خرید وسایل تعادلی کاردرمانی
04/04/1401عواقب باورنکردنی لجبازی کودکان
06/04/1401موضوع این مقاله دربار گفتار درمانی کودک ۶ ساله است. بسیاری از والدینی به هنگام ثبت نام کودکشان در پیش دبستانی یا باشگاه، کلاس های هنری، متوجه اختلالات گفتاری کودکانشان می شود. معمولا به هنگام گفتگو با مشاور سایت خانواده توانمند سوالات می پرسند:
- گفتاردرمانی کودک ۶ ساله چگونه انجام می شود؟
- راهکار درمان اختلالات گفتاری کودکان در منزل چیست؟
- آیا راه کم هزینه برای درمان اختلالات گفتاری کودکان وجود دارد؟
- راهی برای پیشرفت هر چه سریعتر اختلالات گفتاری کودکان وجود دارد؟
در این مقاله به چهار سوال بالا پاسخ خواهیم داد و به خانواده راهکارهای کم هزینه برای درمان اختلالات گفتاری کودکان را معرفی خواهیم کرد. لطفا همراه ما باشید.
مهارت کودک 6 ساله
کودکان در تمام مراحل زندگی، قدم به قدم یاد میگیرند که چگونه از واژگان و جملات استفاده کنند و این مهارت مرحله به مرحله پیشرفتهتر میشود. اگر کودکی ۶ ساله دارید، او توانایی انجام مهارتهای زیر را دارد:
- تلفظ صحیح تمامی صداها
- بیان جملات طولانی و مرکب
- شناسایی مفاهیم زمان و مکان
- دایره واژگانی بیش از ۲۵۰۰ کلمه
- قابلیت تعریف داستانها و رویدادهای مختلف
در صورتی که کودک شما مهارتهای ذکر شده را ندارد و یا نسبت به هم سن و سالانش گفتار ضعیفتری دارد، ما «گفتاردرمانی» را به شما پیشنهاد میکنیم. گفتاردرمانی یکی از رشتههای علوم توانبخشی است که به کودکان کمک میکند تا بتوانند با استفاده از ابزارهای مختلف، مهارت گفتار و زبان خود را تقویت کنند. در این روش، هدف آن است که گفتار کودک را تقویت کنیم تا مشکلات زبانی و گفتاری او مانند: بیان ضعیف، لکنت زبان و اختلالات واجی برطرف شود. اگر میخواهید که در مورد وضوح گفتار کودکان بیشتر بدانید پیشنهاد میکنیم که حتما به این مقاله سری بزنید.
کودک ما در گفتاردرمانی یاد میگیرد که:
- چگونه کلمات و زبان را بهتر درک کند و از آن درست استفاده کند.
- گفتار او بهبود پیدا میکند.
- اختلالات شناختی و مشکلات ارتباطی کودک با کمک گفتاردرمانگر برطرف میشود.
- گفتار درمانی روشی است که میتواند نگرانی پدر و مادران را تا حد زیادی کاهش دهد.
- باعث رشد شخصیت اجتماعی کودک نیز میشود.
مقاله پیشنهادی: نکاتی مهم برای گفتاردرمانی کودکان 7 ساله
اختلالات گفتاردرمانی چیست؟
- مشکلات ادراکی که باعث ضعف در تعامل اجتماعی میشود.
- آسیب ساختاری زبان که کودک در ساختن جمله با مشکل مواجه است و جملات او دستور زبان درستی ندارند.
- مشکلات در زمینه خواندن و نوشتن
- مشکلات در زمینه ارتباط اجتماعی که کودک نمیتواند آنچه در افکار او میگذرد را به دیگران بروز دهد.
- مشکل در پیدا کردن کلمات که به علت نقصهای خاص زبانی مانند تاخیر زبانی به وجود میآید.
- مشکلات صدا که کودک صداهای بسیار نازک و یا گوشخراشی تولید میکند که باعث تضعیف ارتباطات اجتماعیاش میشود.
