بازی درمانی شناختی رفتاری
30/04/1400بازی درمانی برای کودکان کم توان ذهنی
10/05/1400هزینه یک جلسه کاردرمانی یا جلسات کاردرمانی نه تنها برای مادران بچههای با نیازهای ویژه سواله بلکه برای خیلی از خانوادههای که بنا به دلایل متفاوت (مثل بیماران سکته مغزی) مجبور میشن نزد کاردرمانگران حرفهای و متخصص برند. نیز سوال است. دراین مقاله به این موضوع مهم می پردازیم.
ماجرای علی
گاهی شرایط اقتصادی ضعیف اجازه نمیدهد تا ما آن طور که میخواهیم عمل کنیم!!!
مادر علی تصمیم گرفته بود علی مدرسه استثنایی و کاردرمانی نفرسته!!!
علی از آبان ماه دیگه سر کلاسش حاضر نشد!!!
چند بار با خانوادهاش تماس گرفتیم جواب ندادند!!!
تا اینکه حضوری خونهشون رفتیم تا بینیم قضیه از چه قراره!!!
متوجه شدیم مادر سرکار میره!!!
علی یک برادر کوچکتر سالمم داشت!!!
ازش پرسیدیم چرا علی اینقدر غیبت میکنه؟
با کمی مکث گفت :چی بگم والله!!!
این بچه آخر و عاقبتاش میخواد چی بشه؟!!
چه بخونه چه نخونه همین وضعش!!!
الان یازده سالهاش کلاس دومه!!1
اونم با حرص و جوشهای که من خوردم!!!
دیگه نمیکشم، خستهام، میخوام برای بچه سالمم وقت بزارم!!!
که حداقل نتیجه شو ببینم!!!
خسته شدم از حرفهای فک و فامیل!!!
میگن: تو این بچه سالمتم الکی داری زندگیشو خراب میکنی!!1
الانم سرکار میرم!!!
نمیتونم برای دوتاشون وقت بزارم!!!
علی بچه خودمه، نفسم به نفسش بنده!!!
ولی چیکار کنم باباش صبح تا شب کار میکنه، ولی هشتمون گرو نه مونه!!!
تازه از طرف مدرسه کاردرمانی معرفی کردند!!!
یه جلسه کاردرمانی بردم!!!
هزینه را نتونستم بدم با اینکه کاردرمانگرش خیلی آدم خوبی بود!!!
حتی گفت: نمیخواد هزینه شو بدی، ولی هزینه رفت و آمد برام زیاد بود!!!
از طرفی همهاش باید مرخصی بدون حقوق میگرفتم!!!
از شرایط خونه و حرفهای مادر متوجه شرایط سخت این خانواده شدیم!!!
با کمک یکی از معلمهای بچههای استثنایی تونستیم کلاسهای علی رو به صورت حضوری تو خونهشون برگزار کنیم!!!
با کاردرمانگرش هماهنگ کردیم تا جلسات کاردرمانی به صورت آنلاین برگزار کنه( البته همون موقعی که معلمش هست)!!!
ما تونستیم یه باری رو از دوش این مادر برداریم ولی این موضوع فقط مربوط به خانواده علی نبود!!!
خیلی از خانوادها بچههای استثنایی درگیر این موضوع هستند!!!
اون هم به خاطره دلایل مختلف، ولی مهمترین دلیل،دلیل اقتصادیه!!!
بچههای استثنایی چندین برابر بچهها عادی هزینه دارند!!!
تو این شرایط اقتصادی خیلی سخته!!!
این سختی خانوادهها رو تو دو راهی سختی قرار میده، دو راهی هزینه کردن یا هزینه نکردن!!!
این تنها یک نمونه بود!!!
اگر کودکان استثنایی از خدمات آموزشی و درمانی مناسب شان بهره مند نشوند،خانواده و کشور متضرر خواهد شد. کودکان اسثتنایی نیز نمی توانند از حق طبیعی خودشان بهره مند شوند. ما در این مقاله سعی می کنیم راهکارهای مناسب برای پرداخت هزینه جلسات توانبخشی از جمله کاردرمانی را معرفی کنیم تا کودکان و افرادبانیازهای ویژه بتوانند زندگی خوب رو تجربه بکنند.
برای مشاهده محصولات توانبخشی و سایر تجهیزات توانبخشی کودکان و بزرگسالان روی اینجا کلیک کنید.
