9 راهکار برای گفتاردرمانی لهجه
27/04/1401آموزش مهارت های زندگی به کودکان کم توان ذهنی
29/04/1401هلیا یکی از شاگردم هست که بعد از سرماخوردگی صداش گرفت. به مدت 5 ماه او درگیر گرفتگی صدا بود تا اینکه بعد از مراجعه به پزشکان مختلف متوجه شد، راهکار مشکل او گفتاردرمانی گرفتگی صداست!!!
پزشکان برای درمان، گفتاردرمانی گرفتگی صدا را به او پیشنهاد داده بودند. اوایل درمان خود، نمیدانست گفتاردرمانی به او چه کمکی میکند؟!
در طول مسیر درمان متوجه نقش و تاثیر گفتاردرمانی در درمان خود شد.
ابتدا گمان میکرد گفتاردرمانی تنها برای لکنت زبان است!!!
صدای هلیا بعد از گفتاردرمانی مانند روز اولش شد البته او در این مسیر تمرین و تلاش بسیاری انجام داد تا بتواند تمرینات گفتاردرمانی گرفتگی صدا را انجام دهد تا بتواند مجددا توانایی لازم برای برقراری ارتباط خوب را کسب کند.
او بعد از گرفتگی صدا نمیتوانست به خوبی با سایرین ارتباط برقرار کند؛ اعتماد به نفس کافی نداشت، سعی میکرد از دیگران فاصله بگیرد تا مجبور به صحبت با آنان نشود!!!
او از نگاههای دیگران متوجه ناهنجار بودن صدایش میشد، به همین دلیل تمام تلاش خود را انجام داد تا بتواند مهارت گفتاری خود را بهبود ببخشد.
اگر شما نیز مانند هلیا دچار گرفتگی صدا شده اید و به دنبال راهکار هستید تا بتوانید با اعتماد به نفس با دیگران ارتباط برقرار کنید خواندن این مقاله برای شما مفید و کاربردی خواهد بود چرا که راهکاری گفتاردرمانی گرفتگی صدا را با شما به اشتراک می گذاریم.
گرفتگی صدا
گرفتگی صدا به دنبال آسیب و صدمه تارهای صوتی به وجود می آید. تارهای صوتی در حنجره قرار گرفته اند، در هنگام صحبت کردن و یا آواز خواندن، تارهای صوتی به ارتعاش در می آیند و صدا تولید می شود.
لارنژیت و یا همان التهاب تارهای صوتی، یکی از شایع ترین دلایل گرفتگي صدا است، که عمدتا به دلیل عفونت مجرای تنفسی ایجاد می شود. البته گرفتگی صدا علل دیگر هم دارند از جمله:
- گره ها و پولیپ خوش خیم تارهای صوتی
- رفلاکس معده به مری
- آلرژی ها
- مصرف دخانیات
- مشکلات تیروئیدی
- آسیب حنجره و یا تارهای صوتی
- سرطان حنجره
علائم و نشانه های گرفتگی صدا چیست؟
هنگام سرماخوردگی، صدا خشن، گوش خراش، و گرفته می شود و تغیراتی در تن صدا به وجود می آید. این تغییرات، مربوط به اختلالات تارهای صوتی است که از حنجره تولید می شود.
راهکارهای درمان گرفتگي صدا
درمان گرفتگی صدا، راهکارهای مختلفی از جمله دارودرمانی، جراجی، گفتاردرمانی دارد برای مثال:
دارو درمانی
لارنژیت های مزمن به دنبال عفونت مجاری تنفسی، در صورت از بین رفتن عفونت، بهبود می یابد. استفاده از داروهای کاهنده سرفه به گرفتگی صدا کمک می کند. در ضمن مرطوب نگه داشتن محیط نیز به به رفع گرفتگي صدا کمک می کند.
جراحی
پولیپ های خوش خیم، آسیب به حنجره، تارهای صوتی و یا سرطان حنجره، با جراحی درمان می شوند.
گفتاردرمانی در گرفتگی صدا
گفتاردرمانی به بررسی اختلالات گفتاری بزرگسالان و کودکان می پردازد. منظور از اختلالات گفتاری آن دسته از اشکالات یانقص هایی است که بر روی زبان، گفتار، صدا، ریتم و آهنگ صدا تأثیر می گذارد. وظایف آسیب شناس گفتار و زبان عبارتند از: ارزیابی، شناخت و تشخیص اختلالات گفتاری و ارائه درمان مناسب که با تکیه بر تمرین و تکنیک های درمانی، به ویژه مشاوره با نزدیکان بیمار، در رابطه با چگونگی تداوم تمرینات در منزل، پایه ریزی می گردد.
