آموزش حرف خ با خرگوش خواننده
20/12/1400آموزش نشانه ب با بورانی بادمجان
20/12/1400آموزش حرف آ
والدین در مسیر آموزش و توانبخشی کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی نقش مهمی دارند. کودکان استثنایی بیشترین زمان را در کنار خانواده شان هستند. توانمندسازی والدین دانش آموزان استثنایی زمینه استفاده از زمان و موقعیت های مختلف را برای آموزش و توانبخشی فراهم می کند.
یکی از نیازهای خانواده کودکان استثنایی دریافت خدمات مشاوره ای و آموزشی می باشد. تربیت دانش آموزان استثنایی نیاز به حضور والدینشان دارد. برای همین ما در تیم خانواده توانمند در تلاشیم محتوای آموزش موردنیاز خانواده ها را تولید کنیم. در این ویدئو شما با راهکارهای آموزش حرف آ در منزل آشنا می شوید. برای آموزش حرف آ از فعالیت های روزمره مثل آشپزی ، بازی، کاردستی می توانید استفاده کنید. والدین عزیز قبل از آموزش باید اقداماتی را انجام دهید تا بتوانید از مسیر آموزش فرزند دلبندتان لذت ببرید.
قبل از آموزش دانش آموزان استثنایی در منزل چیکار کنیم؟
قبل از آموزش خودتان و کودک دلنبدتان را ارزیابی کنید مثلا توانایی جسمی کودک مثل مهارت انگشتان، دست ورزی …. او را ارزیابی کنید تا با نقاط قوت و ضعف او آشنا شوید. با شناخت کافی از خودتان و کودک دلبندتان می توانید هدف گذاری و برنامه ریزی مناسبی برای آموزش و تربیت هم جانبه او داشته باشید. ارزیابی در حین و بعد از آموزش نیاز است.در هر قسمت میزان عملکرد کودک را در یک برگه نوشته و در بازههای زمانی متفاوت هفتگی یا ماهانه میزان رشد کودک را ارزیابی کنید. اگر در ارزیابی رشد کودک خود را ضعیف دیدید باید نحوه عملکرد خود را تغییر دهید یا اینکه برای پیشرفت بهتر با متخصصین این حوزه مشورت بگیرید. و اگر هم رشد کودک را عالی دیدید باید به آموزش خود ادامه دهید تا زمانی که این یادگیری در ذهن و جان کودک بنشیند.
برای آموزش جذاب و کاربردی حتما هدف گذاری کنید مثلا میخام امروز حرف آ را به کودک دلبندم یاد بدم!!! وقتی هدف تون مشخص شد برنامه ریزی را انجام دهید.
برای برنامه ریزی حتما به حال و حوصله و شرایط روحی خودتان به عنوان مادر و پدر توجه کنید و حواستون به شرایط روحی کودک دلبندتون باشد. به طور مثال اگر بعد از مصرف دارو کودک دلبندتان خواب آلود است آموزش را شروع نکنید دنبال زمان و مکان مناسب برای شروع آموزش باشید. برای برنامه ریزی نیاز به مخاطب شناسی دارید مثلا اگر بچه شما موسیقی و شعر دوست داره از شعر برای آموزش حرف آ استفاده کنید. اگر نقاشی دوست داره یه قسمت از برنامه ریزی را به نقاشی حرف آ اختصاص بدید.
فیلم را با دقت ببینید!!!
بعد از آموزش حرف آ دانش آموزان استثنایی در منزل چیکار کنیم؟
احتمالا اگر تازه آموزش کودک استثنایی تان را شروع کردید روزهای سخت را داشته باشید. سختی روزهای اول طبیعی است. مهم پیدا کردن راهی برای تبدیل کردن روزهای سخت به روزهای جذاب می باشد.
نگران نباشید!
خودتان را سرزنش نکنید، طبیعیه اگر خسته بشید!!!
موقعی که خسته شدید حال و حوصله نداشتید کمی استراحت کنید با روش های که بلدید دنبال رفع خستگی تون باشید.
بعد از رفع خستگی دنبال علت خستگی تون باشید چرا من وقتی ریاضی اول استثنایی را اول آموزش میدم بچه انقد نق میزنه یا لج میکنه؟
علت ها را پیدا کنید تا بتونید راهکار مناسب برای پیدا کنید.
احتمالا بعضی وقت از تکرار خسته بشید ولی خوب یکی از راههای آموزش دانش آموزان استنثایی پایه اول، دوم و… تکرار هست. اگر تکرار را با خلاقیت همراه کنید خستگی تون کمتر میشه تازه به شما هم خوش میگذره.
ترحم نکنید!
گاهی اوقات پیش میآید که در آموزش حرف آ ا یا سایر حروف الفبا فارسی و یا مهارت های زندگی، والدین به خاطر اذیت شدن کودکان دست از آموزش دادن بر میدارند. اینجا جای است که دقیقا شما باز هم باید ادامه دهید. اما به کودک استراحت و فرصت بدهید. اجازه دهید عصبانی شود و ناراحت شود گریه کند اما بعد از اینکه او را دلداری دادید و وی را آرام کردید. در یک زمان دیگر دوباره آموزش خودتان را شروع کنید. و چنانچه در این آموزش به کمک و مشاوره و راهنمایی و یا معلم خصوصی نیاز داشتهاید میتوانید از معلمان با تجربه ما استفاده کنید.
نترسید!
همانطور که قبلا گفتیم در این مسیر ترسهایی زیادی مثل اگر کودک من یاد نگیرد چه میشود. بهترین راهکار برای این ترسها تلاش مداوم و ادامه دادن به مسیر آموزشی خودتان است. پس نترسید و با آرامش و در کنار کارهای روزمره و بازی و سرگرمی به کودک خود در منزل آموزش دهید.
کلام آخر
در این فیلم و محتوا روش آموزش حرف آ با آشپزی، بازی، کاردستی ارائه شد. ما در آموزش کودکان استثنایی سعی میکنیم رشد یکجانبه جسمی، ذهنی، حسی کودکان داشته باشند. در سایر مقالات خانواده توانمند نیز نحوه گفتاردرمانی حروف مانند حرف ک، گ، ر،ز،خ، ق، س را به اشتراک گذاشته ایم. برای آشنایی با آموزش حروف دیگر مانند او، پ، ک، ف، ذ، ح، ل، ب، خ، ق، ش، ز، س، گ، ط، چ، ع به قسمت ویدئو سایت خانواده توانمند مراجعه کنید.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره ای برای آشنایی با متخصصان آموزشی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و خرید محصولات آموزشی و توانبخشی حتما با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی مثل گفتاردرمانی، کاردرمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایت است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار داده است و شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.