پادکست آموزشی انتخاب و خرید لباس افراد نابینا
25/12/1400آموزش مصرف کرم پودر به افراد نابینا
25/12/1400آشپزی کودکان نابینا و کم بینا
کودکان نابینا و کم بینا معمولا همبازی ندارند. والدین کودکان نابینا و کم بینا معمولا کنار نقش های مختلف مانند معلمی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و… معمولا هم بازی آنان هستند.
یکی از موقعیت های جذاب برای بازی با کودکان نابینا و کم بینا آشپزی می باشد. با آشپزی، والدین می توانند کارهای روزمره خود را انجام دهند و به کودکان نابینا و کم بینا خود مهارت های مختلف زندگی را در قالب بازی آموزش دهند.
مهارت آموزی کودکان نابینا و کم بینا می تواند در موقعیت های مختلف منزل، اجتماع انجام شود. والدین زمانی می توانند از آشپزی و آشپزخانه به عنوان موقعیت آموزشی دانش آموزانی نابینا و کم بینا استفاده کنند که اعتقاد به زندگی مستقل آنان داشته باشند. اگر والدین کودکان نابینا و کم بینا از زمان کودکی به فکر استقلال آنان نباشند کودکان زمان مهارت آموزی و کسب مهارت استقلال را از دست می دهند.
5 مزیت آشپزی کودکان نابینا
- آشپزی کودکان نابینا زمان مناسب برای مرور دروس مختلف دانش آموزان نابینا و کم بینا است. با آشپزی کودکان نابینا، آنان با مباحث درس ریاضی و فارسی، علوم، اجتماعی در موقعیت واقعی آشنا می شوند.
- آشپزی کودکان فرصت مناسب برای تقویت مهارت توجه و تمرکز، هماهنگی چشم و دست آنان می باشد.
- یکی از راههای تقویت مهارت دست ورزی کودکان استفاده از موقعیت آشپزی می باشد. در آشپزی کودکان از دست و انگشتان خود به شکل های مختلف استفاده می کنند.
- حس بویایی و چشایی، لامسه و شنیداری آنان در حین آشپزی تقویت می شود. کودکان نابینا برای زندگی مستقل نیازمند حواس قدرتمند هستند تا بتوانند محیط اطراف را بشناسند.
- با آشپزی مهارت کلامی و اجتماعی آنان تقویت می شود. در آشپزی نیاز به مهارت درک و توجه به نیاز و علاقه دیگران می باشد. کودکان نابینا در حین آشپزی باید به علایق پدر یا مادر یا خواهر یا برادر توجه کنند تا غذای مورد علاقه آنان را درست کنند این کار نیاز به مهارت همدلی دارد.
در حین آشپزی بازی کنید.
یکی از راههای علاقمندی کودکان نابینا به آشپزی استفاده از بازی می باشد. با بازی وارد دنیای کودکان شوید تا بتوانید با آنان ارتباط برقرار کنید. متناسب با نوع غذا به آنان فرصت آزمون و خطا بدهید. به طور مثال با هم کتلت درست کنید. قبل از شروع کار فرآیندهای مختلف پخت کتلت را بنویسید. فرآیندهای که مورد علاقه کودک است را به او بسپارید. مثلا اگر کودک به آب علاقه دارد به او شستن مواد غذایی و ظروف را بسپارید.
شما می توانید در حین پخت غذا همه فرایندها را در قالب مسابقه انحام دهید مثلا :
اگر کودک شما مهارت دست ورزی ضعیفی داشت رنده کردن سیب زمینی را حین پخت کوکو به او بسپارید. به او بگوید هرکی زودتر رنده بکنه برنده است.
نقاشی با ماکارونی
ایده های زیادی برای نقاشی برجسته با ماکارونی وجود دارد. از کودکان بخواهید هر تصویر یا شکلی که به ذهنشان میرسد و دوست دارند را با ماکارونی ها بسازند. حین پخت ماکارونی نصف کردن ماکارونی را به عهده کودک بسپارید و با کمک ماکارونی نقاشی بکشید. مثلا هرکی زودتر با ماکارونی خونه درست کرد برنده است.
کاردستی با پیاز
با کمک هم پیاز پوست بگیرید و خرد کنید. از پیاز حلقه حلقه شده می توانید خرس پیازی یا خورشید درست کنید یا گل پنچ برگ درست کنید. با استفاده از پوست خشک پیاز می توانید انواع کاردستی درست کنید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.