در این شرایط، ما به گفتاردرمانگر نیازمندیم که بتواند مشکلات گفتاری کودک ما را حل کند و به او کمک کند تا بتواند ارتباطات اجتماعی محکمتری شکل دهد.
باید به این نکته دقت داشته باشیم که بسیاری از مشکلات گفتاری میتوانند سبب مشکلات دیگری نیز بشوند. اگر کودکمان نتواند با کودکان هم سن و سال خودش ارتباط کلامی درستی برقرار کند، این موضوع کمکم میتواند روی اعتماد به نفس او نیز تاثیر بگذارد. این مسئله میتواند موجب صدمات روحی و عاطفی و متزلزل شدن بهداشت روانی کودک و خانوادهاش بشود.
5 تمرین گفتار درمانی کودک ۶ ساله در منزل
معمولا گفتاردرمانگران برای تقویت مهارت گفتاری کودکان تمرینات گفتاردرمانی در منزل ارائه می کنند از جمله:
مکالمه فعالانه داشته باشید
یکی از مهارتهای مهم این سن، تقویت مهارت مکالمه و گفتوگوست. ممکن است کودک شما واژگان زیادی داشته باشد و قادر به جملهبندی هم باشد اما در مهارتهای مکالمه بسیار ضعیف عمل کند و نتواند یک مکالمه چند دقیقهای داشته باشد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که وقت بیشتری به مکالمه با فرزندتان اختصاص بدهید. با او تماس چشمی برقرار کنید و سعی کنید تمام توجهتان به صحبت او باشد. در مورد یک موضوع مشخص صحبت کنید و اگر موضوع گفتوگو عوض شد، دوباره به بحث برگردید. به جای اینکه از کودکتان سوالات زیادی بپرسید، نظر خود را بگویید و یا در مورد آن موضوع، تجربه و خاطره خود را تعریف کنید و اجازه بدهید کودکتان کامل صحبت کند و بعد از او صحبت کنید.
گفتاردرمانی کودک ۶ ساله با واژه یابی
این بازی میتواند به مهارت واژه یابی کودک کمک کند. چیزی را برای کودک توصیف کنید، بدون اینکه اسم اصلی آن را نام ببرید و از کودک بخواهید که حدس بزند آن چیست. برای مثال: توی آسمونه، شبا میتونیم ببینیمش، یه دونهست، درخشش زیادی داره.
تا میتوانید کتاب بخوانید
کتابهای داستان یکی از بهترین منابع یادگیری واژگان و جملات جدید هستند. کودکان به کتابهای داستان علاقه زیادی دارند. کتابی را انتخاب کنید که تصاویر رنگی و جذابی داشته باشد و بعد از آن که برای کودکتان قصهگویی کردید، از او درباره داستان و شخصیتهای آن سوال بپرسید. بخواهید که او هم یک بار دیگر داستان را برای شما تعریف کند و در حین تعریف داستان به او کمک کنید. و در پایان میتوانید از او بخواهید که حالا خودش داستان را تغییر دهد و یا پایان داستان را حدس بزند. این، به قدرت تخیل کودک شما نیز کمک میکند.
کاری کنید تا بشنود
یکی از بازیهایی که میتواند باعث افزایش حافظه شنیداری کودک شود، بازی دستورات چند مرحلهای است. این بازی را میتوانید از دو دستور و با توجه به ظرفیت کودکتان تا ۴ الی پنج دستور پیش ببرید برای مثال؛
- عروسکت رو از روی تختت بیار
- عروسکت رو بده به بابا
- تیشرت زردت رو بپوش
- مداد رنگی قرمزت رو بذار توی کیفت
نقاشیبازی کنید
در این بازی باید چند تصویر را به فرزندتان بدهید. او باید یکی از تصاویر را بدون اینکه به شما نشان بدهد، انتخاب کند و بعد از آن، جزئیات عکس را بگوید تا شما آن را نقاشی کنید. این بازی کمک میکند تا شما از او درباره جزئیات سوال بپرسید و سعی کنید در این قالب، کلمات پرسشی را با او کار کنید.
