الفبای کاردرمانی ذهنی در منزل
01/04/1401خرید وسایل تعادلی کاردرمانی
04/04/1401در این مقاله وسایل کمکی برای راه رفتن، کودکان و سالمندان معرفی می شود که کاردرمانگران متناسب با نیاز افراد، آنها را تجویز می کنند. تا افراد بتوانند کارهای مورد علاقه خود را بدون کمک انجام دهند.
وسایل کمکی برای راه رفتن
راه رفتن یکی از مراحل رشد حرکتی کودکان است. کودکان زمانی می توانند به طور مستقل راه بروند که پیش نیازهای ذهنی، حسی، جسمی را کسب کرده باشند. بعضی از کودکان به دلایل مختلف نمی توانند به تنهایی راه بروند و نیاز به مداخلات کاردرمانی دارند تا توانایی های لازم را کسب کنند. کاردرمانگران بعد از ارزیابی کودک مراحل درمانی را طراحی میکنند. این مراحل برای هر کودک متناسب با نیاز اوست به همین دلیل نمی توان برای همه کودکان، یک نسخه درمانی پیچید.
کاردرمانگران در مسیر درمان برای کسب نتایج دلخواه از ابزارهای کاردرمانی مختلفی استفاده میکنند تا کودک و افراد بتوانند هرچه زودتر توانایی راه رفتن مستقلانه را کسب کنند. بعضی از کودکان و افراد بعد از جلسات کاردرمانی می توانند مستقل راه بروند اما بعضی از افراد نیاز به تجهیزات و وسایل کمکی برای راه رفتن دارند. این وسایل توسط متخصصان پزشکی، مهندسی طراحی می شود و زمینه راه رفتن برای افرادی که توانایی جسمی لازم را ندارند، فراهم میکند تا آنان به طور مستقل و بدون حمایت اطرافیان و به کمک وسایل توانبخشی، راه بروند.
وسایل کمکی برای راه رفتن کودک
تماشای اولین قدمهای کودک قطعا تجربهای است که والدین هرگز فراموش نمیکنند. کودک برای راه رفتن نیاز به مهارت های زیادی از جمله تعادل، هماهنگی، ایستادن و تحمل وزن بدن خود دارد. راه رفتن در کودکان به تقویت عضلات آنها و هماهنگی عضلات با یکدیگر و تکامل سیستم عصبی ربط دارد.
بعد از به دنیا آمدن نوزادان زمانی طول میکشد که ماهیچههای درگیر در راه رفتن به قدرت کافی برسند و کودک توانایی هماهنگ کردن عضلات مختلف با یکدیگر و ایستادن و راه رفتن تؤامان را یاد بگیرد. به همین دلیل همه نوزادان ابتدا نشستن را یاد میگیرند بعد غلت خوردن و چهاردست و پا رفتن و در آخر راه رفتن را.
تمام کودکان کمابیش مسیر مشابهی را برای به راه افتادن طی میکنند. هرچند ممکن است برای هر کودک با کودک دیگر اندک تفاوتهایی وجود داشته باشد به طور مثال بعضی از کودکان مانند کودکانی که دارای اختلال حرکتی، ذهنی، حسی هستند مانند فلج مغزی، اوتیسم، سندرم داون برای راه رفتن نیاز به اقدامات کاردرمانی دارند تا بتوانند توانایی لازم برای راه رفتن را کسب کنند. بعضی از کودکان بعد از جلسات کاردرمانی که ممکن است سالها طول بکشد توانایی راه رفتن مستقل را کسب می کنند اما بعضی از کودکان نیاز به وسایل کمکی برای راه فتن، دارند. وسایل کمکی برای راه رفتن را کاردرمانگران متناسب با نیاز افراد تجویز میکنند. این وسایل باید متناسب با شرایط افراد و نیازهای آنان تجویز و استفاده شود تا فرد دچار عوارض جانبی نشود.
وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان
افراد به دلایل مختلف مانند سکته، تصادف، پارکینسون، ام اس، بیمارهای حرکتی در طول زندگی امکان استفاده از پاهای خود را نداشته باشند یا بدون وسایل کمکی نتوانند به طور مستقل حرکت کنند.
