کودکان در تمام مراحل زندگی، قدم به قدم یاد میگیرند که چگونه از واژگان و جملات استفاده کنند و این مهارت مرحله به مرحله پیشرفتهتر میشود.اگر کودکی ۶ ساله دارید، او توانایی انجام مهارتهای زیر را دارد:
در صورتی که کودک شما مهارتهای ذکر شده را ندارد و یا نسبت به هم سن و سالانش گفتار ضعیفتری دارد، ما «گفتار درمانی» را به شما پیشنهاد میکنیم. گفتار درمانی یکی از رشتههای علوم پزشکی است که به کودکان کمک میکند تا بتوانند با استفاده از ابزارهای مختلف، مهارت گفتار و زبان خود را تقویت کنند. در این روش، هدف آن است که بتوانیم منجر به بهبود گفتار کودک شویم تا مشکلات زبانی و گفتاری او مانند: بیان ضعیف، لکنت زبان و اختلالات واجی برطرف شود. اگر میخواهید که در مورد وضوح گفتار کودکان بیشتر بدانید پیشنهاد میکنیم که حتما به این مقاله سری بزنید.
پیشنهادی: نکاتی مهم برای گفتاردرمانی کودکان 7 ساله
در این شرایط، ما به گفتار درمانگر نیازمندیم که بتواند مشکلات گفتاری کودک ما را حل کند و به او کمک کند تا بتواند ارتباطات اجتماعی محکمتری شکل دهد.
باید به این نکته دقت داشته باشیم که بسیاری از مشکلات گفتاری میتوانند سبب مشکلات دیگری نیز بشوند. اگر کودکمان نتواند با کودکان هم سن و سال خودش ارتباط کلامی درستی برقرار کند، این موضوع کمکم میتواند روی اعتماد به نفس او نیز تاثیر بگذارد. این مسئله میتواند موجب صدمات روحی و عاطفی و متزلزل شدن بهداشت روانی کودک و خانوادهاش بشود.
یکی از مهارتهای مهم این سن، تقویت مهارت مکالمه و گفتوگوست. ممکن است کودک شما واژگان زیادی داشته باشد و قادر به جملهبندی هم باشد اما در مهارتهای مکالمه بسیار ضعیف عمل کند و نتواند یک مکالمه چند دقیقهای داشته باشد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که وقت بیشتری به مکالمه با فرزندتان اختصاص بدهید. با او تماس چشمی برقرار کنید و سعی کنید تمام توجهتان به صحبت او باشد. در مورد یک موضوع مشخص صحبت کنید و اگر موضوع گفتوگو عوض شد، دوباره به بحث برگردید. به جای اینکه از کودکتان سوالات زیادی بپرسید، نظر خود را بگویید و یا در مورد آن موضوع، تجربه و خاطره خود را تعریف کنید و اجازه بدهید کودکتان کامل صحبت کند و بعد از او صحبت کنید.
این بازی میتواند به مهارت واژه یابی کودک کمک کند. چیزی را برای کودک توصیف کنید، بدون اینکه اسم اصلی آن را نام ببرید و از کودک بخواهید که حدس بزند آن چیست. برای مثال: توی آسمونه، شبا میتونیم ببینیمش، یه دونهست، درخشش زیادی داره.
کتابهای داستان یکی از بهترین منابع یادگیری واژگان و جملات جدید هستند. کودکان به کتابهای داستان علاقه زیادی دارند. کتابی را انتخاب کنید که تصاویر رنگی و جذابی داشته باشد و بعد از آن که برای کودکتان قصهگویی کردید، از او درباره داستان و شخصیتهای آن سوال بپرسید. بخواهید که او هم یک بار دیگر داستان را برای شما تعریف کند و در حین تعریف داستان به او کمک کنید. و در پایان میتوانید از او بخواهید که حالا خودش داستان را تغییر دهد و یا پایان داستان را حدس بزند. این، به قدرت تخیل کودک شما نیز کمک میکند.
یکی از بازیهایی که میتواند باعث افزایش حافظه شنیداری کودک شود، بازی دستورات چند مرحلهای است. این بازی را میتوانید از دو دستور و با توجه به ظرفیت کودکتان تا ۴ الی پنج دستور پیش ببرید برای مثال؛
در این بازی باید چند تصویر را به فرزندتان بدهید. او باید یکی از تصاویر را بدون اینکه به شما نشان بدهد، انتخاب کند و بعد از آن، جزئیات عکس را بگوید تا شما آن را نقاشی کنید. این بازی کمک میکند تا شما از او درباره جزئیات سوال بپرسید و سعی کنید در این قالب، کلمات پرسشی را با او کار کنید.
از قدیم گفتهاند که کار را باید به کاردان سپرد. در کنار تمام تمرینهایی که شما میتوانید در منزل برای بهبود گفتار کودک شش ساله خود انجام دهید، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا گفتار درمانی را از دست ندهید. گفتار درمانگر با تخصصی که دارد میتواند به کودک شما کمک کند تا نقاط قوت او تثبیت شود.
گفتار درمانگر پس از ارزیابی و تشخیص، برنامه درمانی مختص کودک شما را طراحی میکند و بر اساس آن برنامه پیش میرود تا بهترین نتایج حاصل شود.
به دنبال گفتاردرمانگر خوب میگردید اما نمییابید؟ ما در خانواده توانمند این امکان را برای شما فراهم کردهایم تا با مشاوره رایگان، گفتار درمانگر مخصوص به کودک خود را پیدا کنید و برای گفتار درمانی کودک ۶ ساله خود مشاوره بگیرید.
خانواده توانمند اینجاست تا همراهی باشد برای والدینی که کودکانی با نیازهای ویژه دارند. ما با ارائه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و ابزار مخصوص به این کار به شما کمک میکنیم تا متناسب با نیازهای خود، بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی از این خدمات بهرهمند شوید.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.