کاردرمانی ذهنی یکی از شاخههای مهم کاردرمانی میباشد که به درمان و کاهش مشکلات ذهنی در کودکان کمک میکند. کاردرمانی ذهنی در کودکان با بهرهگیری از متدهای تخصصی به آموزش مفاهیم شناختی و تقویت مهارتها و کارکردهای اجرایی مغز در زمینه ذهنی و درکی میپردازد. نوعی درمان تخصصیتر هم در این نوع کاردرمانی وجود دارد به نام کاردرمانی ذهنی – آموزشی که در این بخش آموزشی؛ کودکان با مفاهیم رنگها ، میوهها،حیوانات، مشاغل و مجموعا مفاهیم پیش دبستانی آشنا میشوند. حتی شما میتوانید با انجام تمرینات کاردرمانی ذهنی به کودکان شانس زندگی بهتر را بدهید.
پیشنهادی: چند روش ساده برای کاردرمانی سکته مغزی
با توجه به متنوع بودن اختلالات و تمرینات کاردرمانی و همچنین متفاوت بودن سنین افراد، ابزارهای که کلینکها و متخصصین کاردرمانی برای درمان به کاری میبرند متفاوت است. برای مثال بخشی از این ابزارها عبارتند از:
این رویکرد بیشتر زمینههای حرکتی را شامل میشود به عنوان نمونه اختلال هماهنگی رشدی تا 5 سالگی ظاهر میشود و تظاهر حرکتی دارد ولی بعدا نیز به اختلالات یادگیری منجر میشود.مقصود اصلی رو تکامل رشدی و حرکتی می باشد( تکامل مایلستونها)
در این سطح حرکات کودک معنی و مفهوم درکی و شناختی دارد و بیشتر جنبههای حرکتی که همراه با برنامه ریزی و طرح میباشد.مناسب برای کودکانی که به مهد کودک میروند و نیازمند مهارتهای سطح بالاتر میباشند.اوج این فعالیت دوران پیش دبستانی و مدرسه میباشد.گره زدن یکی از فعالیتهایی احتیاج به آشنایی دارد.
در این رویکرد کودک مرکز فعالیت قرار دارد. یکپارچگی حسی یک فرآیند عصبی رفتاری است.حاصل آن یک رفتار شکل میگیرد اطلاعات حسی که لازم و کافی برای یک رفتار است از قسمتهای گوناگون مغز باهم یکپارچه میکند که در نتیجه یک رفتار انطباقی شکل میگیرد.( مانند بازی و ارتباط با همکلاسیها)
اختصاصا روی جنبههای شناختی( توجه، حافظه، حل مسأله، کاردهای اجرایی) متمرکز است.کاردرمانگر هر چیزی را که مانع انجام فعالیتهای طبیعی فرد باشد تغيير میدهد. او در محیط زندگی و کار شخص تغییراتی میدهد تا او بهتر بتواند زندگی کند. در نوع کار فرد تغییراتی میدهد تا بهتر بتواند از عهده وظیفههای محوله خویش برآید. ابزارهای خاصی به شخص میدهد تا او با کمک آنها بتواند بهتر کارهایش را انجام دهد و مهارتهای شخص را در انجام فعالیتهایش افزایش میدهد.
در این قسمت از تکنیکهای که در کاردرمانی کودکان توسط خانواده موثر هستند را معرفی میکنیم تا خانوادهها در تعطیلات و اوقات فراغت انجام دهند.
پیشنهادی: درمان کودکان فلج مغزی یا سی پی با کاردرمانی
خانوادهها در منزل (الفیای کاردرمانی ذهنی در منزل) برای انجام تمرینات کاردرمانی ذهنی میتوانند از انواع بازی استفاده کنند تا کودکان مهارتهای ذهنی لازم برای داشتن زندگی خوب را کسب کنند.در ادامه تمرینات ارائه میشود.
کم توانی ذهنی به محدودیتهای بنیادی در کارکرد فعلی کودکان اشاره دارد که به طور معناداری پایینتر از حد میانگین است.کاردرمانی در حیطه ذهن،با ارایه فعالیتهایی سعی در بهبود سطح تواناییهای فرد دارد.
نکته: برای انجام کاردرمانی در منزل و از راه دور توسط خانوادهها باید به یکسری نکات توجه کرد تا به نتیجه دلخواه برسیم.
همه کودکان به یک برنامه ثابت و منظم در زندگی خود نیاز دارند، حال آنکه کودکان با نیازهای ویژه، حتی بیشتر به آنها احتیاج دارند. در ادامه باید گفت همین مساله در همه گیری کرونا باعث شده که دادن تغییرات اساسی در یادگیری کودکان به خصوص کودکان با نیازهای ویژه، دشوار بنماید.
به همین منظور، کاردرمانگران در کلینیکهای کاردرمانی والدین دانشآموزان با نیازهای ویژه را تشویق میکنند که یک برنامه روزانه درمانی و منظم برای یادگیری فرزندانشان در خانه تنظیم کنند.
در کار با کودکان، کاردرمانگران ترغیب میشوند تا خانوادهها را تشویق کنند که چگونه میتوانند از مواد داخل خانه خود برای کمک به کودکان خود در زمینه غنی سازی زبان استفاده کنند. گردش در اطراف خانه و بیرون از خانه برای یافتن موارد خاص و صحبت در مورد آنها میتواند روش خوبی برای ساخت واژگان روزمره باشد.
کودکان تمایل به یادگیری تعاملی دارند و به اینگونه روشها به خوبی پاسخ میدهند. بسیاری از کاردرمانگران به دنبال تمرینات دیجیتالی هستند که بتواند توانایی دست ورزی این کودکان را در حال حرکت کردن ارتقا دهند. در واقع جایی که بتوانید در آنجا برنامههای تعاملی را برای کار درمانی از راه دور پیدا کنید نرم افزار google app است.
هنگام تدریس از راه دور کاردرمانگران نیازهای اجتماعی-عاطفی کودکان را همراه با نیازهای تحصیلی آنها به عنوان یک اولویت بالا نگه دارند. کودکان نمیتوانند بیاموزند وقتی از حوادث جهانی استرس داشته باشند و تمام فکرشان این مسائل باشد و احساس ناتوانی میکنند در برابر گستردگی اطلاعاتی که دریافت میکنند.
بسیاری از کاردرمانگران اذعان کردهاند، گرچه آنها با اکثر دانش آموزان خود به گونهای ارتباط معناداری برقرار کردهاند، اما در مورد خانوادههای آنها اینگونه نیست. آنها به سختی میتوانند والدین را در خارج از جلسه یا کنفرانس ببینند و این موضوع باید تغییر کند.خانواده ها باید ارتباط خود را با کاردرمانگر حفظ کنند.
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات فروشگاهی (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی از خدمات گفته شده بهرهمند شوند.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.