گفتار درمانی کودک ۶ ساله+ توصیه های درمانی
05/04/1401گفتاردرمانی حرف س با فوت کردن
07/04/1401معمولا افراد لجباز برای خانواده ها دردسرهای زیادی را در دوران کودکی و بزرگسالی بوجود می آورند ما در این مقاله راههای تشخیص و راههای درمان لجبازی کودکان را ارائه کرده ایم تا خانواده ها بتوانند راهکار مناسب برای درمان لجبازی کودکان خود انتخاب کنند.
در ضمن عواقب عدم درمان لجبازی کودکان را نیز بیان کردیم تا خانواده های که گمان می کنند گذر زمان، راهکار درمان لجبازی کودکان است، بدانند این گونه نیست و خود را باید برای شرایط سخت تر آماده کنند.
تاثیر لجبازی بابا علی
پسرم از نظر اخلاقی بسیار شبیه پدرش است. او نیز مانند پدرش علی، بسیار لجبازی میکند و به همین دلیل نمیتواند با همسالان خود ارتباط خوبی داشته باشد. معمولا در مهمانی ها به خاطر لجبازی از جمع همسالانش طرد میشود و با گریه به سراغ من میآید!!!
طی این یک سال، لجبازی او بیشتر شده است. البته من معتقدم او، رفتارهای پدرش را تقلید میکند رابطه بسیار خوبی با پدرش دارد، در همه کارها پدرش الگوی اوست. من الان با دو فرد لجباز زندگی میکنم!!!
شرایط سختی دارم، نمیدانم چگونه مشکل لجبازی پسرم را درمان کنم؟! اگر لجبازی او درمان نشود مانند پدرش باید سختی های بسیاری را متحمل شود! همسرم به خاطره لجبازی در موقعیت های مختلف، ضررهای مالی بسیاری را متحمل شده است البته بهتر است بگویم به خانواده ضررهای مالی بسیاری را تحمیل کرده است!!!
او سر لجبازی با شریکش، مغازه را فروخت و دیگر نتواست در نابه سامانی های اقتصادی برای خود کسب و کاری دست و پا کند، هم خود بیکار شد هم شریکش!!!
سر لجبازی با بنده، منزلمان را فروخت تا اثبات کند میتواند، خانه بزرگتری را تهیه کند؛ اما نتوانست و حالا دو سال است با خرج و مخارج و هزینه های بالا مستاجریم!!!
من دنبال راهکار برای پسرم هستم تا بتوانم به او کمک کنم تا مثل پدرش به خاطر لجبازی خود و دیگران را به دردسر نیدازد! اگر از همان کودکی لجبازی همسرم درمان میشد مطمئنا دچار مشکلات فعلی مان نبودیم و می توانستیم زندگی بدون دردسری را کنار هم تجربه کنیم!!! راه درمان لجبازی کودکم چیست؟
لجبازی یکی از سخت ترین مشکلات رفتاری است که افراد و اطرافیان را دچار چالش های بسیاری می کند. برای آشنایی با راه درمان آن و عواقب آن تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تشخیص لجبازی کودک
معمولا کودکان لجباز، خواسته والدین و اطرافیان را انجام نمیدهند یا به نوعی برخواسته خود پافشاری کرده و یا عمدا کاری میکنند که می دانند باعث ناراحتی آنها میشود. لجبازی کودکان به صورت مقابله جویی با منابع قدرت مانند پدر و مادر و اطرافیان خود را نشان می دهد.
کودکان لجباز معمولا از دستورات دیگران لجبازی میکنند و قصد پیروی در انجام کارهای گروهی و جمعی را ندارند و با آسیب رساندند به خود و اطرافیان تلاش میکنند خواسته های نامعقول خود را بر آورده سازند! معمولا از گریه، ناسزا گفتن برای متقاعد سازی دیگران استفاده میکنند و معمولا افراد تایید پذیری هستند در صورت دریافت نکردن تایید در انجام کارها، رفتارهای پرخاشگرایانه از خود بروز میدهند. معمولا در ارتباط با دیگران در صورت مخالفت خیلی سریع عصبی میشوند و معمولا اعتماد به نفس پایینی دارند.
