آموزش حروف الفبا به کودکان (حرف ت)
25/12/1400چیدمان منزل مناسب برای افراد نابینا و کم بینا
25/12/1400حریم شخصی نابینایان
رعایت حریم شخصی نابینایان یکی از نیازهای کودکان نابینا و افراد نابینا می باشد. احترام به حریم شخصی دیگران یکی از راههای همزیستی مسامت آمیز با دیگران می باشد. احترام به حریم شخص نابینایان به آنان فرصت می دهد بتواند در جامعه بدون قضاوت شدن حضور داشته باشند. حریم شخصی باعث میشود که هر فرد بتواند هویت، عقاید،عملکرد، نگرش و احساسات خاص خود را داشته باشد. با رعایت حریم شخصی نابینایان آنان می توانند موقعیت های مختلفی را بدون ترس تجربه کنند و از این طریق زندگی مستقل تری داشته باشند.
ضعف در حفظ حریم شخصی، باعث آسیبپذیری و مشکلات جدی برای افراد نابینا میشود به طوری که هرکسی به خود اجازه میدهد حریم شخصی افراد نابینا را زیر پا بگذارد و وارد حریم امن آنان شود. پرسش های بی مورد یکی از راههای زیرپا گذاشتن حریم شخصی نابینایان است. برای اطلاع از نوع زندگی افراد نابینا و کودکان نابینا افراد می توانند از گوگل کمک بگیرند. پرسیدن سوالات نامناسب باعث رنجش والدین کودکان نابینا و کم بینا می شود.
نگه داشتن حریم شخصی نابینایان
مرزهای حریم خصوصی مشخص میکنند که افراد مجاز به چه رفتارهایی با شما هستند. پس اگر دیگران با شما به درستی برخورد نمیکنند مسئولیت آن به پای خود شماست. به کودک نابینا بیاموزید که چگونه مراقب حریم شخصی خود باشند. نگه داشتن حریم شخصی یکی از مهارت های اجتماعی است که باید از دوران کودکی بیاموزیم. در قالب بازی های مختلف به کودک نحوه رعایت حریم شخصی خود و دیگران را بیاموزید.
بازی مناسب برای حفظ حریم شخصی نابینایان
بازی بهترین برای آموزش مهارت های مختلف از جمله مهارت اجتماعی می باشد. یکی از بهترین و تأثیرگذارترین شیوهها برای آموزش هرنوع موضوعی به کودکان، بازیکردن و استفاده از اسباب بازیها است. درحقیقت، بازیکردن برای کودک نوعی شبیهسازی زندگی واقعی تلقی میشود. برای حفظ حریم شخصی نابینایان از کودکی در قالب بازی به انان نحوه حفظ حریم شخص را بیاموزید.
تاکسی بازی
با کمک هم نمایش بازی کنید در این نمایش شما راننده باشید و او مسافر. به او بیاموزید سوار هر ماشینی نشود و در برابر سوالات نامناسب دیگران پاسخگو نباشد. اگر فردی سوال نامناسب درباره علت معلولیت او پرسید در اوج ادب از پاسخ به سوال امتناع کند تا حریم شخصی خود را حفظ کند.
خاله بازی
در حین خاله بازی می توانید در قالب نقش همبازی به کودک نحوه برخورد با افراد غریبه را آموزش دهید. به آنان بیاموزید پیش از بغلکردن یا گرفتن دست دوستان و نزدیکان، از آنها اجازه بگیرند. همچنین لازم است به کودکان خود بیاموزید که همواره فاصله خود با دیگران را حداقل به اندازه طول یک بازو رعایت کنند.
برای اطمینان پیداکردن از اینکه آموزش حریم شخصی به کودکان مؤثر واقع شده است؛ میتوانید در زمان های مختلف خاله بازی کنید. برای آنها عروسکهایی تهیه کنید و هنگام خاله بازی، از کودکان خود بخواهید آنچه در مورد حفظ حریم شخصی آموختهاند در مورد عروسکهای خود بهکار ببرند.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.