گفتاردرمانی کودک7ساله که دارای اختلال تلفظه چگونه انجام می شود؟
کودک 7ساله ام بعضی از واژگان را نمی تواند به خوبی تولید کند گفتاردرمانی برای او موثر است؟
بسیاری از والدین کودکان7ساله که با مشاور سایت خانواده توانمند تماس می گیرند معمولا در اوایل سال تحصیلی کودکشان، دچار چالش های بسیاری می شوند. معمولا مشکلات کلامی کودکان، خود را در دروس فارسی خوانداری، نوشتاری نشان می دهند. استفاده از خدمات گفتاردرمانی کودک 7 ساله یکی از راهکارهای موثر برای کاهش مشکلات کلامی و ارتباطی آنان می باشد. در این مقاله به نقش گفتاردرمانی کودک 7ساله می پردازیم.
شما در این مقاله با موضوعات زیر آشنا می شوید:
اختلالات گفتاری،خطاهای تلفظی و مشکلات تکلمی جزو مواردی هستند که باید آن را جدی بگیریم و از خدمات گفتاردرمانی که رشتهای از علوم توانبخشی است استفاده کنیم. برخی از بیماریها که نیازمند گفتاردرمانی هستند:
کودکان عادی نیز معمولا به دلایل مختلف دچار مشکلات کلامی می شوند. معمولا در کودکان 7 ساله همه توقع دارند که کودک مهارت کلامی خوبی داشته باشد به گونه ای که اطرافیان حرف های او را به خوبی بفهمند در ضمن او نیز حرف های دیگران را کاملا متوجه شود. اما بعضی از کودکان 7 ساله به دلایلی مهارت کلامی خوبی ندارند به همین خاطر در دروس مختلف تحصیلی شان دچار مشکل می شوند. مشکلات کلامی کودکان 7 ساله می تواند موارد زیر باشد:
مهارتهایی هستند که وقتی کودک به سن ۷ سالگی میرسد باید نسبت به آنها آمادگی داشته باشد و به رشد کامل رسیده باشد. اگر کودک مهارت های شناختی، اجتماعی، زبانی مورد نیاز را کسب نکند در مهارت کلامی دچار مشکل می شود و نیاز به خدمات گفتاردرمانی کودک7ساله خواهد داشت.
کودک ۷ ساله در این سن، نسبت به چیزهایی که در اطراف خود می بیند کنجکاو می باشد. سوالات بسیاری را درباره محیط اطرافش و جهان می پرسد. او به دنبال یادگیری مهارت های مختلف می باشد. مفاهیم مختلفی مانند ساعت، دقیقه، ثانیه، روزهای هفته، فصلها و سال ها را درک می کند. در این سن کودک علایق خود را نسبت به کارهای مختلف پیدا میکند و برای رسیدن و موفق شدن در آن تلاش میکند.
در این مقطع کودک به استقلال بیشتری میرسد و پذیرش اطرافیانش برای او اهمیت بسیاری پیدا میکند. کودکان ۷ ساله میتوانند مهارتها و یادگیریهای گروهی را به دست آورند و سعی میکنند در آن گروه از محبوبیت برخوردار شوند. حالا دیگر مهارتهای زبانی کودک رشد بیشتری پیدا کرده است و به راحتی میتواند اتفاقاتی که رخ داده، افکار خود و احساس خود در مورد آنها را بیان کند. کودکان در این سن دوست دارند به آنها توجه بیشتری شود و در دور عاطفی حساسی قرار دارند. آنها میتوانند روابط اجتماعی خود را گسترش دهند و با اطراف خود ارتباط برقرار کنند.
یک کودک ۷ ساله در جایگاهی است که خودش را برای تحصیل و رفتن به مدرسه آماده میکند، پس باید بتواند جملات پیچیدهتری بسازد و جملاتی که ادا میکند را با آگاهی انجام دهد. او یاد میگیرد که صحبت کند و در این صحبت کردن از دستورات کامل و بی نقصی استفاده کند. کم کم با معانی دیگرِ واژگان آشنا میشود و توانایی مفهومسازی پیدا میکند. در این سن توانایی ذهنی و زبانی کودک به طرز باورنکردنیای رشد خواهد کرد. معنی طنز و شوخی و ناراحتی را میفهمد و نسبت به آنها واکنش نشان میدهد.
اگر کودک ۷ ساله شما مانند هم سن و سالان خود نمیتواند بیان درستی در صحبت کردن داشته باشد و با آنها ارتباط درستی بگیرد، نشان دهنده این است که باید برای گفتاردرمانی کودک7ساله خود اقدام کنید.
اختلالات گفتاری عوامل مختلفی دارد:
این عوامل ممکن است مشکلات پزشکی خاصی باشند، مانند:
کودک7ساله میتواند با اختلالات زیر مواجه شود:
اهدافی که در گفتار درمانی کودک7ساله به دنبال آن هستیم:
دوره درمان یک کودک ۷ ساله گاهی کوتاه و گاهی بلند می باشد زمان دقیقی را برای آن نمی توان تعیین کرد. دوره درمان با میزان شدید بودن یا نبودن این اختلال در کودک و دلایل به وجود آمدن آن، ارتباط مستقیم دارد.
در گفتاردرمانی کودک7ساله والدین نقش مهمی دارند که اگر به خوبی از پس اجرای آن بربیایند می توانند اختلالات گفتاری کودک خود را سریعتر درمان کنند یا روند درمان با سرعت بیشتری انجام خواهدشد. شما میتوانید از روشهای زیر برای کمک به کودک خود استفاده کنید:
درمانگر و والدین باید دست به دست هم بدهند تا بتوانند گفتاردرمانی را به صورت ایده آل پیش ببرند. یک کودک ۷ ساله در سن حساسی قرار دارد. مقطعی که شروع و آغاز یادگیری مهارتهای مهم است. اگر درمان نشود، همه چیز برایش سخت خواهد شد. برای افزایش زمان آموزش و توانبخشی کودکان نیاز به استفاده از بازی های گفتاردرمانی است. با کمک بازی های گفتاردرمانی مانند بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو کودکان در فضای به دور از اضطراب مهارت های کلامی را در قالب بازی می آموزند. یادگیری با بازی های موبایلی مانند بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو برای کودکان استثنایی و عادی جذاب و موثر می باشد، زیرا:
در این مقاله از سایت خانواده توانمند به عوامل تاثیر گذار در اختلالات گفتاری کودکان 7 ساله پرداختیم. راهکارهای درمان اختلالات گفتاری کودکان 7 ساله در منزل در ادامه مقاله ارائه شد.
در صورت نیاز به خدمات گفتاردرمانی لهجه کودکان اوتیسم، سندرم داون، فلج مغزی، نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی، پارکینسون، اختلال بلع، صوت، آفازی، شکاف کام، لکنت می توانید از متخصصان گفتاردرمانگر سایت خانواده توانمند استفاده کنید. برای دریافت خدمات مشاوره کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات فروشگاهی که شامل (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و… بوده است.) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.