هماهنگی چشم و دست کودکان در کسب مهارت های مختلف خوانداری، نوشتاری و انجام کارهای شخصی و روزمره و مهارت های زندگی و خودیاری مانند دستشویی رفتن نقش مهمی دارد. در این کلیپ یک نمونه بازی مناسب برای هماهنگی چشم و دست کودکان معرفی می شود. در ادامه مقاله نیز به راهکارهای تقویت هماهنگی چشم و دست، بازی های مناسب برای هماهنگی چشم و دست کودکان و نقش این مهارت در زندگی انسان ها و انجام کارهای مختلف می پردازیم.
وقتی درباره مشکلات بینایی و چشم صحبت می شود ذهن ها به سمت دوربینی، و نزدیک بینی می رود. این مشکلات در ارتباط با دریافت اطلاعات دیداری در مغز می باشند، اما در کودکان دارای اختلال یکپارچگی حسی، سیستم عصبی کودک اطلاعات بینایی را دریافت می کند اما قادر به پردازش اطلاعات دریافت نیست.
اگر حس بینایی به خوبی داده های دریافتی را پردازش نکند چشم یا بینایی با سایر اعضای بدن مانند دست هماهنگ عمل نمی کند. در انجام فعالیت های مشترک حرکتی با سایر اعضای بدن مانند دست، پا دچار مشکل می شود و فعالیت ها را به خوبی انجام نمی دهد. در این مواقع برای پردازش درست حس بینایی می توان از کاردرمانی حسی استفاده کرد.
گاهی چشم عملکرد مناسبی دارد اما دست به دلایل مختلف مانند عدم توانایی لازم انگشتان، لرزش، ضعف عضلاتی قادر به انجام فعالیت های حرکتی نمی باشد. در این مواقع نیز می توان از خدمات کاردرمانی جسمی یا کاردرمانی دست استفاده کرد. کودکان از طریق اقدامات کاردرمانی می توانند مهارت های ظریف و درشت را کسب کنند. با اقدامات کاردرمانی کودکان می توانند عضلات قوی داشته باشند.
والدین می توانند در منزل با انجام فعالیت های مختلف مانند بازی، آشپزی، ساخت کاردستی و فعالیت های روزمره به رشد هماهنگی چشم و دست فرزندشان کمک کنند.
شاید در ابتدا بگوید کودکان با ما همکاری ندارند. اگر با این مشکل مواجه هستید حتما از بازی در موقعیت های مختلف مانند آشپزی، گردگیری، دکمه بستن و… استفاده کنید. بازی بهترین وسیله برای آموزش کودکان استثنایی و عادی می باشد. هماهنگی چشم و دست، مانند دیگر مهارتهای شناختی کودکان با آموزش بهبود می یابد. برای تقویت هماهنگی چشم و دست کودکان می توانید در منزل فعالیت های زیر را انجام دهید:
هماهنگی چشم و دست در زندگی انسان ها نقشی به سزایی دارد. انسان ها با کمک چشم و دست فعالیت های مختلف زندگی و حرفه ای خود را انجام می دهند. به طور مثال:
روزهای اول آموزش بازی محور معمولا برای والدین روزهای سختی می باشد. اما به مرور والدین می توانند با نقاط قوت و ضعف کودک دلبندشان آشنا شوند. آنان می توانند با استفاده از نقاط قوت، نقاط ضعف کودکشان را در حین انجام فعالیت های مختلف برای هماهنگی چشم و دست رفع یا کاهش دهند.
والدین بیشترین زمان را کنار فرزند خود هستند به همین دلیل در رشد مهارت های مختلف جسمی، ذهنی، حسی کودکان نقش مهمی دارند. آنان با کمک متخصصان حوزه آموزش، کاردرمانی، گفتاردرمانی می توانند افراد توانمند تربیت کنند. ما در تیم خانواده توانمند در کنار والدین هستیم تا آنان بتوانند از بهترین متخصصان و تجهیزات کاردرمانی، آموزش مناسب کودکان دلبندشان استفاده کنند. در صورت نیاز به خدمات مشاوره ای می توانید با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.