رشته کاردرمانی چیست؟
در طول زندگی هر انسانی ممکن است حادثهای رخ دهد. یا بیماری بروز کند که به دنبال آن تواناییهای جسمی، ذهنی و یا روانی کاهش یابد. و فرد در انجام فعالیتهایش در منزل، محیط کار و اجتماع با مشکلاتی مواجه شود.
کاردرمانی یکی از زیر مجموعهها رشته های توانبخشی است. اقدامات کاردرمانی به فرد کمک میکند تا به حداکثر توانمندیهایش برسد. فرد با دریافت خدمات کاردرمانی به مرور و با انجام تمرین ها استقلال خود را به دست می آورد.
یک کاردرمانگر به کمک علوم پزشکی و آموزههای علمی، تکنیک های درمانی را با هنر و خلاقیت خود ترکیب می کند و فعالیتهای درمانی مناسب مراجع خود را طراحی و برنامهریزی میکند.
با شرکت در جلسات کاردرمانی به دنبال چه هدفی هستیم؟
به طور کلی میتوان گفت اهداف کاردرمانی بسته به هر بخش و روش درمان موارد مختلفی را شامل میشود. هدف کلی این روش ارتقای سطح سلامت جامعه و کمک به کودکان برای رسیدن به آیندهای درخشان است. برخی از مهمترین اهداف کاردرمانی را در ادامه آوردهایم.
- پیشگیری از الگوهای حرکتی اشتباه
- کم کردن هزینههای مربوط به ناتوانی و افراد معلول و جلوگیری از پیشرفت مشکلات آنها
- تقویت حافظه
- افزایش قدرت حافظه
- افزایش قدرت عضلانی
- آموختن برقراری ارتباط در اجتماع
- کاهش مشکلات حرکتی و جسمی افراد
- تقویت حس عمقی
- بهبود دامنه حرکتی بیمار و انجام تمرینات کششی
- بهبود واکنشهای تعادلی و انعکاسی
- پیشگیری از ایجاد دفورمیتیهای مفصلی
- ایجاد هماهنگی بین جسم و ذهن و تقویت آن
- کنترل رفلکسهای پاتولوژی تشخیص داده شده
- باز پس گیری تواناییهای از دست رفته
- بهبود مهارتهای درکی بیمار
- تقویت مهارتهای بینایی و شنیداری
- ایجاد قدرت درک و حل مسائل مختلف در کودک
- ایجاد حس اعتماد به نفس
- بهبود مهارتهای عملکردی و شناختی
- ایجاد استقلال در انجام امور مختلف
تعرفه و هزینه جلسات کاردرمانی
خدماتی کاردرمانی را می توان هم بصورت دولتی و هم به صورت خصوصی در ایران ارائه دربافت کرد. برای دریافت کاردرمانی دولتی ( هزینه کاردرمانی ) بیشتر در بیمارستان ها و کلینیکهای تحت نظر دانشگاههای علوم پزشکی و بخش درمان جمعیت هلال احمر ارائه میشود .
کاردرمانی خصوصی نیز به صورت کلینیکهای مستقل زیر نظر سازمان نظام پزشکی هر استان توسط فارغ التحصیلان واجد شرایط ارائه میشود.
هزینه کاردرمانی با توجه به تعداد جلسات درمانی، نوع مشکل فرد توانخواه، متدهای مورد استفاده و … متغیر است و نمیتوان عدد مشخصی برای آن ذکر کرد. البته وزارت بهداشت برای خدمات کاردرمانی طبق وضعیت اقتصادی تعرفههای را مشخص میکند.
چگونه هزینه یک جلسه کاردرمانی را پرداخت کنیم؟
به دلیل مشکلات اقتصادی اکثر خانوادهها توان پرداخت هزینههای توانبخشی از جمله کاردرمانی را ندارند. اما برای هر خانوادهای، در هر شرایطی نیاز کودک از همه چیز مهمتر هست با رعایت یکسری ترفندها میتوانید هزینههای توانبخشی و کاردرمانی کودک خود را بپردازید.
بعضی از ترفندهای مهم برای کم کردن هزینه جلسات کاردرمانی
- در انتخاب کاردرمانگر تحقیق کنید، کاردرمانگر متعهد و قانونمدار از مراجعه کننده خود پول هنگفتی نمیگیرد.
- خدمات توانبخشی از جمله کاردرمانی در بخش خصوصی و دولتی ارائه میشود. در دانشکدههایی توانبخشی، مراکز مشاوره آموزش و پرورش، برخی درمانگاههای دولتی، مراکز آموزش و پرورش استثنایی، مراکز بهزیستی و مراکز خیریه از جمله مراکزی هستند که هزینههای بسیار مناسبی دارند و گاهی با همکاری بخش مددکاری خدمات رایگان ارائه میشود.
