آموزش نشانه ب با بورانی بادمجان
20/12/1400آموزش حرف ح به کودکان استثنایی
21/12/1400آموزش نشانه ل دانش آموزان استثنایی
همه ی والدین دوست دارند با بچه هاشون تو محیط های اجتماعی مثل پارک، خیایان و سینما، رستوران و… باشند اما والدین کودکان استثنایی معمولا با ترس و اضطراب در محیط های اجتماعی حضور دارند. آنان از قضاوت شدن، از ترحم، از نگاه ها حسرت آمیز، مسخره شدن و… می ترسند.
تحمل نگاه های ترحم آمیز و قضاوت دیگران بسیار سخت است. پیشنهاد خانواده توانمند این است که با خلاقیت و حوصله می توان به افراد نحوه رفتار و نگاه و گفتگو درست را آموزش داد. البته خانواده ها زمانی می توانند اطرافیان و همسایه ها و هم محلی ها را با کودکان بانیازهای ویژه با توانمندی ها و علاقمندیهای آنان آشنا کنند که خود به درستی تفاوت بچه ها را پذیرفته باشند. اگر خانواده پذیرش درستی از کودک استثنایی داشته باشد به مرور می تواند به افراد دیگر بیاموزد که با تفاوت ها چگونه برخورد باید بکنند.
لی لی بازی در پارک برای آموزش نشانه ل
برای شروع کار با بچه ها لی لی بازی کنید. با بچه ها پارک برید و به مدل خودتان لی لی بازی کنید. قوانین لی لی بازی را متناسب با توانایی کودکتان تغییر دهید. با او بازی کنید تا مهارت جسمی، ذهنی، حسی او تقویت بشد. لی لی بازی برای تقویت مهارت های پا و بینایی بسیاری کاربردی است.
حین لی لی بازی در پارک شاید نگاه دیگران جلب شود از پتانسیل دیگران برای آموزش فرزندتان استفاده کنید. از آنان بخواهید با شما بازی کنند. حین بازی کودک مهارت های اجتماعی و کلامی اش تقویت می شود و دیگران نیز می توانند نحوه رفتار درست با کودک بانیازهای ویژه را از شما بیاموزند.
حین بازی کلمه لی لی را به شکل های مختلف استفاده کنید تا کودک با صدای حرف ل آشنا شود. با کمک سنگ ریزهای پارک شکل نوشتاری حرف ل را به او معرفی کنید.
با کمک سنگ ریزها اشکال مختلفی که دارای حرف ل هستند را بروی خاک یا چمن بکشید با هم فلش کارت حرف ل با سنگ درست کنید. مثلا با سنگ ریزه لیوان، لامپ و… را درست کنید و از کودک بخواهید اسامی آنان را بگوید.
آموزش نشانه ل با لوبیا پلو
لوبیا پلو غذای خوشمزه است. با هم برنج پاک کنید تا مهارت ظریف دست بچه ها تقویت بشه. با هم برنج را بشورید تا حس لامسه بچه ها تعدیل بشه. پیاز و گوشت خرد کنید با بچه ها مواد را با هم سرخ کنید تا بچه ها با مفهوم سرد و گرم ، نرم و سفت، اول، آخر،بزرگ و کوچک و… آشنا شوند.
با پخت لوبیا پلو مباحث درس ریاضی پایه اول کم توان ذهنی و علوم پایه اول کم توان ذهنی را میتوانید مرور کنید. بچه ها با حرفه آشپزی می توانند آشنا شوند. راستی با لوبیا پلو هم می توانید به کودکان استثنایی ابراز محبت کردن را بیاموزید و دیگران را با توانایی کودکتان آشنا کنید. یک بشقاب خوشگل لوبیا پلو برای همسایه یا فامیل بفرستید.
حین پخت لوبیا پلو در موقعیت های مختلف توجه کودک را به نشانه ل جلب کنید. کودک را با صدای نشانه ل در کلمات مختلف آشنا کنید. حتی با برنج رنگی می توانید برای تزیین لوبیا پلو، حرف ل را بکشید تا کودک با شکل نوشتاری حرف ل آشنا شود.
کاردستی لک لک برای آموزش نشانه ل
با هم لک لک درست کنید. برای ساخت لک لک از وسایل مختلف مثل کاغذ یا سنگ حبوبات می توانید استفاده کنید. برای آموزش حرف ل حین ساخت لک لک با هم شعر بخوانید. آموزش آهنگین حروف الفبا برای بچه ها جذابه. با قابلمه و وسایل مختلف بازی مثل بلز می توانید آهنگسازی کنید.
اگر در این آموزش شکست خوردیم چی؟
یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که می گوید «موفقیت هزار پدر و مادر دارد، اما شکست یتیم است». برای درس گرفتن از شکست باید آن را قبول کنید. باید بفهمید کجای آموزش شما اشتباه بوده است و دفعه بعد آن را تکرار نکنید و سعی کنید عملکرد بهتری داشته باشید. برای این کار می توانید از سه عنوان اصلی هدف گذاری، برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد کودک استفاده کنید، و چنانچه در این آموزش نیاز داشتید که یک معلم آموزشی کنار خودتان هم داشته باشید می توانید از معلمان آموزشی خانواده توانمند استفاده کنید، برای آشنا شدن با معلمان روی اینجا کلیک کنید.
کلام آخر
در این فیلم و محتوا روش آموزش حرف ل با آشپزی، بازی، کاردستی ارائه شد. ما در آموزش کودکان استثنایی سعی میکنیم رشد یکجانبه جسمی، ذهنی، حسی کودکان داشته باشند.
در سایر مقالات خانواده توانمند نیز نحوه گفتاردرمانی حروف مانند حرف ک، گ، ر،ز،خ، ق، س را به اشتراک گذاشته ایم. برای آشنایی با آموزش حروف دیگر مانند او، پ، ک، ف، ح، ب، آ، خ، ق، ش، ز، س، گ، ط، ع به قسمت ویدئو سایت خانواده توانمند مراجعه کنید.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره ای برای آشنایی با متخصصان آموزشی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و خرید محصولات آموزشی و تجهیزات توانبخشی حتما با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار داده است و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.