آستانه شنوایی انسان چگونه تعیین میشود؟
08/08/1400روشهایی برای تربیت شنوایی کودکان
14/08/1400درمان اختلالات گفتاری در بزرگسالان شدنی است. علت اختلال گفتاری در بزرگسالان به دلایل مختلف مثل آفازی، لکنت، اختلالات گفتاری ناشی از سکته مغزی یا پارکینسون ، اختلال تلفظ، اختلال ناگهانی تکلم و… می باشد. معمولا افراد بزرگسال وقتی با خانواده تماس می گیرند از مشاوره سایت همواره این سوال را می پرسند:
درمان اختلالات گفتاری در بزرگسالان شدنی است؟
گفتاردرمانی بزرگسالان آنلاین برای درمان اختلالات موثر است؟
هزینه گفتاردرمانی بزرگسالان با کودکان فرقی دارد؟
در جواب باید گفت: بله هر فردی (در هر سنی) که در ارتباط برقرار کردن بخصوص از طریق گفتار و زبان مشکل داشته باشد نیاز به گفتاردرمانی دارد. بسته به شرایط افراد و نوع اختلالات گفتاری ممکن است برخی مداخلات گفتاردرمانی نیاز به زمان بیشتری داشته باشند تا به نتیجه برسند و شرط لازم برای مشاهده پیشرفت، تداوم درمان می باشد.
اگر شما نیاز مانند مراجعان سایت خانواده توانمند نسبت به خدمات گفتاردرمانی بزرگسالان و فواید آن بی اطلاع هستید. پیشنهاد می کنم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
گفتاردرمانی بزرگسالان
گفتاردرمانی برای بزرگسال فواید بسیاری دارد، بزرگسالان و سالمندان با استفاده از خدمات گفتاردرمانی میتوانند دوباره توانایی لازم برای برقراری ارتباط و گفتار را کسب کنند.
گفتاردرمانگران برای درمان اختلالات گفتاری بزرگسالان درگام اول نیازمند برقراری ارتباط درست هستند تا بتوانند از این طریق راهی برای درمان اختلالات گفتاری بزرگسالانی که امیدی به درمان خود ندارند پیدا کنند. اگر این گام به درستی طی شود الباقی مسیر درمان برای گفتار درمانگر و مراجعه کننده راحتتر خواهد بود.
معمولا در درمان اختلالات گفتاری بزرگسالان یکی از چالشهای گفتاردرمانگران عدم انگیزه مراجعه کنندهگان می باشد. بسیاری از بزرگسالان که نیازمند خدمات گفتاردرمانی هستند، بیماریهای زمینهای همچون دیزآرتریک و آپراکسی، مشکلات شنوایی، سرطان حنجره یا سرطان زبان یا سرطان گردن دارند. یا بعضی از مراجعه کنندگان کلینیک های گفتاردرمانی بزرگسالان معمولا دچار آسیبهای مغزی ناشی از سکته مغزی، تومور مغزی، ضربه مغزی، دمانس هستند. معمولا بزرگسالان در کنار رفع اختلالات گفتاریشان برای درمان سایر اختلال ناشی از آسیب مغزی تلاش بکنند. بعضی از افرادی که مبتلا به بیماری MS و پارکینسون و ALS، هستند با توجه به شرایطشان باید عوارض جانبی بیماری شان رو تحمل کنند.
روش های گفتاردرمانی بزرگسالانی
تحمل عوارض بیماری ها نیازمند انرژی زیادی می باشد. گفتاردرمانگر برای پیشبرد اهداف خودشان نیازمند ارائه راهکارهای خلاقانه هستند تا فرد بتواند با انگیزه مسیر گفتاردرمانی را طی کند.
گفتاردرمانگران حرفهای برای حل این مشکل از راههای مختلفی استفاده میکنند، تا مراجعه کننده بتوانند توانایی لازم برای گفتار و ارتباط را از طریق گفتاردرمانی کسب کند. به همین خاطر ممکن است برای درمان اختلالات گفتاری بزرگسالان، گفتاردرمانگر متناسب با شرایط مراجعه کننده از انواع روشهای گفتار درمانی استفاده کند، به طور مثال:
گفتاردرمانگران برای مراجعین بزرگسال که دچار آفازی گلوبال و پارازی نیمه راست بدن و پارازی در ناحیه اورال به دنبال ضایعه سکته مغزی میشوند از تمرینهای ماساژ دهانی و دست ورزی به صورت پسیو و اکتیو در ناحیه دهانی میتوانند استفاده کنند تا مهارتهای گفتاری تقویت و وضح گفتار افراد بیشتر شود.
یا گفتاردرمانگران برای افراد بزرگسال که دچار دیزارتری و آپراکسی کلامی و نیازمند گفتار درمانی هستند می توانند از شیوه های مختلف و خلاقانه ای همچون تکرار هجاهای متوالی استفاده کنند تا فرد با انگیزه بیشتر مسیر گفتاردرمانی خود را طی کند.
گفتاردرمانگران برای بهبود مهارت های زبانی افراد بزرگسال بعد از هر جلسه درمانی تا جلسه بعد برای تکرار به افراد تمرینات گفتاردرمانی در منزل را ارائه می کند. فرد با انجام تمرینهای مکرر و مستمر می تواند، اختلالات گفتاری خود را رفع کند. به طور مثال یکی از تمرینات گفتار درمانی بزرگسالان در منزل می توان از تمرین بوسه استفاده شود. در این تمرین افراد باید چند لبخند مقابل آینه بزنند و سعی کنند با جمع کردن لب هایشان حالت بوسه را ایجاد کنند. در این تمرین افراد باید لب های خود را جمع کنند، سپس شل میکنند. اینکار باید در زمانهای مختلف تکرار شود.
بازی با کلمات از جمله تمرینات گفتاردرمانی برای بزرگسالان است اگرچه در این تمرین گفتاری تولید نمی شود ، اما این بازی ها مهارت پردازش زبان افراد بزرگسال را به چالش می کشند.
برای درمان اختلالات گفتاری بزرگسالان باید چکار کنیم؟
اولین گام درمان اختلالات گفتاری بزرگسالان، مشورت با متخصصین گفتاردرمانی حرفهای است تا از این طریق مشکلی اصلی گفتار مشخص شود. متناسب با مشکل راهکارهای درمانی ارائه می شود. در این گام می توانید با کمک سایت خانواده توانمند با بهترین گفتار درمانگران آشنا شوید تا با خیال راحت مسیر درمانی خود را طی کنید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.