- نظم را در برگزاری جلسات کاردرمانی رعایت کنید. وقتی جلسات کاردرمانی به طور منظم برگزار شود درمان روند بهتری دارد.
- در انجام تمرینات کاردرمانی در منزل کوشا باشید و تمرینات کاردرمانی را طبق چیزی که به شما گفته میشود اجرا کنید تا روند درمان سریعتر پیش رود.
- اگر کاردرمانگر خود را با تحقیق انتخاب کرده باشید نیازی به تعویض کاردرمانگر ندارید و نیازی نیست با تغییر کاردرمانگر پول خود را هدر دهید.
- در مسیر توانبخشی حضور پر رنگ داشته باشید و از کاردرمانگر خود سوال بپرسید مثلا از کاردرمانگر بپرسید چرا این تمرین کاردرمانی ذهنی مهم است؟ آیا تمرین را درست انجام میدهید؟ آیا روند درمان خوب پیش میرود؟ و…
- در مسیر توانبخشی و کاردرمانی جسمی، ذهنی کودک خود هیچگاه نحوهی درمان کودکتان را با کودک دیگر مقایسه نکنید. تمرین کاردرمانی کودکان دیگری را برای کودک خود انجام ندهید، پیشرفت کودک خود را با کسی دیگر مقایسه نکنید این کار باعث استرس شما میشود و شما را از مسیر توانبخشی دور میکند.
- در مسیر کاردرمانی فرزند خود صبور باشید، بگذارید کاردرمانگر شما را در مسیر کاردرمانی درست هدایت بکند تا بیراهه نروید و باز پول بیشتری پرداخت نکنید.
- در مسیر کاردرمانی و توانبخشی مقاومت کنید اگر مسیر درست را انتخاب کردید و شاهد بهبودی او بودید، به دلیل خستگی درمان را رها نکنید چون در بعضی اختلالات رها کردن درمان یعنی پسرفت کودک خود و هزینه بیشتر.
- با کاردرمانگر هماهنگ باشید، اگر در مسیر کاردرمانی و توانبخشی فرزند خود خسته شدهاید به فکر امتحان روشی هستید حتما با کاردرمانگر فرزند خود مطرح کنید تا این مسائل با هماهنگی انجام شود تا منجر به خسارت مالی نشود.
نقش ارزیابی در کاردرمانی
امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که بسیاری از اطلاعات در مورد اختلالات مختلف و روشهای درمانی در دسترس هستند. اما آیا همه آنها برای کودک ما مورد استفاده و مفید هستند؟
ارزیابی توسط کاردرمانگران راهی است تا بدانیم:
- کودک ما در چه حیطه و یا حیطههایی دچار مشکل است؟
- شدت مشکل او چقدر است؟
- نقاط قوت او کدام است؟
- بهترین روش درمانی برای او چیست؟
- اولویت درمان کدام است؟
- سرعت پیشرفت او چه قدر است؟
- درمان در چه حیطههایی کارآمد است؟
- بهبود خود به خودی کدام است؟
- بهبود حاصل از درمان کدام است؟
اولویت در کاردرمانی افراد
یکی از نتایج حاصل از ارزیابی، تصمیم گیری در مورد اولویت درمانی است.پس از ارزیابی و بدست آوردن ضعفها و توانمندی کودک، کاردرمانگر تصمیم میگیرد که چه درمانی را در اولویت قرار دهد. خانواده ممکن است به دلایل مشکلات متعدد مانند سکته مغزی، بیش فعالی، سندرم دان، اوتیسم، پارکینسون، فلج مغزی و…به کاردرمانگر مراجعه کند، اما در اولین قدم مهمترین مشکل، در دستور قرار میگیرد.
بنابراین خانوادهها باید بدانند که اگر تصمیمگیری بالینی به درستی انجام شده باشد، با درمان و یا بهبود نقص اصلی کودک، بهبودی در سایر زمینهها نیز حاصل خواهد شد و آنچه که باقی میماند در گامهای بعدی مورد هدف قرار خواهد گرفت.
نتیجه درمان با کاردرمانی پس از چه مدتی بروز میکند؟
عوامل مختلفی بر طول مدت درمان تاثیر میگذارد. طول دوره درمان یک مشکل شدید معمولا نسبت به آسیبهای جزئی نیاز به زمان طولانیتری از کاردرمانی دارد.
