.
راهکار درمان اختلال حس عمقی کودکان
برای تشخیص اختلال حس عمقی کودکان می توانید از متخصصان کاردرمانی استفاده کنید. پس از ارزیابی کودک اقدامات کاردرمانی متناسب با او طراحی می شود. والدین در مسیر درمان کودک دارای اختلال حس عمقی نقش مهمی دارند. آنان باید به کودک بفهمانند مشکلات او ناشی از تنبلی یا سهل انگاری وی نمی باشد و همه این ها دلایلی منطقی دارند.
دومین کار این است که تمرینات کاردرمانی کودکان دارای اختلال حس عمقی را در منزل انجام دهند.
در منزل بستر مناسب برای تعدیل اختلال حس عمقی کودکان فراهم کنند. منشا بروز مشکلات حس عمقی او را در خانه بیابند. ابزارهایی در اختیار کودک دارای اختلال حس عمقی قرار دهند که به او کمک کنند به طور مثال:
برای کودکی که بسیار آرام و بدون وارد کردن فشار کافی می نویسد، می توان قلم ژله ای را استفاده نمود که رنگ آن بدون نیاز به فشار بروی کاغذ جاری می شود.
کودکی که فشار زیاد حین نوشتن و غذا خوردن وارد می کند والدین می توانند در منزل اقدامات زیر را انجام دهند:
- برای آنکه مدادهای کمتری بشکند از مدادهای استفاده شود که تیز نباشند.
- مداد کوتاه بهتر از مداد بلند برای کودکان دارای اختلال حس عمقی می باشد.
- استفاده از یک پاک کن نرم تر نسبت به نوع سفت تر آن، احتمال کمتری دارد تا باعث پارگی کاغذ شود.
- قاشق ها و چنگال های پلاستیکی برای استفاده و دستکاری کودک مناسب تر می باشند. قاشق و چنگالی که از نظر وزن و گرفتن برای کودک مناسب است برای او برگزنید.
- غذاهایی مانند هات داگ ها، ناگت، سبزیجات گزینه های مناسبی برای غذای این کودکان می باشند. باید تا حدی ممکن در وعده های غذایی آنها گنجانده شوند.
سخنی با والدین
باید همواره به این نکته توجه نمود که میزان استرس و اضطراب این کودکان بالاست. به علت ناتوانی در اجرای درست فعالیت ها، همواره خود را سرزنش می کنند. آنها را به هنگام استفاده از چنگال، قاشق و یا نوشتن سرزنش نکنید و آنان را مجبور به نوشتن دوباره نکنید نباید با اجبار و خشونت با آنها برخورد نمود.
کلام آخر
در این مقاله به علائم اختلال حس عمقی در کودکان در حین نوشتن و غذاخوردن پرداختیم. راهکار های برای مقابله با تعدیل حس عمقی کودکان در حین نوشتن و غذا خوردن در ادامه مقاله ارائه شد. در صورت نیاز به اطلاعات کاردرمانی حتما به بخش کاردرمانی سایت خانواده توانمند سر بزنید. در این بخش اطلاعات کاربردی درباره موضوعات مختلف کاردرمانی کودکان و بزرگسالان به اشتراک می شود اطلاعاتی از قبیل:
- معرفی انواع اختلالات حسی به کودکان
- تقویت مهارت دست ورزی با قیچی و قاشق و معرفی بازی برای تقویت دست ورزی کودکان
- حرکات طبیعی دست نوزاد و عوامل تاثیر گذار در حرکات دست نوزاد، تمرینات کاردرمانی دست در منزل
- کاردرمانی یکپارچگی حسی با توپ و استخر توپ و تونل حسی، ترامپولین، تاب تعادلی
- معرفی انواع وسایل کاردرمانی پا، دست، تعادلی، جسمی، راه رفتن، نشستن کودک
- معرفی انواع تمرینات کاردرمانی جسمی، ذهنی کودکان اوتیسم، فلج مغزی، سندرم داون، نابینا، بیش فعال
- نقش کاردرمانی برای پای پرانتزی، پارکینسون، افراد کم توان ذهنی، سکته مغزی
- نقش کاردرمانی برای نشستن،راه رفتن، ایستادن، غلت زدن، گردن گرفتن کودکان
برای دریافت خدمات مشاوره ای و آموزشی، گفتاردرمانی،کاردرمانی و خرید لوازم توانبخشی می توانید با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.
1 دیدگاه
Itís hard to come by well-informed people in this particular topic, but you sound like you know what youíre talking about! Thanks