لجبازی جز از مراحل رشد کودکان است، لجبازی کودکان در بعضی از سنین مانند سه سالگی جزء رشد طبیعی محسوب میشود. در این شرایط کودک با لجبازی میخواهد اعلام استقلال و موجودیت کند، ولی در صورتی که شدت آن بیش از حد انتظار باشد، نشاندهنده یک اختلال است و نیاز به مداخلات درمانی دارد.
البته لجبازی زمانی اختلال محسوب میشود که تنش و استرس و اضطراب زیادی را ایجاد کند و فرد قادر به ارتباط گیری با سایرین نباشد و در مهارت های اجتماعی دچار مشکلات بسیاری باشد. و ممکن است در بزرگسالی عارضههای دوری از خانواده و یا فرار خانواده را از روی تمایل تجربه کند برای همین درمان لجبازی کودکان بسیار مهم است تا بتوان از مشکلات آینده پیشگیری کرد.
5 راهکار برای درمان لجبازی کودکان
اگر کودک نشانههای لجبازی را داشت، توصیه میشود والدین برای درمان و کاهش لجبازی کودکان از راهکارهایی که در ادامه گفته میشود استفاده کنند.
- برای درمان لجبازی کودکان در ابتد به دنبال منشاء لجبازی آنان باشید. کودکان تا 10 سالگی بسیاری از رفتار و عملکرد ها را از محیط زندگی خود می آموزند. اگر یکی از والدین خود لجباز باشد و در ارتباط با اطرافیان لجبازی میکند، این فرد میتواند به عنوان الگویی برای کودک باشد تا از این الگو، نحوه لجبازی کردن را در موقعیت های مختلف برای رسیدن به خواسته خود بیاموزد. والدین با رفتارهایی که دارند و تاثیری که بر رفتار بد کودک میگذارند و باعث تقویت این رفتارها می شوند، در تشدید لجبازی کودکان تاثیر ميگذارند.
- برای درمان لجبازی کودکان به سراغ خود بروید!!! شاید هیچ کدام از والدین لجباز نباشند اما با رفتارهای اشتباه زمینه لجبازی کودک خود را فراهم کنند به طور مثال اگر والدین در تربیت کودک با یکدیگر هماهنگ نباشند و در یک راستا حرکت نکنند، کودک برای رسیدن به مقاصد خویش میتواند از این خلا به نفع خود استفاده کند و با لجبازی خواسته های خود را در موقعیت های مختلف برآورده سازد.
- برای درمان لجبازی کودکان نیاز است خانواده ها قبل از کودک وارد پروسه درمان شوند تا بتوانند مهارت های لازم ترتبیت کودک توانمند را کسب کنند. گاه بی تجربگی والدین زمینه بوجود آمدن انواع اختلالات را در کودک ازجمله لجبازی را بوجود میآورد. یکی از مهارت های لازم برای تربیت کودک توانمند این است که والدین نحوه ارتباط و گفتگو درست با کودک خود را بیاموزند اگر از همان ابتدا به درستی با کودک ارتباط برقرار کنند، میتوانند بدون دغدغه مسیر رشد کودک را طی کنند، اما عدم برقراری ارتباط درست با کودک زمینه بروز انوع مشکلات رفتاری را فراهم میکند. و کودک در بزرگسالی به دلیل عدم تربیت درست تجربیات منفی بسیاری را مانند فرار از خانه ، اعتیاد، انزوا، اضطراب، پرخاشگری، طلاق و… را تجربه خواهد کرد.باید با خانواده درمانی این رفتارها را تغییر داد، در گام اول باید والدین یاد بگیرند که چگونه با کودک خود و نحوه برخورد با لجبازی او قدم بردارند، چرا که اگر این گونه نشود در دوره نوجوانی باید به درمانهای مشاوره درمانی و رفع تنش خانوادگی روی آورند و وقت زیادی را برای این قضیه به کار گیرند.
