6 تمرین برای افزایش تمرکز در کودکان
22/03/1402چالش های دندان پزشکی معلولین
25/03/1402یکی از دلایل اصلی مراجعه والدین به دندان پزشکی، پوسیدگی دندان کودکان است. پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی یکی از مشکلات دهان و دندان کودکان فلج مغزی است. در این مقاله علل بروز پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی را ارائه می کنیم. اگر شما هم با چنین مشکلی روبهرو هستید حتما تا انتها این مطلب از سایت خانواده توانمند همراه ما باشید.
پوسیدگی دندان کودکان چیست؟
پوسیدگی دندان کودکان یا tooth decay in children از شایعترین بیماریهای کودکان در هر سنی به حساب میآید. طبق آمارها شیوع پوسیدگی دندان شیری حدودا ۵ برابر بیشتر از آسم است. کودکان از همان زمانی که دندانهایش شروع به رویش میکند در معرض پوسیدگی هستند. قبل از هر چیز بهتر است ابتدا با مفهوم پوسیدگی آشنا شویم.
پوسیدگی دندان یعنی چه؟
چنان چه سطح خارجی دندان یعنی مینای دندان دچار تخریب و آسیب شود، در اصطلاح پوسیدگی دندان نامیده میشود. به عبارتی دیگر پوسیدگی زمانی رخ میدهد که باکتریها بر روی دندان لایه مخرب و چسبانکی به نام پلاک را تشکیل دهند.
به تدریج اگر مراقبت از دندان صورت نگیرد و به موقع به پزشک یا اقدامات مراقبی را انجام نداد ، میکروبها از مواد قندی تغذیه کرده و رشد میکنند. در نتیجه لایههای زیرین دندان را نیز تحتتأثیر قرار داده و سبب عفونت میشوند.
در واقع پوسیدگی همان سوراخ و حفرههایی است که روی دندان به وجود میآید و اگر رسیدگی نشود این حفرهها عمیقتر شده و سبب از بین رفتن کل دندان میشود.
علل بروز پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی
یکی از مشکلات دهان و دندان کودکان، پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی می باشد. در پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی عوامل مختلف موثر هستند از جمله:
- مشکلات بلع
- نگه داشتن غذا و دارو در دهان
- مصرف مواد خوراکی شیرین
- مسواک نزدن
- اختلال حرکتی
- غلظت مواد غذایی مض
مشکلات بلع یکی از دلایل پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی است!!!
یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز مشکلات دهان و دندان کودکان فلج مغزی، عدم توانایی جویدن و بلع کامل غذاها می باشد. مشکلات بلع کودکان فلج مغزی باعث باقی ماندن خرده های مواد غذایی در داخل حفره دهانی این کودکانی می شود. کودکان فلج مغزی دارای مشکلات بلع علاوه بر پوسیدگی دندان احتمالا با بیماری های لثه ای و بوی بد دهان و افزایش شیوع بیماری های مخاطی مانند درگیری های قارچی حفره دهان روبه رو هستند.
نگه داشتن غذا و دارو در دهان عامل پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی
برخی از این کودکان عادت نگه داشتن غذا و یا داروهای مصرفی بین گونه و دندان های خلفی را برای مدت زمانی طولانی دارند. این عادت کودکان فلج مغزی به تدریج باعث ایجاد پوسیدگی دندان ها و بروز مشکلات دهان و دندانی کودکان فلج مغزی می شود.
مصرف غذا و داروهای شیرین عامل پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی
کودکان فلج مغزی به دلیل مصرف زیاد غذاهای نرم و غیر فیبروزه با پوسیدگی های دندان ها مواجه هستند. داروهای مصرفی توسط این کودکان دارای میزانی از شیرین کننده ها همچون ساکاروز می باشند. مصرف داروهای حاوی ساکاروز باعث دو چندان شدن خطر پوسیدگی های دندانی و بروز مشکلات دهان و دندان کودکان فلج مغزی می شود.
عدم مسواک زدن عامل پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی
کودکانی فلج مغزی که پس از مصرف دارو و یا غذا مسواک نمی زنند با پوسیدگی دندان و سایر مشکلات دهان و دندان کودکان فلج مغزی مواجه هستند. کودکان فلج مغزی که کمتر از یک بار در روز مسواک می زنند دارای پوسیدگی های دندانی بیشتری نسبت به کودکان دارای فلج مغزی هستند که حداقل یکبار در روز مسواک می زنند. مسواک زدن مهمترین فعالیت روزمره جهت حفظ بهداشت دهان در فلج مغزی است و باید خیلی زود برای کودک عادت شود.
اختلال دهانی و حرکتی کودکان فلج مغزی عامل پوسیدگی دندان کودکان فلج مغزی
مشکلات عصبی- عضلانی در کودکان دارای فلج مغزی از راههای مختلف می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت عمومی دهان و دندان ها اثر بگذارد. این اختلالات می تواند به صورت تغییرات در ساختار ناحیه دهانی صورتی، مشکلات تغذیه ای و چالش های حفظ بهداشت دهان و دندان خود را نشان دهند.
بهداشت دهانی ضعیف، معمولا به عنوان یک مشکل مهم که وضعیت سلامت دهانی کودکان فلج مغزی را تحت تاثیر قرار می هد. این مشکل اغلب به دلیل شیوع بالای اختلالات حرکتی در کودکان فلج مغزی است که می تواند مانع از رسیدن و حفظ سطح ایده آل بهداشت دهان شود. در نتیجه این امر منجر به افزایش تجمع پلاک میکروبی روی سطح دندان ها و در مجاورت شیار لثه می شود.
جمع بندی
برای دریافت خدمات آموزشی و مشاوره ای از سایت خانواده توانمند با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
مقالات پیشنهادی سایت خانواده توانمند برای افزایش آگاهی والدین کودکان فلج مغزی
- صندلی مخصوص بچه های سی پی
- درمان ضعف عضلانی در کودکان فلج مغزی
- درمان فلج مغزی با آموزش والدین
- مراقبت از ستوان فقرات نوزادان فلج مغزی
- تشخیص فلج مغزی کودکان توسط والدین
- آموزش مراقبت از بیمار فلج مغزی در منزل
- 4 اصل مهم برای آموزش کودکان فلج مغزی
- وسایل کمکی کودکان فلج مغزی
- کاردرمانی کودکان فلج مغزی
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه و سالمندان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزشی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال و سالمندان را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم.
بنابراین اگر شما فرد با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با افراد بانیازهای ویژ را در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.