هلیا یکی از شاگردم هست که بعد از سرماخوردگی صداش گرفت. به مدت 5 ماه او درگیر گرفتگی صدا بود تا اینکه بعد از مراجعه به پزشکان مختلف متوجه شد، راهکار مشکل او گفتاردرمانی گرفتگی صداست!!!
پزشکان برای درمان، گفتاردرمانی گرفتگی صدا را به او پیشنهاد داده بودند. اوایل درمان خود، نمیدانست گفتاردرمانی به او چه کمکی میکند؟!
در طول مسیر درمان متوجه نقش و تاثیر گفتاردرمانی در درمان خود شد.
ابتدا گمان میکرد گفتاردرمانی تنها برای لکنت زبان است!!!
صدای هلیا بعد از گفتاردرمانی مانند روز اولش شد البته او در این مسیر تمرین و تلاش بسیاری انجام داد تا بتواند تمرینات گفتاردرمانی گرفتگی صدا را انجام دهد تا بتواند مجددا توانایی لازم برای برقراری ارتباط خوب را کسب کند.
او بعد از گرفتگی صدا نمیتوانست به خوبی با سایرین ارتباط برقرار کند؛ اعتماد به نفس کافی نداشت، سعی میکرد از دیگران فاصله بگیرد تا مجبور به صحبت با آنان نشود!!!
او از نگاههای دیگران متوجه ناهنجار بودن صدایش میشد، به همین دلیل تمام تلاش خود را انجام داد تا بتواند مهارت گفتاری خود را بهبود ببخشد.
اگر شما نیز مانند هلیا دچار گرفتگی صدا شده اید و به دنبال راهکار هستید تا بتوانید با اعتماد به نفس با دیگران ارتباط برقرار کنید خواندن این مقاله برای شما مفید و کاربردی خواهد بود چرا که راهکاری گفتاردرمانی گرفتگی صدا را با شما به اشتراک می گذاریم.
گرفتگی صدا به دنبال آسیب و صدمه تارهای صوتی به وجود می آید. تارهای صوتی در حنجره قرار گرفته اند، در هنگام صحبت کردن و یا آواز خواندن، تارهای صوتی به ارتعاش در می آیند و صدا تولید می شود.
لارنژیت و یا همان التهاب تارهای صوتی، یکی از شایع ترین دلایل گرفتگي صدا است، که عمدتا به دلیل عفونت مجرای تنفسی ایجاد می شود. البته گرفتگی صدا علل دیگر هم دارند از جمله:
هنگام سرماخوردگی، صدا خشن، گوش خراش، و گرفته می شود و تغیراتی در تن صدا به وجود می آید. این تغییرات، مربوط به اختلالات تارهای صوتی است که از حنجره تولید می شود.
درمان گرفتگی صدا، راهکارهای مختلفی از جمله دارودرمانی، جراجی، گفتاردرمانی دارد برای مثال:
لارنژیت های مزمن به دنبال عفونت مجاری تنفسی، در صورت از بین رفتن عفونت، بهبود می یابد. استفاده از داروهای کاهنده سرفه به گرفتگی صدا کمک می کند. در ضمن مرطوب نگه داشتن محیط نیز به به رفع گرفتگي صدا کمک می کند.
پولیپ های خوش خیم، آسیب به حنجره، تارهای صوتی و یا سرطان حنجره، با جراحی درمان می شوند.
گفتاردرمانی به بررسی اختلالات گفتاری بزرگسالان و کودکان می پردازد. منظور از اختلالات گفتاری آن دسته از اشکالات یانقص هایی است که بر روی زبان، گفتار، صدا، ریتم و آهنگ صدا تأثیر می گذارد. وظایف آسیب شناس گفتار و زبان عبارتند از: ارزیابی، شناخت و تشخیص اختلالات گفتاری و ارائه درمان مناسب که با تکیه بر تمرین و تکنیک های درمانی، به ویژه مشاوره با نزدیکان بیمار، در رابطه با چگونگی تداوم تمرینات در منزل، پایه ریزی می گردد.
گفتاردرمانی در گرفتگی صدا نیز تاثیر گذار است و افراد میتوانند از خدمات گفتاردرمانی استفاده کنند چرا که هر گونه اختلال در کیفیت صدا مثل زیرو بمی، بلندی و انعطاف پذیری صوت از مشخصه های صدای افراد مبتلا به اختلالات صوت است که جز حیطه های کار گفتاردرمانگران است.
اختلالات صوت علائمی مختلف از جمله گرفتگی صدا – نفس آلودگی – خستگی صوتی – کاهش دامنه آواسازی – بی صدایی – قطع زیر و بمی یا زیر و بمی نامناسب – آواسازی توأم با تلاش و کوشش – لرزش صدا دارد.
گفتاردرمانگر بعد از ارزیابی مسیر درمانی را طراحی میکند تا فرد توانایی لازم برای برقراری ارتباط را کسب کند. گفتاردرمانی صوتی یکی از راهکارهای درمان گرفتگی صداست.
در صورت نیاز یه گفتاردرمانی گرفتگی صدا و اختلالات صوت کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید تا با مشاوره رایگان بتوانید اطلاعات لازم برای انتخاب گفتاردرمانگر مجرب را دریافت کنید.
در صورت نیاز به خدمات گفتاردرمانی لهجه، گفتاردرمانی کودکان اوتیسم، سندرم داون، فلج مغزی، نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی، کودک 2ساله، 5ساله، 6 ساله، 7 ساله و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی، پارکینسون، اختلال بلع، صوت، آفازی، شکاف کام، لکنت می توانید از متخصصان گفتاردرمانگر سایت خانواده توانمند استفاده کنید. برای دریافت خدمات مشاوره کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.