علائم بیش حسی در کودکان
16/03/1402درمان مشکلات شناختی بیماران ام اس با واقعیت مجازی
17/03/1402در این مقاله از سایت خانواده توانمند برای توانمند سازی والدین تکنیک پیشگیری از خشم کودکان را ارائه می کنیم. والدین با شناخت عوامل شکل گیری خشم کودکان، می توانند راهکارهای متناسب با شرایط کودک دلبندشان طراحی کنند تا از بروز خشم کودک جلوگیری شود.
پیشگیری از خشم کودکان با پرسشگری به موقع والدین
بچه های امروزی راحت تر احساساتشون بروز می دهند. یکی از احساساتی که معمولا بچه ها با بروزش برای خانواده ها و والدین دردسر درست می کنند خشم هست. کودکان خشمگین بعد از یه مدت با بروز عصبانیتشون معمولا خانواده ها و والدین را کنترل می کنند. به طور مثال خانواده ها از ترس آبروریزی در خیابان یا مهمانی یا خرید به هنگام عصبانیت و خشم کودک، او را همراهی می کنند تا خشم کودک به طور موقت کنترل شود. این راهکار والدین به گونه ای شبیه پاک کردن صورت مسئله است. برای پیشگیری از خشم کودکان والدین باید مسئله را ریشه ای تر حل کنند. برای پیشگیری از خشم کودکان والدین از خود باید بپرسند:
- چرا کودک در مهمانی با صدای بلند درخواست کرد؟
- کودک چرا دوست خود را در پارک زد؟
- چرا حین خرید، کیفش را پرت کرد؟
- قبل از عصبانیت چه اقداماتی انجام می دهد؟
- چه عواملی باعث بروز خشم کودک می شود؟
- آیا بروز خشم کودک رفتار تقلیدی است؟
- کودک نحوه بروز خشم را از کدام والد آموخته است؟
- چه اقداماتی باعث آرام شدن کودک به هنگام خشم کودک می شود؟
والدین با پرسشگری به موقع از خود، می توانند مشکل کودک را بهتر درک کنند و از راهکارهای مناسب راهکارهای مناسب برای پیشگیری از خشم کودکان استفاده کنند.
مقاله پیشنهادی: بازی درمانی در منزل
بازی درمانی برای پیشگیری از خشم کودکان به تنهایی کافی نیست!!!
برای پیشگیری از خشم کودکان باید عوامل مختلفی را بررسی کرد تا بتوان راهکار مناسب ارائه کرد. معمولا والدین به هنگام تماس با سایت خانواده توانمند برای دریافت خدمات مشاوره ای و آموزشی، بازی درمانی به دنبال دریافت یک نسخه کلی هستند تا راههای پیشگیری از خشم کودکان را بیاموزند در حالی که شدنی نیست!!! برای مدیریت خشم کودک باید عوامل مختلفی را بررسی کرد از جمله:
- نحوه ارتباط والدین با کودک
- نحوه ارتباط والدین با یکدیگر
- محل زندگی کودک
- نحوه رفتار اطرافیان با کودک
- سرگرمی و تفریح کودک
- مهارت های شناختی کودک(بعضی از کودکان به دلیل نداشتن مهارت شناختی کافی در درک حرف های والدین دچار مشکل می شوند و عدم فهم خود را با خشم و عصبانیت بروز می دهند)
- و….
بسنده کردن به اقدامات بازی درمانی در کلینیک های مشاوره و کاردرمانی به تنهایی کافی نیست. در رشد و یادگیری کودک عوامل مختلف تاثیر گذارند که باید در حین کنترل خشم کودک به آنان توجه کرد. بدون ایجاد تغییرات در عوامل مختلف نمی توان از جلسات بازی درمانی کنترل خشم توقع زیادی داشت!!!
پیشگیری از خشم کودکان با کمک دیوار خشم
متخصصان بازی درمانی برای جلوگیری از خشم کودکان راهکارهای بسیاری را امتحان می کنند. در این مقاله از سایت خانواده توانمند یکی از تکنیک های بازی درمانی برای کنترل خشم کودکان را معرفی می کنیم که همه خانواده می توانند آن را در منزل انجام دهند. دیوار خشم یک تکنیک است که برای برونریزی خشم و هیجانات به کار گرفته میشود. در منزل، دیواری سفید را به این کار اختصاص دهید که مدادرنگیهایی با نخ از آن آویزان شده است. دانشآموزان میتوانند آزادانه و بدون محدویت هیجانات و خشمی که در درون خود دارند را با نوشتن، نقاشی کردن یا حتی خطخطی کردن روی این دیوار خالی کنند.
استفاده از تکنیک دیوار خشم برای پیشگیری از خشم کودکان فواید بسیاری دارد از جمله:
- کودک توانایی شناخت عوامل ایجاد کننده عصبانیت و خشم خود را کسب می کند.
- کودک نحوه کنترل خشم خود را می آموزد.
- درمان کودک با استفاده از این تکنیک توسط والدین آسان است.
- با استفاده از نقاشی کودکان احساسات ناشناخته خود را راحت تر بیان می کنند.
مقاله پیشنهادی: اصول بازی درمانی
نحوه اجرای تکنیک دیوار خشم
- با کمک رل کاغذی یا کاغذ آچر می توانید قسمتی از دیوار اتاق کودک را به بوم نقاشی تبدیل کنید.
- کاغذ را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید.
- به کودک بگویید در هر یک از این سه قسمت باید عواملی که باعث ایجاد عصبانیت یا خشم او می شود را متناسب با شدت شان با کمک نقاشی یا فلش کارت یا به صورت کلامی به شما بگوید تا شما آن را نقاشی کنید. به طور مثال من وقتی مامانم میگه: پاشو تا بری پیش دبستانی یه کوچولو عصبانی میشم. اما زمانی که مامان گوشی رو بهم نمیده خیلی خیلی خیلی عصبانی میشم یا وقتی به بابا میگم بریم پارک نمیاد خیلی عصبانی میشم و…
- با کودک درباره عوامل عصبانیت کودک صحبت کنید مثلا از او بپرسید چرا موقع صدا کردن برای رفتن به پیش دبستانی عصبانی میشی؟ خوابت میاد؟ از پیش دبستانی ات خوشش میاد؟ دوستات باهات بازی می کنند و…. کودک با کمک گفتگو با والدین می تواند راهکارهای جدیدی برای بروز خشم خود بیابد.
- برای بعضی از کودکان خیلی خشمگیم می توان از اسفنج های در حد یک توپ بزرگ که داخل آب و صابون هستند استفاده کرد. تا کودک حین پرتاب کردن اسفنج ها درباره عامل عصبانیتش صحبت کند مثلا بگوید من این اسفنج پرت می کنم چون امروز به خاطر باختم تو باشگاه خیلی خیلی خیلی عصبانیم و… این کار باعث افزایش خودبیانی کودکان می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله تکنیک دیوار خشم برای پیشگیری از خشم کودکان معرفی شد. تکنیک دیوار خشم فعالیتی شاد است و به رهاسازی احساسات کمک می کند. همین که کودکان به این بازی مشغول می شوند، آنها با سر و صدا قاقاه می خندند. با به راه افتادن آب از دیوار خشم، نقاشی های کودک و به خود گویی ها شروع به شستن می کنند. این یک استعاره بزرگ زیبا برای دور ریختن عصبانیت و خشم است.
در صورتی که نیاز به خدمات مشاوره ای و آموزشی سایت خانواده توانمند می توانید با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.