- بعد از بررسی محیط خانواده برای درمان لجبازی کودکان، سراغ محیط های دیگه مثل مدرسه، مهد، باشگاه و…. او بروید. کودکان مانند سایر انسان ها از اطرافیان خود تاثیر میپذیرند به همین دلیل در انتخاب محیط رشد، بازی، ورزش، مهارت آموزی کودک خود دقت لازم را داشته باشید تا کودک محیط غنی را برای رشد تجربه کند.
- بعد از بررسی انجام شده و علت یابی لجبازی کودک، حتما از تخصص مشاوران، روانشناسان، کاردرمانگران برای درمان لجبازی کودکان استفاده کنید. البته شما میتوانید قبل از پیدا کردن علل لجبازی کودک نیز از متخصصان کمک بگیرید!!! علت یابی لجبازی کودکان گام بسیاری مهمی در درمان لجبازی کودکان است. متخصصان بعد از ارزیابی از طریق خانواده درمانی، بازی درمانی کودکان لجباز، کاردرمانی و… مسیر درمان کودک را طراحی میکنند.
عواقب درمان نکردن لجبازی کودکان
لجبازی اگر در کودکی درمان نشود، زمینه بروز مشکلات بسیاری را در آینده و در بزرگسالی بوجود میآورد از جمله:
- درمان نكردن لجبازی در کودکان زمینههای پرخاشگری و اضطراب در دوره نوجوانی، جوانی و بزرگسالی را افزایش میدهد.
- لجبازی مهارت های ذهنی افراد و احساسات آنها را در موقعیت های مهم زندگی مختل میکند. لج کردن سن و جنس نمی شناسد، اگر سراغ کسی آمد عقل و احساس او را نابود می کند.
- در خانواده نمی تواند جایگاه مناسبی داشته باشد
- فرد لجباز نمی تواند پتانسیل و استعدادهای خود را بروز دهد.
- در موقعیت کاری دچار مشکلات بسیاری میشود
- فرد لجباز موقعیت های اقتصادی خود و خانواده را به خطر میاندازد.
- در آینده احتمالا دچار انزوا میشود
- فرد لجباز امکان دارد در موقعیت های مختلف، دچار قدرت نمایی و خودنمایی شود.
- معمولا افراد لجباز در زندگی زناشویی موفق عمل نمی کنند.
لجبازی زمینه بروز بسیاری از اشتباهات را فراهم میکند راه جلوگیری از این اشتباهات این است که خانواده ها از همان ابتدا به فکر درمان لجبازی کودکان باشند. در صورت نیاز به مداخلات روانشناسی و مشاوره برای درمان لجبازی کودکان میتوانید از مشاوران سایت خانواده توانمند استفاده کنید. مشاوران در زمینه های مختلف از جمله کنترل اضطراب،ترس،لجبازی،پرخاشگری، و درمان انواع اختلالات مثل دیکته نویسی، بیش فعالی، خجالتی بودن و… تخصص دارند. برای آشنایی با متخصصان مجرب در حوزه کاردرمانی، گفتاردرمانی، بازی درمانی و خرید انواع تجهیزات بازی درمانی با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در سایت خانواده توانمند جمعی از متخصصان مجرب در حوزه گفتاردرمانی، کاردرمانی، مشاوره، آموزش را داریم تا خانواده ها بدون دغدغه با متخصصان مجرب آشنا شوند. در ضمن در فروشگاه سایت خانواده توانمند انواع محصولات توانبخشی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و وسایل کمک زندگی وجود دارد که شما به راحتی میتوانید آنها را تهیه در صورت نیاز تهیه نمایید.