تقویت حس لامسه در کودکان با آشپزی
27/11/1400چرا باید به کودکان با نیازهای ویژه آموزش بدهیم؟
01/12/1400یکی از بازی های جذاب برای کودکان استثنایی بازی اگه گفتی تو جعبه چیه؟ این بازی برای همه کودکان به خصوص کودکان استثنایی فواید زیادی دارد که در این مقاله به آن می پردازیم.
دانستنی های والدین درباره بازی
برای شناخت محیط اطراف و تعامل با آن، نیازمند به کارگیری حواس پنچگانه و مشاهده دقیق هستیم. اگر حواس پنچگانه به خوبی عمل نکنند کودک در رشد مهارت کلامی، زندگی و اجتماعی دچار چالش می شود. به طور مثال ا یکی از پیش نیازها برای تولید گفتار، این هست که کودک به موقع صداها را بشنود. وقتی یک کودک از لحاظ حسی در دریافت پیش نیازها مشکل داشته باشد، نمی توان مفاهیم را به او یاد داد.
اگر کودک حس بینایی خوی نداشته باشد در درک مفاهیم دچار مشکل می شود چون آنان را نمی بیند. و بر عکس اگر کودک در یک محیط غنی از تحریکات بینایی قرار گیرد، قسمت های بینایی او خیلی قوی می شوند. بنابراین فعالیت ها و تجارب حسی امری ضروری برای تکامل مغز کودکان می باشند.
به خاطر این که یک کودک با نیازهای ویژه یا کودکان استثنایی، نیازهای حسی برای تکامل مغزش را دریافت کند و دچار محرومیت حسی و مشکلات ناشی از آن نگردد، والدین باید شرایطی را فراهم کنند تا کودک داده های حسی مختلف و مورد نیاز خود را در طول روز به دست آورد. برای به کار گیری حواس پنچگانه کودکان کم توان ذهنی نیاز به موقعیت های جذاب می باشد. اگر موقعیت برای کودک جذاب باشد او با علاقه وارد مسیر آموزش و توانبخشی می شود. با والدین همکاری بهتری خواهد داشت.
بازی اگه گفتی تو این جعبه چیه؟
بازی یک ابزار کمک آموزشی و توانبخشی برای همه کودکان از جمله کودکان کم توان ذهنی و استثنایی می باشد. آموزش کودکان استثنایی و انجام تمرینات کاردرمانی و گفتاردرمانی کودکان از طریق بازی شدنیه ولی خلاقیت و حوصله می خواهد. به طور مثال اگر قصد آموزش مبحث آشنایی با حواس پنچگانه علوم پایه اول کم توان ذهنی یا انجام تمرینات یکپارچگی حسی کودکان را دارید در ابتدا بازی های مناسب برای این مبحث را طراحی کنید. برای طراحی بازی می توانید از کاردرمانگر کودک خود نیز مشورت بگیرید.
یکی از بازی های جذاب برای آشنایی کودکان با حواس پنچگانه استفاده از بازی اگه گفتی تو این جعبه چیه می باشد. انجام بازی اگه گفتی تو این جعبه چیه برای کودکان استثنایی فواید زیادی دارد:
- با حواس پنچگانه خود آشنا می شود.
- وقتی به مشاهده دقیق اشیا و محیط اطراف بپردازد متوجه جزییات، تفاوت ها و شباهت ها و کاربرد اشیاء می شود
- ویژگی های ظاهری اشیا ( شکل، اندازه، جنس، رنگ، صدا، بو، مزه و نظایر آن) را بهتر می شناسد.
- با کاربرد وسایل آشنا می شود.
- حس کنجکاوی او تقویت می شود
- مهارت دست ورزی کودکان در این بازی تقویت می شود
- حس لامسه کودکان نابینا و کم بینا تقویت می شود.
- اختلالات حسی آنان تعدیل می شود.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار داده است و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.