آموزش حرف ح به کودکان استثنایی
21/12/1400آموزش حرف ع با عدسی
21/12/1400آموزش حرف ذ به دانش آموزان استثنایی
هر کسی متناسب با توانایی ذهنی و جسمی اش مباحث مختلف را یاد می گیرد. قبل از شروع آموزش دانش آموزان استثنایی در منزل و در مدرسه حتما باید ارزیابی یا سنجش صورت بگیرد تا با روند یادگیری او آشنا شد. ارزیابی و سنجش به والدین و معلمان دانش آموزان استثنایی اطلاعات بسیاری درباره علایق ، نقاط قوت و نقاط ضعف او ارائه می کنند.
مادر و پدر کودکان استثنایی باید خود را نیز ارزیابی کنند. اگر مادر و پدر به نقاط قوت و ضعف خود بی اعتنا باشند نمی توانند در مسیر تربیت کودکشان به درستی عمل کنند. آموزش یک فرآیند دو طرفه است. اگر والدین در حین یادگیری تمرکز و انرژی کافی نداشته باشند در مسیر یادگیری برای خود و فرزندشان چالش های بسیاری را به وجود می آورند. به طور مثال اگر شاغل هستید بعد از استراحت به سراغ آموزش کودک بانیازهای ویژه بروید تا با حوصله و با انرژی باشید.
بعد از ارزیابی نیاز به هدف گذاری می باشد. با هدف گذاری می توانید سطح توقع خود را مشخص کنید. با هدف گذاری واقع بین تر می شوید. یکی از نقاط ضعف والدین کودکان استثنایی این است که از کودکان خود انتظارات واقع بینانه ندارند. اگر والدین کودکان استثنایی به درستی کودک دلبندشان را پذیرش کنند و واقع بینانه ارزیابی کنند اضطراب کمتری در مسیر آموزش و توانبخشی او خواهند داشت.
برنامه ریزی مرحله آخر می باشد. برای انجام برنامه ریزی پارامترهای مختلفی را در نظر داشته باشید.دو تا از پارامترهای مهم برای برنامه ریزی خوب نیاز و علایق خود و کودک دلبندتان می باشد. بین نیاز و علایق خود و کودکتان دنبال نقطه مشترک باشید تا به هر دو شما در مسیر آموزش در منزل خوش بگذره.
برنامه پیشنهادی تیم آموزشی خانواده توانمند بعد از نیازسنجی و مخاطب شناسی از کودکان استثنایی و والدین آنان برای آموزش حرف ذ فعالیت های پیشنهادی زیر می باشد.
آموزش حرف ذ با ذرت مکزیکی
ذرت مکزیکی یکی از خوراکی های مورد علاقه کودکان و بزرگسالان می باشد. با تهیه ذرت مکزیکی با کمک هم می توانید مهارت های حافظه، توجه، دست ورزی، مهارت ظریف دست، درشت دست، اعتماد به نفس، تعامل و… او را تقویت کنید. آشپزی یکی از فعالیت های جذاب برای تعدیل حسی کودکان دارای اختلال حسی می باشد. با استفاده از آشپزی کودکان علاوه بر آموزش حرف ذ می توانند مفاهیم مختلف ریاضی پایه اول دانش آموزان استثنایی مانند مفاهیم بزرگ و کوچک، اول و آخر و… را بیاموزند.
با آشپزی مفاهیم درس علوم پایه اول دانش آموزان استثنایی مانند آشنایی با حواس و نوع مواد … را در موقعیت واقعی می آموزند. آشپزی مانند لوح نویسی پایه اول راهی برای تقویت مهارت دست و توجه و آشنایی با نوشتن حروف الفبا می باشد. با کمک مواد غذایی مانند قارچ یا سس بچه ها می توانند با شکل نوشتاری حروف آشنا شوند.
ذغال بازی برای آموزش حرف ذ
یکی از ابزارهای آموزشی دانش آموزان پایه اول، استفاده از فلش کارت حروق الفبا می باشد. دانش آموزان پایه اول با استفاده از فلش کارت با انواع کلمات دارای حرف ذ آشنا می شوند. برای تهیه فلش کارت می توانید از ذغال استفاده کنید. با کمک ذغال کلماتی که دارای حرف ذ هستند را بروی دیوار یا کاغذ نقاشی کنید. نقاشی کلمات دارای حرف ذ با ذغال را در قالب مسابقه انجام دهید مثلا هرکی زودتر ذره بین بکشه برنده است. اگر کودک دست ورزی خوبی ندارد می توانید ذغال را به او بدهید تا اشکال دلخواه خود را بکشد و حین بازی از کلمه ذغال به شکل های مختلف استفاده کنید مثلا به او بگوید: من با ذغالم یه جوجه میکشم یا من با ذغال میخام خونه بکشم و…
با ذغال بازی کودک با صدای حرف ذ، شکل نوشتاری حرف ذ، کلمات دارای حرف ذ آشنا می شود. در کنار ذغال بازی می توانید دروس ریاضی و علوم او را نیز به طور نا محسوس آموزش دهید.
آموزش حرف ذ با ذره بین
ذره بین یکی از بهترین وسایل برای تقویت توجه و تمرکز کودکان می باشد. با کمک هم با استفاده از کاغذ رنگی یا مواد دور ریز کاردستی ذره بین درست کنید. بعد از ساخت کاردستی ذره بین برای آموزش حرف ذ می توانید با کمک فلش کارت های مختلف از او بخواهید کلمات دارای حرف ذ را به شما نشان دهد.
کلام آخر
در این فیلم و محتوا روش آموزش حرف ذ با آشپزی، بازی، کاردستی ارائه شد. ما در آموزش کودکان استثنایی سعی میکنیم رشد یکجانبه جسمی، ذهنی، حسی کودکان داشته باشند. آموزش حرف ذ به کودکان با نیازهای ویژه دارای تجربیات متفاوت و ارزشمند است، اما خالی از دشواری نیست. با نشستن و دست روی دست گذاشتن در خانه و عدم تلاش برای آموزش به کودکان با نیازهای خاص (کودکان استثنایی) مشکلی حل نخواهد شد.
در سایر مقالات خانواده توانمند نیز نحوه گفتاردرمانی حروف مانند حرف ک، گ، ر،ز،خ، ق، س را به اشتراک گذاشته ایم. برای آشنایی با آموزش حروف دیگر مانند او، پ، ک، ف، ح، ل، ب، آ، خ، ق، ش، ز، س، گ، ط، ع به قسمت ویدئو سایت خانواده توانمند مراجعه کنید.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره ای برای آشنایی با متخصصان آموزشی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و خرید محصولات آموزشی و تجهیزات توانبخشی حتما با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار داده است و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.