گفتاردرمانی در گرفتگی صدا نیز تاثیر گذار است و افراد میتوانند از خدمات گفتاردرمانی استفاده کنند چرا که هر گونه اختلال در کیفیت صدا مثل زیرو بمی، بلندی و انعطاف پذیری صوت از مشخصه های صدای افراد مبتلا به اختلالات صوت است که جز حیطه های کار گفتاردرمانگران است.
اختلالات صوت علائمی مختلف از جمله گرفتگی صدا – نفس آلودگی – خستگی صوتی – کاهش دامنه آواسازی – بی صدایی – قطع زیر و بمی یا زیر و بمی نامناسب – آواسازی توأم با تلاش و کوشش – لرزش صدا دارد.
گفتاردرمانگر بعد از ارزیابی مسیر درمانی را طراحی میکند تا فرد توانایی لازم برای برقراری ارتباط را کسب کند. گفتاردرمانی صوتی یکی از راهکارهای درمان گرفتگی صداست.
7ویژگی گفتاردرمانگر کار بلد برای گرفتگی صدا
- گفتاردرمانگر باید در آناتومی، فیزلوژی، ارتباطات علت شناسی ، پاتولوژیهای حنجره و سایکو دینامیک تولید صوت توانمند باشد.
- گفتاردرمانگر باید مهارتهای ارتباطی خوبی داشته باشد. مهارتهای ارتباطی شامل توانایی صحبت کردن با افراد، علت یابی جنبه های مهم اختلال صوت و سپس مشاورهای مناسب است.
- او باید تمام جوانب اختلالات صوت را درک کند چرا که با فهمیدن اختلالات صوت، انتظارات واقع بینانه ای از درمان بوجود می آورد در ضمن او می تواند به راحتی با بیمار درمیان بگذارد.
- درمانگر باید از تکنیک های گفتاردرمانی صوتی به موقع استفاده کند. هر فردی مشکلات مختلف و نیازهای منحصر به فرد خود را دارد. صوت درمانی موفق بستگی به آگاهی گفتاردرمانگر و استفاده به موقع تکنیکهای درمانی دارد چرا که استفاده بی موقع از تکنیک ها اغلب منجر به شکست می شود.
- بیمار و همراهان او در مسیر درمان نقش مهمی دارند گفتاردرمانگر خوب از این موضوع مطلع است و به همین دلیل برای آموزش بیمار و همراهان او وقت میگذارد تا مسیر درمان سریعتر طی شود.
- او حتما آخر جلسه گزارشات خود را مکتوب میکند حتما باید پیشرفت به صورت عینی و غیر عینی با هدف پاسخگویی( به ابهامات بیمار درباره پیشرفت وی در خلال دوره درمان) و تصمیم برای ادامه یا خاتمه دادن به درمان، ثبت گردد. هر انسانی برایش مهم است که صدای او چگونه است و اطرافیان با شنیدن صدای او چه واکنشی نشان می دهند. گزارش نویسی به بیمار کمک میکند متوجه پیشرفت خود در مسیر درمان شود ثبت پیشرفت حین برنامه ی درمانی میتواند به بیمار درباره تغییراتی که ممکن است خودش متوجه آنها نباشد، آگاهی دهد. و او راحت تر بتواند سختی های مسیر را طی کند.
- بیمار باید در فرآیند بهبود صوت به صورت مساوی همکاری کند. در نهایت معیار ترخیص از درمان باید توسط هر دوی درمانگر و بیمار مشخص شود و روی آن توافق حاصل گردد.
کلام آخر
در صورت نیاز یه گفتاردرمانی گرفتگی صدا و اختلالات صوت کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید تا با مشاوره رایگان بتوانید اطلاعات لازم برای انتخاب گفتاردرمانگر مجرب را دریافت کنید.
در صورت نیاز به خدمات گفتاردرمانی لهجه، گفتاردرمانی کودکان اوتیسم، سندرم داون، فلج مغزی، نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی، کودک 2ساله، 5ساله، 6 ساله، 7 ساله و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی، پارکینسون، اختلال بلع، صوت، آفازی، شکاف کام، لکنت می توانید از متخصصان گفتاردرمانگر سایت خانواده توانمند استفاده کنید. برای دریافت خدمات مشاوره کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
سایر مقالات پیشنهادی
بهترین متخصص لکنت زبان چه اقداماتی انجام می دهد؟
- افزایش دایره لغات دانش آموزان
- تقویت هوش کلامی کودکان زمان بره!!!
- گفتاردرمانی بعد از کاشت حلزون
- آموزش تلفظ حروف به کودکان با مسابقه
- مشکل تلفظ حروف در کودکان چه عواقبی دارد؟
- سن حرف زدن کودک
- آموزش حرف زدن به کودک در فروشگاه
- حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟
- چه چیزی باعث زود حرف زدن کودک می شود؟
- 9 راهکار برای گفتاردرمانی لهجه
- کارگاه تقویت مهارت گفتاری کودکان کم شنوا
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.