آموزش الفبا به کودکان استثنایی ( حرف او)
20/12/1400آموزش الفبا به کودکان با نیاز ویژه ( حرف ک)
20/12/1400آموزش حرف پ
برای آموزش نیاز به ایجاد انگیزه است. برای آموزش حرف پ از موقعیت های مختلف روزمره مثل آشپزی میشه استفاده کرد. با بچه ها سوپ یا پاستا درست کنید. وقتی با بچه ها آشپزی می کنید انتظار نداشته باشید آشپزخانه مثل دست و گل باقی بماند. برای آشپزی با بچه ها لطفا زمانی را انتخاب کنید که خودتونم حوصله و انرژی داشته باشید.
وقتی مواد سوپ مثل پیاز، سیب زمینی، سبزی، ادویه،گوشت مرغ و… بهترین موقعیت برای تقویت دست ورزی کودکان استثنایی است این فرصت از دست ندید و شستن و خرد کردن مواد را به عهده بچه ها بزارید. کارها کند انجام میشه اما فواید زیادی دارد از جمله:
- با انواع مواد جامد نرم، زبر، خشک و… آشنا می شوند
- اختلال حسی بچه ها تعدیل می شود.
- مهارت انگشتان و دستان کودک تقویت می شود
- خرد کردن باعث هماهنگی چشم و دست بچه ها می شود.
- دایره لغات بچه ها بیشتر می شود.
بچه ها حین آشپزی با مواد گرم و سرد، وسایل مختلف مانند آبکش، اجاق گاز، قابلمه و… آشنا می شوند. کودکان استثنایی معمولا در فضای ایزوله و کم خطر زندگی می کنند البته به اجبار والدین!!! به خاطر محدودیت های که کودکان استثنایی دارند معمولا توسط والدین و اطرافیان تحت کنترل هستند. کنترل بیش از اندازه آنان اثرات بدی دارد از جمله:
- اعتماد به نفس کودکان استثنایی کم است
- مهارت های اجتماعی کمی دارند.
- عزت نفس کمی دارند
- خیلی وابسته اند.
با توانمندسازی والدین کودکان استثنایی می تواند آنان را با آموزش درست آشنا کرد. والدین در صورت آموزش درست می توانند به بچه ها نحوه زندگی کردن با محدودیت هایشان را بیاموزند. با آموزش حرف پ در آشپزخانه می توانید اولین گام برای توانمندسازی فرزند دلبندتان بردارید.
پرتاپ توپ برای آموزش حرف پ
بازی یکی از بهترین راه های آموزش و رشد کودکان است، این امر برای کودکان با نیازهای ویژه هم صادق هست و شما خانواده های دارای کودکان با نیازهای ویژه می توانید، در هر کجا و با هر امکاناتی که دارید، تمام مفاهیم از جمله : جهت ها، اعداد، حروف الفبا، رنگ ها، احساساتی مانند ترس، مهربانی، مفاهیم اجتماعی مانند همکاری و … را به کودک دلبندتان آموزش دهید.
برای آموزش حرف پ در منزل می توانید بازی پرتاپ توپ را انجام دهید. با پرتاپ توپ کودک مفاهیم مختلفی را می آموزد و مهارت های مختلفی زندگی را کسب می کند.
آموزش حرف پ با پاکت پروانه ای
یکی از مهارت های اجتماعی مودنیاز همه آدمها، ابراز محبت به دیگران می باشد. کودکان استثنایی معمولا از اطرافیانشان ابراز محبت می بینند. اگر کودکان استثنایی نحوه ابراز محبت درست را بیاموزند می توانند احساسات خود را به دیگران منتقل کنند. ابراز محبت افراد به یکدیگر نشان دهنده مسولیت پذیری افراد نسبت به هم است. کودکان استثنایی با ابراز محبت کردن با حس مسولیت پذیری آشنا می شوند.
کاردستی پاکت با استفاده از مواد دور ریز و کاغذ رنگی فرصت خوبی برای آشنایی کودکان استثنایی با ابراز محبت کردن و آشنایی با احساسات مختلف می باشد. با ساخت کاردستی بچه ها فرصت کار با قیچی، چسب زدن، تا کردن و… آشنا می شوند و مهارت دست ورزی آنان تقویت می شود. با تقویت مهارت دست، نوشتن حرف پ در لوح نویسی برای آنان راحت تر خواهد بود.
برای آموزش حرف پ با شعر ساخت پاکت را شیرین تر می کند و کودک با صدای حرف پ و انواع شکل نوشتاری آن آشنا می شود. برای تزیین پاکت می توانید با خرد کاغذها پروانه درست کنید.
زمانی که پاکت آماده شد با هم نقاشی بکشید و به اطرافیان هدیه بدهید. برای ابراز محبت به دیگران که نیازمند هستند می توانید پول داخل پاکت بگذارید و به افراد نیازمند بدهید.
کلام آخر
در این فیلم و محتوا روش آموزش حرف پ با آشپزی، بازی، کاردستی ارائه شد. ما در آموزش کودکان استثنایی سعی میکنیم رشد یکجانبه جسمی، ذهنی، حسی کودکان داشته باشند. آموزش حرف پ به کودکان با نیازهای ویژه دارای تجربیات متفاوت و ارزشمند است، اما خالی از دشواری نیست. با نشستن و دست روی دست گذاشتن در خانه و عدم تلاش برای آموزش به کودکان با نیازهای خاص (کودکان استثنایی) مشکلی حل نخواهد شد.
در سایر مقالات خانواده توانمند نیز نحوه گفتاردرمانی حروف مانند حرف ک، گ، ر،ز،خ، ق، س را به اشتراک گذاشته ایم. برای آشنایی با آموزش حروف دیگر مانند او، پ، ک، ف، ح، ل، ب، آ، خ، ق، ش، ز، س، گ، ط، ع به قسمت ویدئو سایت خانواده توانمند مراجعه کنید.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره ای برای آشنایی با متخصصان آموزشی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و خرید محصولات آموزشی و تجهیزات توانبخشی حتما با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار داده است و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.