نحوه استفاده از شیرآب به کودکان نابینا
24/09/1402آموزش مهارت خواندن به کودکان
03/10/1402موضوع این مقاله از سایت خانواده توانمند درباره روش های استفاده از چوب لباسی و گیره لباس می باشد. استفاده از چوب لباسی و گیره لباس در آراستگی افراد نابینا نقش مهمی دارد چون:
- بعضی از لباس ها با توجه به جنس لباس باید موقع آویزان کردن از چوب لباسی استفاده کنیم.
- بعضی از لباس ها از روی چوب لباسی سر می خورند
- یا شلوارهایی که به خاطر نوع آویزان کردن تا می افتند و….
والدین عزیز کودکان نابینا اگر دوست دارید افراد آراسته تربیت کنید باید از کودکی نکات مختلف از جمله نحوه استفاده از چوب لباسی را به کودک دلبندتان آموزش دهید. در این مقاله از سایت خانواده توانمند با روش های استفاده از چوب لباسی آشنا می شوید. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ضرورت آموزش استفاده از چوب لباسی به نابینایان چیست؟
شاید با خودتان بگویید: چرا باید روش های استفاده از چوب لباسی را به فرزندم آموزش دهم؟
سوال خوبی است؛ چون باعث می شود مسیر آموزش و سختی فرآیند یادگیری برای شما مادر و پدرها آسان شود و در ضمن در مسیر یادگیری فرزند دلبندتان خلاق تر و صبورتر باشید!!!
در این قسمت دلایلمان را با شما به اشتراک می گذاریم:
دلیل اول
نوع پوشش در شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی کودکان تاثیر می گذارد. پوشیدن لباس مناسب برای کودکان میتواند بر شکلگیری رفتار، اخلاق و شخصیت کودک تأثیر مثبتی بگذارد و همچنین پوشیدن لباس نامناسب در کودکان میتواند بر اخلاق و شخصیت کودک تأثیر سوء بگذارد. والدین باید به پوشش کودک دقت بیشتری داشته باشند.
دلیل دوم
لباس هر فردی بر روی تعاملش با محیط اطراف تاثیر دارد. در حقیقت هر کس با نوع لباس پوشیدنش بدون اینکه سخنی بگوید، زمینه را برای قضاوت مردم آماده میکند. نوع پوشش هر فردی به دیگران یک تصور کلی میدهد و به آنها اجازه قضاوت میدهد. این افراد با توجه به قضاوتشان تصمیم میگیرند با ما ارتباط برقرار بکنند یا نه. برای مثال اگر در یک محیط رسمی کاری یک لباس چروک و پر از خط و خطوط تا بر تن کنید دیگران شما را مورد انتقاد قرار داده و به حرفهایتان اهمیت زیادی نمیدهند.
مقاله پیشنهادی: نحوه استفاده از شیرآب به کودکان نابینا
نحوه آموزش روش های استفاده از چوب لباسی
جهت انجام مستقل موضوعات مربوط به لباس مانند:
- لباس پوشیدن
- مرتب کردن
- تاکردن
کودک باید با وسایلی مثل گیره لباس و یا چوب رختی آشنا باشد. زمان شروع این مهارت مثل مهارت های قبلی به توانایی و ویژگی کودک بستگی دارد. برای آشنایی کودک با مراحل مختلف می توانید از اقدامات زیر استفاده کنید:
دستور العمل برای گیره لباس
- کودک قبل از آویز لباس با قسمت های مختلف لباس مانند آستین، پاچه، یقه و… آشنا باشد.
- گیره های مورد استفاده محکم و قوی باشند به طوری که لباس به راحتی از آن جدا نشود. اگر گیره ها مجهز به پوشش پلاستیکی باشند بهتر است، چون احتمال بروز جراحت وجود دارد. از گیره های چرخان استفاده نشود. برخی گیره ها دارای یک برجستگی در قسمت دسته ها هستند اگر این علامت وجود نداشت برای اینکه کودک بداند که چگونه گیره را فشار دهد از علامت گذاری برجسته استفاده کنید.
- گیرنده های تاشونده برای کودکان نسبت به گیره های فشاری راحت تر است.
- کودک باید انواع گیره ها را در دست بگیرد و امتحان کند و از قسمت های مختلف گیره اطلاع پیدا کند دسته ها، لبه ها و جایی که باید فشار داده شود.
- مقدار فشار دادن مورد نیاز در هر گیره چقدر است. کودک به کمک انگشتان خود باید تجربه کافی را بدست آورد. لازم است که هنگام گیره زدن، دولبه یا دولایه از لبه لباس را وارد گیره کرد و کودک باید این موضوع را بداند. این دو لبه باید با هم موازی گردند تا گیره بتواند به راحتی آنها را بگیرد. کودک تفاوت بین یک لایه و دو لایه در گیره را بایستی یاد بگیرد.