استفاده از وسایل کمک برای راه رفتن می تواند کیفیت زندگی افراد و سالمندان و افراد معلول را کاملا دگرگون کند و او را از فردی وابسته به دیگران در امور روزمره، به فردی مستقل تبدیل کند. معمولا سالمندان در ابتدا از استفاده از وسایل کمکی اجتناب میکنند ولی به مروز زمانی، حاضر به استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن می شوند البته در این زمینه خانواده و اطرافیان نقش مهمی دارند اگر از سالمندان به طور کامل حمایت کنند، فرد سالمند نیازی به وسایلی کمکی نمی بینید و به همین خاطر علاقه ای برای استفاده از وسایل حرکتی نخواهد داشت. سالمندان مانند کودکان دارای وسایل مخصوص خود هستند که باید متخصص آن را تجویز کند تا فرد سالمند دچار عوارض جانبی نشود.
انواع وسایل کمکی برای راه رفتن
وسایل کمکی برای راه رفتن کودکان و سالمندان و معلولان دارای انواع مختلفی است که وسایلی مانند عصا، واکر و ویلچر از جمله پرکاربرد ترین آنها محسوب میشوند و معمولا افراد در منزل، جامعه از آن استفاده میکنند تا بتوانند فعالیت های روزمره خود را به تنهایی و بدون حمایت دیگران انجام دهند.
عصا وسیله کمکی برای راه رفتن
عصا ها از وسایل کمکی برای راه رفتن کودک و سالمندان و معلولین است که به کمک آن می توان کارهای روزمره خود را به طور مستقل انجام دهند و کارهای شخصی و مورد علاقه خود را بدون حمایت دیگران انجام دهند. کاردرمانگران عصا را برای کمک به ثبات و ایجاد یک نقطه حمایتی برای کودک و سالمند معمولا تجویز میکنند. اصولا یک عصا باید قادر باشد 25% وزن کودک و سالمند را تحمل کند. عصا برای کسانی که نیاز به تعادل بیشتر در زمان راه رفتن دارند گزینه مناسبی است. عصاهای معمولا سه نوع هستند:
- عصا چهار پایه
- عصا زیر بغل
- عصا البو کراچ بزرگسال
واکر وسیله کمکی برای راه رفتن
از تجهیزات کاردرمانی جسمی واکر است. این وسیله یکی از وسایل کمکی برای راه رفتن است و از وسایل کاردرمانی پرکاربردی است. واکر زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که سطح ناتوانی افراد بیشتر باشد. استفاده از واکر نیاز به قدرت عضلانی متوسطی دارد. واکر بسته به نوع خود تا 50% وزن بدن کودک و سالمند را تحمل میکند. یک واکر دارای دو تا چها پایه است کودک و سالمند برای استفاده از آن باید در هر قدم آن را بردارد و به سمت جلو حرکت دهد. واکر برای افرادی که مشکلات ثبات در حرکت شدیدی دارند استفاده می شود.
در انواع چرخدار واکر تحرک برای کودک و سالمندان و معلولان راحت تر خواهد بود. انواع مختلف واکر های چرخدار قابلیت تاشو و قفل ترمز دستی برای امنیت بیشتر وجود دارد؛ همچنین واکرها صندلی برای استراحت و سبد برای حمل وسایل کودک و سالمند دارند. در عین حال از واکر برای کودکان و سالمندانی که مشکلات حرکتی و تعادلی بسیار شدید دارند استفاده نمی شود. واکرها روند حرکتی کودکان و سالمندان و بیماران کم توان و یا ناتوان را تسهیل میبخشند و دارای انواع مختلفی هستند مانند:
- واکر ساده بزرگسال
- واکر چرخدار اطفال
- واکر چرخدار بزرگسال
- واکر چرخدار آلومینیمی کودک
- واکر چرخدار آلومینیمی بزرگسال
- واکر معکوس کلاسیک بزرگسال
- واکر معکوس کلاسیک کودک
- واکر معکوس پرور
ویلچر
یکی دیگر از وسایل توانبخشی، ویلچر است که به افراد کمک میکند کارهای روزمره و فعالیت های کاری، تحصیلی و مورد علاقه خود را بدون حمایت دیگران انجام دهند. ویلچر وسیله توانبخشی است ویلچر یا صندلی چرخدار وسیلهای است برای جابجایی و تحرک افرادی که که توان راه رفتن ندارد.