2 راهکار برای کاهش هزینه گفتاردرمانی کودک 6 ساله
در این قسمت از مقاله سایت خانواده توانمند دو راهکار برای کاهش هزینه گفتار درمانی کودک 6 ساله معرفی می کنیم. با استفاده از راهکارهای پیشنهادی می توانید سرعت پیشرفت کودک دلبندتان را افزایش دهید.
استفاده از کتاب های گفتار درمانی کودکان راهی برای کاهش هزینه ها
متناسب با اختلال کودک کتاب های گفتاردرمانی تهیه کنید. با استفاده از کتاب های گفتاردرمانی می توانید تمرینات گفتاردرمانی در منزل را به درستی و بدون استرس از اشتباه حین انجام تمرین انجام دهید. در انتخاب کتاب های گفتاردرمانی کودکان حتما با گفتاردرمانگران مشورت کنید. هر کتاب گفتاردرمانی برای درمان اختلال خاصی کاربرد دارد. به طور مثال برای درمان اختلال تلفظ و تولید کودکان می توانید از کتاب های گفتاردرمانی خانم هدی محمودی که نویسنده دو کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(1) (2) استفاده کنید و با آن تمرینات گفتاردرمانی کودک 6 ساله را در منزل انجام دهید.
کتاب گفتاردرمانی کودکان فرهنگ مصور همخوان ها(1)(کلمه و عبارت)
نویسنده: خانم هدی محمودی
اختلالات تولیدی یکی از رایج ترین اختلالات گفتار و زبان می باشد. با توجه به اینکه این اختلال اغلب در کودکان در سنین پیش دبستانی مشاهده می گردد و همچنین کودک که در این سن قادر به خواندن و نوشتن نمی باشد لذا متخصصان گفتاردرمانی نیازمند کتابی هستند که با استفاده از آن بتوانند در ابتدا تولید کودک را مورد ارزیابی قرار دهند و پس از آموزش جایگاه تولیدی هر همخوان آن را به ترتیب در مراحل هجا، کلمه، عبارت، جمله، داستان و گفتار، برای کودک تثبیت نمایند.
جهت تثبیت همخوان ها در مرحله کلمه و عبارت در کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(1) سعی بر آن شده است که برای هر همخوان در سه جایگاه اول، وسط و آخر کلمات عینی و ساده انتخاب گردد و جهت شناخت بهتر کلمات توسط کودک، تصاویر به شکل رنگی ارائه گردیده است.
از کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(1)(کلمه و عبارت) علاوه بر متخصصان گفتاردرمانی،خانواده ها در منزل برای انجام تمرینات گفتاردرمانی کودکان در منزل و تقویت مهارت کلامی کودکان خود می توانند استفاده کنند:
- کودکان کم توان ذهنی
- کودکان با مشکلات شنوایی
- کودکان طبیعی دارای هوش عادی
- کودکان مبتلا به اختلالات روانی گفتار
- کودکان مبتلا به اختلالات تولیدی و تلفظی
- کودکان در طیف اختلالات رشدی فراگیر و اتیسم
- کودکان عادی 2 تا 6 ساله در مسیر رشد طبیعی گفتار
- کودکان در مقطع پیش دبستانی و سال اول دبستان
- گروه سنی بالای 1 سال
کتاب گفتاردرمانی کودکان فرهنگ مصور همخوان ها(2)(جمله– داستان)
نویسنده: خانم هدی محمودی
در کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(2) (جمله– داستان) سعی بر آن شده است که در ادامه ی روند درمان، تثبیت در سطح جمله و داستان صورت پذیرد. در کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(2)(جمله-داستان) برای هر همخوان از کلمات کاربردی و عینی استفاده استفاده شده است و جملات نیز به شکل ساده و مرکب ارائه گردیده است. جهت درک بهتر، جملات به شکل رنگی تصویر سازی شده است.