- برای گیره زدن بایستی لباسی را بروی یک سطح صاف پهن و مرکب کرد و کلیپ را فشار داد تا دهانه آنها باز شود. محل مورد نظر برای قرار دادن دو گیره را باید مشخص کرد و لباس را به داخل گیره هل داد و سپس گیره را رها کرد.
- همانند دیگر مهارت ها همیشه از کلمات مشابه استفاده کنید.
- برای هر گیره فقط یک لباس آویزان شود و قبل گیره زدن دکمه ها و زیپ ها لباس بایستی بسته شود.
- نظر به اینکه گیره ها، کلیپس و چوب لباسی ها انواع مختلفی دارند بهتر است که از یک نوع مشابه استفاده شوند و در مراحل بعد اگر لازم بود نوع جدید خریداری شود. بایستی آموزش های لازم بر حسب نوع گیره صورت گیرد.
- زمانی که کودک در انجام این مهارت موفق بود کم کم کمک های فیزیکی را کم کنید و فقط به طور گفتاری راهنمایی کنید و زمانی که موفق تر بود فقط کلمات کلیدی به کار رود.
- اگر کودک برای استفاده از گیره یا کلیپس زور کافی نداشت بایستی تمرینات تقویت انگشتان به کار گرفته شود.
دستور العمل برای استفاده از چوب لباسی
- کودک بایستی با انواع لباس ها آشنا شده باشد و بداند که کدام لباس ها باید آویزان شوند و کدام لباس ها باید تا بخورد و در کشو بگذارد.
- کودک بایستی با انواع چوب رختی آشنا شود. برخی از آنها به راحتی خم می شوند. برخی چوبی اند برخی فلزی و محکم و برخی پلاستیکی هستند. هر کدام از این موارد قابلیت نگهداری لباس خاصی را دارد. مثلا یک لباس سنگین مثل کت و شلوار نیاز به چوب لباسی محکمی دارد و اما برای نگه داری یک بلوز یا پیراهن می توان از انواع پلاستیکی و معمولی استفاده کرد.
- کودک با قسمت های مختلف از جمله قلاب آن، دوگوشه آن و فضای خالی بین دو میله آن باید آشنا شود قلاب را طوری بگیرد که موجب جراحت نشود.
- وقتی لباس به چوب لباسی وصل می شود دو گوشه ها باید با قسمت دوخته شده دور کتف هماهنگ گرددد و ضمنا قسمت میانی لباس در وسط قرار گیرد( مایل به راست یا چپ نباشد)
- کودک با محل نگهداری لباس، فضای داخل و خارج کمدها و محل اتصال قلاب به میله نگهدارنده باید آشنا گردد.
- جهت آموزش می توان لباس را به پشتی یک صندلی آویزان کنید و سپس چوب لباس را در قسمت های شانه وارد کنید وقتی که یک سمت را وارد قسمت شانه لباس کرد حال با دست دیگر از روی لباس چوب لباس را لمس کنید و آن را محکم بگیرد و قسمت بعدی را انجام دهد.
- در پایان کودک باید یاد بگیرد که کنترل کند آیا شانه ها دقیقا در جای خود هستند و لباس به یک سمت کشیده نشوند. در مورد آویزان کردن کودک ابتدا محیط و فضاهای کمد را بشناسد و با دست میله ای که قرار است لباس به آن آویزان شود را پیدا کند. اگر خیلی بالاست باید در ارتفاع مناسب قرار داده شوند.
نتیجه گیری
برای تربیت کودکان نابینا مستقل باید از هر فرصتی والدین استفاده کنند. یکی از فرصت های طلایی برای تربیت مستقل کودکان نابینا آشنایی آنها با روش های استفاده از چوب لباسی است که در تعاملات اجتماعی و نحوه شکل گیری شخصیت کودکان نابینا تاثیر بسیاری می گذارد. به همین دلیل در این مقاله از سایت خانواده توانمند به معرفی روش های استفاده نابینایان از چوب لباسی پرداختیم.
در صورتی که نیاز به خدمات مشاوره ای و آموزشی و خرید تجهیزات نابینایان از سایت خانواده توانمند را داشتید لطفا با شماره09054146911 تماس بگیرید.
در سایت خانواده توانمند به انواع سوالات والدین کودکان نابینا درباره نحوه آموزش آنان پاسخ داده ایم از جمله:
- آشنایی با نحوه چیدمان میز و سفره مناسب کودکان نابینا
- آموزش مسواک زدن به کودکان نابینا
- استقلال حرکتی نابینایان
- تقویت حواس نابینایان
- کاردرمانی کودکان نابینا
- نحوه آموزش کودکان نابینا
- خرید اسباب بازی برای کودکان نابینا
- معرفی انواع تجهیزات کودکان و افراد نابینا و کم بینا
- تقویت عضلات دست کودکان نابینا با اسکیت
- تقویت عضلات انگشتان دست کودکان نابینا
- آموزش بریل آموزی به کودکان نابینا
- نحوه آموزش خودآرایی را در قالب پادکست ارائه کرده ایم.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.