انواع پوزیشن لگن در کاربران ویلچر
25/03/1403شناخت علائم اضطراب در کودکان توسط خودشان
14/05/1403متخصص لکنت زبان در جلسات گفتاردرمانی چه اقداماتی انجام می دهد؟
درمان لکنت کودکان توسط بهترین متخصص لکنت زبان از چه مراحلی تشکیل شده است؟
والدین زمانی که با سایت خانواده توانمند برای دریافت خدمات گفتاردرمانی لکنت تماس می گیرند درباره نحوه درمان لکنت سوالاتی همچون سوالاتی بالا را مطرح می کنند. این سوالات را باید هرپدر و مادری قبل از انتخاب متخصص از خود بپرسد تا بتواند بهترین متخصص لکنت زبان را برای فرزند دلبندش انتخاب کند.
اولین اقدام متخصص لکنت زبان
متخصص لکنت زبان برای شروع درمان لکنت نیاز به ارزیابی جامع دارد تا بتواند مراحل درمانی را متناسب با شرایط بیمار طراحی کند. مشکلات ناشی از لکنت را می توان به راحتی بیشتر انداگیزی کرد به طور مثال:
- ناروانی ظاهری
- واکنش ها به لکنت
نحوه ارزیابی مشکلات ناشی از لکنت
لکنت متغیر است بنابراین برای ارزیابی مشکلات مراجع متخصص لکنت زبان به داده های مختلفی از جمله موارد زیر نیاز دارد:
- ما نیاز به جمع آوری داده ها از موقعیت گوناگون داریم.
- ما نیاز به داده های کافی از گفتار مراجع داریم تا تصویر کاملی از رفتار گفتاری فرد را نشان دهد.
متخصص لکنت زبان در ارزیابی های غیر رسمی به ارزیابی ناروانی که شامل موارد زیر هستند می پردازد:
- تعداد ناروانی ها، نوع ناروانی ها، ادراک ما از تنش و رفتارهای ثانویه
- ثبت سایر ویژگی های گفتاری و ارتباطی مانند سبک ارتباطی ، سرعت گفتار و غیره
برای ارزیابی رفتارهای ظاهری لکنت متخصص لکنت زبان از ارزیابی های رسمی استفاده می کند مانند:
- ارزیابی فراوانی لکنت براساس %SS
- ارزیابی شدت لکنت براساس مقیاس SR
- ابزار اندازهگیری شدت لکنت SSI-4
- ارزیابی لکنت کودکی با TOCS
دومین اقدام متخصص لکنت زبان
متخصص لکنت زبان بعد از ارزیابی متناسب با شرایط بیمار شروع به هدفگذاری می کند. گفتاردرمانگر لکنت زبان بعد از هدفگذاری آنان را به والدین اطلاع می دهد تا آنان با آگاهی مسیر درمان را دنبال کنند. برای مثال متخصص لکنت زبان می تواند هدف گذاری خود را به این شیوه انجام دهد:
هدف نهایی متخصص لکنت زبان: کاهش تاثیر منفی لکنت
تمام سعیمان می کنیم تا بر تاثیر منفی لکنت در همه ابعاد غلبه کنیم.
اهداف پایه و میان مدت
الف- کاهش آسیب: اهدافی که هدفشان کاهش نقص در عملکرد بدن است، شامل:
- بهبود روانی گفتار 2. بهبود مدیریت رفتارهای لکنت
ب- کاهش واکنش منفی فرد: اهدافی که به دنبال کاهش واکنش های منفی عاطفی، شناختی و رفتاری فرد به لکنت هستند شامل:
- کاهش تنش و تقلا 2. کاهش اجتناب 3. بهبود نگرش های ارتباطی
ج– کاهش واکنش منفی دیگران: اهدافی که به دنبال کاهش واکنش های منفی دیگران به لکنت و افزایش همراهی آنها در روند درمان هستند.
- توانمند شدن کودک/ نوجوان در آموزش های لازم در مورد لکنت و درمان به دیگران
- همراه سازی محیط با کودک/ نوجوان دارای لکنت
د) کاهش محدودیت در فعالیت ها و مشارکت های اجتماعی: اهدافی که به دنبال کاهش محدودیت فعالیت و مشارکت می باشند شامل:
- تضمین اینک کودک/ نوجوان می تواند در کلیه فعالیت های روزانه لازم برای کسب موفقیت در تلاش های تحصیلی و اجتماعی مشارکت کند.
- بهبود توانمندی های ارتباطی در موقعیت های اجتماعی
- بهبود کیفیت زندگی
گفتگو با مراجع سومین اقدام گفتاردرمانگر
تعیین تعداد جلسات لکنت
تعداد جلسات گفتاردرمانی لکنت با توجه به شدت آسیب و هدفگذاری متخصص لکنت زبان بستگی دارد. پس طول زمانی که کودک/ نوجوان در درمان است و تعداد جلسات موردنیاز در هر هفته نیز متفاوت خواهد بود. بنابراین بعضی از کودکان/ نوجوانان از یک برنامه ی زمانی که یک بار در هفته سود می برند در حالیکه برنامه ی درمانی کودک/ نوجوان دیگر ممکن است برای دوبار در هفته برنامه ریزی شود
نحوه برگزاری جلسات گفتاردرمانی لکنت
بسیاری از کودکان/ نوجوانان از جلسات درمانی انفرادی سود می برند، در حالیکه سایرین از کار کردن در گروه. همچنین برنامه ریزی و شکل جلسات درمانی بسته به اینکه کودک/ نوجوان در کجای فرآیند درمان باشد و چه اهداف خاصی در آن زمانی مورد توجه باشند متفاوت خواهد شد. برای مثال ممکن است برای یک کودک/ نوجوان وقتی که بروی واکنش های گفتاری کار می شود، برنامه ریزی درمانی فشرده تری سودمند باشد و پس از آن زمانی که روی واکنش های فردی کار می شود، برنامه ریزی درمانی غیر فشرده ای نیاز باشد.
جمع بندی
در این مقاله از سایت خانواده توانمند به معرفی اقدامات متخصص لکنت زبان پرداختیم. در صورتی نیاز به خدمات مشاوره ای و آموزشی و گفتاردرمانی و کاردرمانی سایت خانواده توانمند با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید