آموزش مفهوم چپ و راست به کودکان
01/12/1400ترفند های پدرانه برای آموزش مفهوم اول و آخر به کودکان
01/12/1400تقویت انگشتان دست کودکان با بازی و اسباب بازی های مختلف آسان تر می باشد. در این کلیپ بازی و اسباب بازی مناسب برای تقویت انگشتان دست کودکان استثنایی و عادی معرفی می شود. در ادامه مقاله نیز به تکنیک های تقویت انگشتان دست کودکان می پردازیم.
نقش انگشتان دست کودکان در انجام فعالیت های مختلف
کودکان استثنایی مانند کودکان اوتیسم، سندرم دان، کم توان ذهنی و جسمی با انگشتان دست قوی می توانند مهارت های خودیاری مانند پوشیدن لباس، غذا خوردن و… را با وابستگی کمتر انجام دهند. کودکان نابینا با کمک انگشتان قوی می توانند به بریل بنویسند، وسایل را حس کنند و با ویژگی آنان آشنا شوند.
کودکانی که انگشتان ضعیف دارند ممکن است دچار ناامیدی و اعتماد به نفس پایین شوند زیرا قادر به اجرای تکالیف روزمره مانند غذا خوردن یا ترسیم یا قیچی کردن یا نوشتن همانند سایر همسالان خود نباشند. اغلب کودکانی که انگشتان ضعیف دارند در انجام کارهای شخصی و گروهی به دلیل ناامیدی، خستگی و ترس از شکست مشارکت نمیکنند. این اتفاق یک چرخه منفی ایجاد میکند زیرا این کودکان فرصت کمتری برای تمرین و بهبود مهارت های حرکتی ظریف انگشتان خود دارند.
مهارت انگشتان دست کودکان در سنین مختلف
انگشتان دست کودکان متناسب با سن آنان رشد می کند و کارایی خود را نشان می دهد. نوزادا کوچک کنترل کمی بروی بدن به خصوص انگشتان خود دارند. نوزادان در پنج ماهگی میتوانند برای مدت کوتاهی برای یک شی دست خود را دراز کرده و آن را با کمک انگشتان خود نگه دارند. نوزادان 6 ماهه میتوانند اشیایی مانند جغجغه و اسباب بازی های کوچک را نگه داشته و تکان دهند. در نه ماهگی میتوانند یک شی را از دستی به دست دیگر بدهند. آنها قادر خواهند بود وسایل کوچک را با استفاده از انگشت شست و اشاره بردارند.
در حدود ۱۶ ماهگی میتوانند فعالیت های سادهای را مانند ورق زدن کتاب هایی با برگههای ضخیم، تکمیل پازل های ساده و استفاده از نخ و مهره را انجام دهند.
از ۱۶ ماهگی تا سه سالگی، کودکان از انگشتان برای اکتشاف دنیای خود و مستقل شدن استفاده میکنند. به طور مثال با کمک قاشق غذا می خورند و میتوانند مکعب ها را روی هم بچینند. آنها همچنین شروع به خط خطی کردن میکنند اگرچه ممکن است در ابتدا قلم را به درستی در دست نگیرند و برای مثال با مشت کردن دست آن را نگه دارند.
از سن سه تا 5 سال کودک مهارت دکمه بستن، زیپ کشیدن و مهارت استفاده از قیچی را کسب می کند. در نوشتن و نقاشی کردن بهتر عمل می کنند. در سنین مدرسه نیز انگشتان دست توانایی نوشتن، انجام تکالیف مختلف را کسب می کند.
4 تکنیک برای تقویت انگشتان دست کودکان
برای تقویت انگشتان دست کودکان می توانید از بازی های مختلف و کاردستی های جذاب و فعالیت های روزمره مورد علاقه کودکان استفاده کنید. به طور مثال حین آشپزی و انجام کارهای خانه می توانید از کودک برای پاک کردن حبوبات یا ظروف یا شستن ظروف و لباس ها و.. استفاده کنید. انجام فعالیت های روزمره باعث تقویت انگشتان دست کودکان و تقویت مهارت دست کودکان می شود.
بازی با انگشت برای هر کودکی لازم و می تواند تاثیر مهمی در رشد کودک می گذارد. این کار به بدن و مغز کمک می کند تا اطلاعات مورد نیاز برای مانند مفاهیم فضایی ، ریاضیات و زبان را در هم ادغام و در مغز کودک فعال کند. بازی های مختلف را می توان با کمک انگشتان انجام داد. به طور مثال کودکان توپ های رنگی داخل استخر توپ را با دو انگشت یا سه انگشت به سمت سبد بیندازند. خمیربازی، لگو بازی و کار با قیچی باعث تقویت مهارت دست ورزی و انگشتان دست کودکان می شود.
برای تقویت انگشتان دست کودکان می توانید با کمک هم کاردستی های متنوعی با کمک خاک، کاغذ و مواد دور ریز بسازید. در ساخت کاردستی، انگشتان دست جز اعضای پر کار می باشند. با ساخت کاردستی انگشتان دست هماهنگ تر می شوند. برای ساخت کاردستی حتما از کلیپ آموزشی خانواده توانمند دیدن کنید.
کودکانی که انگشتان دست ضعیفی دارند می توانند از خدمات کاردرمانی جسمی یا خدمات کاردرمانی دست استفاده کنند. کاردرمانگران در ابتدا کودک را ارزیابی می کنند و سپس برنامه کاردرمانی متناسب با او را طراحی می کنند. برای انجام تمرینات کاردرمانی دست از ابزارالات مختلف مانند اگزربال، مدادگیر، دیجی فلکس و.. استفاده می کنند تا کودک توانایی لازم را کسب کند.
کلام آخر
در این کلیپ کاردستی و اسباب بازی مناسب برای تقویت انگشتان دست کودکان معرفی می شود. در ادامه مقاله نیز مهارت انگشتان دست در سنین مختلف بررسی شد. و در آخر 4 تکنیک برای تقویت انگشتان دست کودکان معرفی شد. در صورت نیاز به دریافت خدمات مشاوره ای با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.