ویلچر جهت به حداکثر رساندن استقلال فردی و افزایش سطوح حرکت برای افرادی است که توانایی راه رفتن و حرکت دادن اندامهای پایینی خود را ندارند. با این حال، این وسایل توانبخشی و کاردرمانی برای افرادی با مشکلات زیر مناسب است:
ویلچر برای افرادی مناسب است که مشکل در نشستن دارند و نمیتوانند تعادل خود را حفظ کنند و یا قسمتی از بدن خود را کنترل کنند همچنین ویلچر برای کسانی که دچار اسپاسم، حرکات غیر کنترل شده، هماهنگی ضعیف هستند وسیله مناسبی است. البته ویلچر کاربردهای زیادی دارد که افراد در موقعیت های مختلف از آن استفاده میکنند. ویلچرها انواع مختلفی دارند:
- دستی
- برقی
- ارتوپدی
- ورزشی
- ایستاده
- شیبدار
- ویلچر کودکان
- ویلچر ساحلی
- ویلچر ارگونومی
خرید وسایل کمکی برای راه رفتن
وسايل کمکی برای راه رفتن ميتوانند براي بهبود تعادل، کاهش درد، و افزايش حرکت و اعتماد به نفس استفاده شوند. البته قبل از خرید وسایل کمکی برای راه رفتن حتما باید با کاردرمانگر مشورت کنید تا وسیله مناسب نیاز شما تجویز شود.
برای خرید وسایل کمکی برای راه رفتن اگر خودسرانه باشد باعث بروز مشکلات مختلف حرکتی میشود. متاسفانه بيشتر بيماران وسايل کمک برای راه رفتن را بدون توصيه يا دستورالعمل متخصص تهيه ميکنند. وسايل کمک حرکتي بايد به طور منظم از نظر نحوه استفاده و مناسب بودن ارزيابي شوند. در صورت نیاز به مشاوره برای خرید وسایل کمکی برای راه رفتن میتوانید از مشاوره رایگان سایت خانواده توانمند استفاده کنید.
حرف آخر
در این مقاله وسایل کمکی برای راه رفتن برای کودکان و سالمندان معرفی شد تا شما با انواع وسایل کمکی برای راه رفتن آشنا شوید. این وسایل جز وسایل پرکاربرد کاردرمانی جسمی است که به افراد کمک به سزایی می کنند.
در صورت نیاز برای مشاوره در زمینه وسایل کمکی برای راه رفتن می توانید با شماره 090504146911 تماس بگیرید تا با جزییات وسایل و نحوه استفاده از آنها بیشتر آشنا شوید و با آگاهی وسایل توانبخشی خود را تهیه کنید. در صورت نیاز به تجهیزات کاردرمانی برای نشستن میتوانید به فروشگاه خانواده توانمند سر بزنید و با انواع محصولات کاردرمانی و توانبخشی، گفتاردرمانی آشنا شوید.
خدمات سایت خانواده توانمند به کودکان بانیازهای ویژه
ما در خانواده توانمند در تلاشیم بستری مناسب برای رشد کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان فراهم کنیم تا آنان نیاز با دریافت خدمات توانبخشی مانند گفتاردرمانی، کاردرمانی، مشاوره و خدمات آموزشی و مهارتی بتوانند زندگی جذابی را تجربه کنند. در ضمن در تلاش هستیم محصولات موردنیاز آنها را مانند لوازم کاردرمانی جسمی، ذهنی، حسی، گفتاردرمانی و… بدون واسطه از تولیدکنندگان معرفی کنیم تا خانواده ها بدون دغدغه از تمام کشور از وسایل مورد نیاز خود استفاده کنند.