مخاطبان کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(2) (جمله– داستان)
- خانواده ها برای انجام تمرینات گفتاردرمانی در منزل برای تقویت مهارت کلامی کودکان کم توان ذهنی، اوتیسم، کم شنوا، کم بینا و نابینا، کودکان عادی می توانند از کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(2) (جمله– داستان) استفاده کنند.
- از کتاب فرهنگ مصور همخوان ها(2) (جمله– داستان) متخصصان آموزشی کودکان در مهد کودک، مدارس عادی و استثنایی نیز برای تقویت مهارت کلامی کودکان و دانش آموزان می توانند به عنوان کتاب کمک آموزشی استفاده کنند.
استفاده از بازی موبایلی
والدین با دانلود بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو از طریق گوگل یا بازار می توانند مهارت کلامی کودک دلبندشان را تقویت کنند. با بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو والدین و کودک می توانند تمام تمرینات پیشنهادی بالا را به طور همزمان انجام دهند.
با توجه به طولانی بودن روند درمان اختلالات گفتاری و زبانی کودکان، والدین نیاز به همراه دارند تا تمرینات گفتاردرمانی در منزل کودکان را با سهولت انجام دهند. بازی های موبایلی مانند بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو جز بازی های گفتاری درمانی موبایلی می باشد. فضای شاد و جذاب بازی بشنو و بگو قهرمان کوچولو باعث افزایش انگیزه و اشتیاق کودکان به یادگیری مهارت های کلامی در جهت تسریع درمان می شود. تولیدکنندگان این بازی مطالعات فراوانی برای تولید این بازی موبایلی انجام داده اند تا محصولی بی نقص برای تقویت مهارت گفتاری کودکان طراحی کنند. دانلود بازی های گفتاردرمانی از جمله بازی بشنو و بگو قهرمان کوچولو برای کودکان دارای اختلال گفتاری فواید بسیاری دارد از جمله:
- بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو در شناخت و درک افعال و تقویت زبان به کودکان کمک به سزایی می کند.
- بازی موبایلی بشنو و بگو قهرمان کوچولو شامل جمله های ساده تا عبارت های پیچیده تر بوده و در قالب کارت های دوتایی، سه تایی، چهارتایی می باشد تا کودکان با نحوه و ساخت پیکره جمله سازی آشنا شوند.
- کودکان با تلفظ صحیح واژه ها آشنا می شوند.
- کودکان با بازی بشنو و بگو دقت و تمرکزشان افزایش می یابد.
- کودکان نحوه به کار بردن حروف اضافه، تطابق فعل و فاعل را می آموزند.
گفتار درمانی کودک 6 ساله به او کمک میکند تا:
از قدیم گفتهاند کار را باید به کاردان سپرد. در کنار تمام تمرینهای گفتاردرمانی در منزل که برای بهبود گفتار کودک شش ساله خود انجام دهید، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا گفتاردرمانی را از دست ندهید. گفتاردرمانگر با تخصصی که دارد میتواند به کودک شما کمک کند تا نقاط قوت او تثبیت شود.
گفتاردرمانگر پس از ارزیابی و تشخیص، برنامه درمانی مختص کودک شما را طراحی میکند و بر اساس آن برنامه پیش میرود تا بهترین نتایج حاصل شود.
به دنبال گفتاردرمانگر خوب میگردید اما نمییابید؟ ما در خانواده توانمند این امکان را برای شما فراهم کردهایم تا با مشاوره رایگان، گفتاردرمانگر مخصوص به کودک خود را پیدا کنید و برای گفتار درمانی کودک ۶ ساله خود مشاوره بگیرید. برای خرید لوازم گفتاردرمانی حتما به فروشگاه خانواده توانمند سر بزنید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات فروشگاهی که شامل (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و… بوده است.) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.