معرفی پول به کودکان با تهیه فاکتور
15/08/1402راهکار تقویت املا با روش های جدید
12/09/1402علت کندنویسی دانش آموزان تنها به دلیل نداشتن مهارت دست ورزی نیست. کندنویسی دانش آموزان باعث دلزدگی آنان نسبت به درس و مدرسه می شود. اگر کندنویسی دانش آموزان به موقع تشخیص داده نشود آنان در مدرسه و آینده با مشکلات مختلفی روبه رو خواهند شد. در این مقاله از سایت خانواده توانمند دو علت کند نویسی دانش آموزان را معرفی می کنیم. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
علت کندنویسی دانش آموزان
یکی از علت های کندنویسی دانش آموزان به دلیل عدم درک مطالب شنیداری و نوشتاری است. دانش آموزانی که مهارت توجه و تمرکز ضعیفی دارند معمولا در درک جملات معلمان کندتر از سایر دانش آموزان عمل می کنند به همین دلیل در نوشتن نیز معمولا کند هستند. برای تقویت درک مطلب دانش آموزانی که قدرت توجه ضعیفی دارند باید معلمان در گفتگو با آنان نکات زیر را رعایت کنند:
- از جملات کوتاه استفاده کنند.
- سعی کنند جملات خود را به حالت تصویری توضیح دهند. به طور مثال ابتدا کتاب ریاضی را نشان دهد. سپس از او بخواهد صفحه 14 را بیاورد و سپس از روی صورت مسئله بنویسد.
- حین گفتگو با او فضای کلاس آرام و خالی از عکس باشد تا توجه او کم نشود.
مقاله پیشنهادی: علائم اختلال حس عمقی در کودکان حین نوشتن و غذا خوردن
6 راهکار برای تقویت تند نویسی دانش آموزان
برای تقویت درک مطلب دانش آموزان برای تقویت تند نویسی می توانید اقدامات زیر را با کمک والدین انجام دهید:
- اگر دانش آموز پایه اول است با کمک عکس ها، کتاب قصه درست کند. عکس ها توالی داشته باشند.
- با تماشای عکس های مربوط به دروس او را با جزییات تصاویر آشنا کنید.
- برای تقویت مهارت تحلیل که یکی از مهارت های درک مطلب است به او پیدا کردن شباهت و تفاوت ها را از طریق عکس ها و اسباب بازی ها آموزش دهید.
- از او بخواهید کارهای روز قبل خود را با کمک عکس یا نقاشی به شما توضیح دهد.
- داستان یا جمله کوتاه به او بگوید و از او بخواهید تصویر مرتبط با حرف های شما را بین عکس ها بیابد.
- با کمک کلمات کوتاه، پازل جمله سازی بسازید. کلمات را جداگانه بنویسید و مانند پازل کنار هم قرار دهید.
- حین انجام تکالیف ریاضی در ابتدا جملات را کوتاه به دانش آموز بگویید و سپس خود مسئله را حل کنید. بعد با کمک هم یک مسئله مشابه را حل کنید. زمانی که دانش آموز توانایی لازم را کسب کرد به او مسئله دهید تا خود به تنهایی حل کند.
مقاله پیشنهادی: فواید کاردرمانی در اختلالات حسی
علت کند نویسی دانش آموزان به خاطر ضعف در حافظه دیداری
بسیاری از دانش آموزان دچار ضعف در نوشتن هستند. زیرا کلماتی را که میشنوند به خوبی به خاطر نمیآورند. حافظه دیداری یکیاز اصلیترین مواردی است که بر پردازش بصری کودک در نوشتن تاثیر میگذارد. ضعف حافظه دیداری در کودک ممکن است در توانایی ذخیره و بازیابی اطلاعاتی که طی فرایند نوشتن نیاز است(برای مثال یادآوری شکل صحیح حروف هم صدایی مانند ص و ث)؛ اختلال ایجاد کند.
تقویت حافظه دیداری در نوشتن به کودکان کمک میکند تا شکل حروفی را که قبلاً دیدهاند؛ به سادگی به یاد آورند و در نوشتن حروف هم شکل، هم آوا و یا دارای شکل مشابه، سریعتر عمل کنند. همین موضوع به کودک در تند نویسی، درست نویسی و حتی خوش خط نویسی املا کمک میکند. معمولا اختلال در حافظه دیداری خود را به شکل های زیر نشان می دهد:
- کند نویسی
- غلط نویسی حروف هم آوا
- جا انداختن حروف
- زیاد یا کم گذاشتن دندانهها
- وارونه نویسی
- قرینه نویسی
- بدخط نویسی
در صورتیکه فرزند شما به یک یا چند نمونه از اختلالات بالا دچار است؛ میتوانید مبنا را بر ضعف حافظه دیداری او گذاشته و با استفاده از انواع تست حافظه دیداری یا تشخیص متخصص( کاردرمانگران)، از این موضوع مطمئن شده و به رفع مشکل بپردازید.
مقاله پیشنهادی: علائم اختلال حس عمقی در کودکان حین نوشتن و غذا خوردن
درمان کندنویسی دانش آموزان با 7 بازی
توانایی دیدن و مشاهده دقیق اساسی ترین مهارت در فرآیند یادگیری است. برای دیدن و مشاهده دقیق نیاز به توجه به جزییات و توانایی های تشخیص و حافظه دیداری است. کاردرمانگران با ارزیابی دانش آموزان اقدامات کاردرمانی مختلفی را برای بهبود حافظه دیداری او انجام می دهند تا علت کندنویسی دانش آموزان رفع شود. معمولا کاردرمانگران برای درمان تقویت حافظه دیداری دانش آموزان بازی های زیر را پیشنهاد می کنند:
- از کودک بخواهید کلمات روی تخته را بروی آرد بنویسد.
- کودک جملات کوتاه را با کمک سنگ ریزه بنویسد.
- با کمک حبوبات کلمات را بنویسد.
- بازی اسم و فامیل بازی مناسب برای تقویت مهارت نوشتاری کودکان است.
- شما شکل صحیح و غلط کلمات را کنار هم می نویسید و از او می خواهید کلمه درست را تشخیص دهد.
- کلمات را به صورت نصف بنویسید و از کودک بخواهید آن را تکمیل کند. کودک در این کلمه حدس می زند و کلمه را تکمیل می کند.
- چند حرف را به طور نامنطم کنار هم بگذارید و از کودک بخواهید با آنها کلمه جدید بسازد. مثل حروف ن، ا، ز، م که می توان کلمات ناز، نماز،زمان و… را ساخت.
کلام آخر
در این مقاله از سایت خانواده توانمند دو علت اصلی در کند نویسی دانش آموزان را معرفی کردیم. درک مطلب ضعیف و اختلال در حافظه دیداری دو علت مهم در کندنویسی دانش آموزان هستند که اگر به موقع درمان شوند کودک فرآیند یادگیری را با انگیزه طی می کند.
جهت دریافت خدمات مشاوره ای و آموزشی از سایت خانواده توانمند با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.