اینکه کدام بخش از مغز تحت تاثیر قرار گرفته است، در تعیین طول دوره درمان موثر است. آسیب به برخی از نواحی مغز ممکن است سریعتر از مناطق دیگر بهبود یابند.سطح تلاش کودک برای درمان بسیار اهمیت دارد.
کاردرمانگر در تمرینات به کودک کمک میکند و به او میآموزد که چه کاری انجام دهد.اما لازم است که کودک هم همکاری لازم را داشته باشد. هرچه بیشتر تلاش کند، زمان بهبودی سریعتر خواهد بود.
پیگیری، همکاری و نظم والدین در مراجعه به کاردرمانی و نیز انجام تمرینات کاردرمانی در منزل نیز در میزان و سرعت بهبودی نقش به سزایی دارد.
سطح دانش و به روز بودن درمانگران و نیز تعهد و انگیزه آنان برای ایجاد تغییرات مثبت در فرآیند درمان عاملی بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
در نهایت میتوان گفت: مدت زمان بهبودی در کاردرمانی برای هر کودک و فردی با دیگران متفاوت است؛ حتی اگر آسیبهای مشابهی وجود داشته باشد. بنابراین با وجود اینکه تضمین زمان دقیق حصول نتیجه غیر ممکن و غیر اخلاقی است لیکن برای اطلاع از اینکه حدودا چه زمانی دوره بهبودی کودک کامل میشود لازم است با درمانگران کلینیکهای کاردرمانی خود مشورت نمایید.
کاردرمانی در منزل برای چه کودکانی مناسب است؟
در پاسخ باید گفت: که تقریبا هیچ محدودیتی برای انجام کاردرمانی در منزل برای هیچ کودکی وجود ندارد. مگر اینکه کودک از لحاظ شرایط تنفسی یا سایر مسائل حیاتی نیاز به مراقبتهای ویژه در بخشهای بیمارستانی داشته باشد.
بدیهی است که تفاوت تشخیص و نوع بیماری کودکان در تعیین میزان بهرهمندی آنها از کاردرمانی در منزل تاثیر گذار خواهد بود و هرچه مشکل کودک خفیفتر باشد، امکان اجرای تکنیکها در منزل بیشتر و راحتتر بوده و در نتیجه پاسخ بهتر و قابل مشاهدهتری است.
در هر حال اگر والدین به هر دلیلی امکان مراجعه به کلینیک برای استفاده از خدمات کاردرمانی را نداشته باشند، میتوانند از خدمات کاردرمانی در منزل استفاده کنند. هرچند اولویت با مراجعه به مرکز کاردرمانی است.
جهت اطلاع یافتن از هزینه یک جلسه کاردرمانی باید چکار کنیم؟
ما در این نوشته تلاش کردیم تا درباره هزینه جلسات کاردرمانی صحبت کنیم. و با ارائه دادن راهکارها و ترفندهای کاربردی و مهم شما را راهنمایی کنیم که در پرداخت هزینه های کاردرمانی به چه چیزهای توجه کنید.
ما هم میدانیم که شرایط اقتصادی و اوضاع نابسمان مالی شاید این اجازه را ندهند که شما بهترین تصمیم را بگیرید. اما چه خوب است که هدف ما فقط رشد و ارتقا مهارتهای فرزندان با نیازهای ویژهمان باشند. تا بلکه آنها بتوانند در آینده زندگی خوبی برای خود داشته باشند.
معمولا انجمن کاردرمانی تعرفه سالانه را مشخص می کند. کلینیک ها متناسب با منطقه، امکاناتشان هزینه ویزیت جلسات کاردرمانی را مشخص می کنند. برای همین معمولا هزینه های کاردرمانی متفاوت است. میتوانید برای مشاوره رایگان از طریق شماره تلفن ۰۹۰۵۴۱۴۶۹۱۱ اقدام کنید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی از خدمات گفته شده بهرهمند شوند.
5 دیدگاه
واقعا هزینه کاردرمانی با این اوضاع و احوال خیلی سخته…😒😒
آره واقعا..!!🤕🤕
انشالله روزی برسه که این بچه ها هم مستقل بشن.(:
ببخشید تعرفه برای جلسات کاردرمانی واسه کودکان چقدره؟؟
تعرفه برای جلسات کاردرمانی متفاوت..نمیشه برای عدد دقیقی گفت! اما شما میتونید با مشاوره رایگان از ما راهنمایی بگیرید.