نکات قبل از خرید ویلچر
22/03/1403بهترین متخصص لکنت زبان چه اقداماتی انجام می دهد؟
07/05/1403انواع پوزیشن لگن در کاربران ویلچر موضوع این مقاله از سایت خانواده توانمند است.حفظ وضعیت بدنی خوب در هنگام نشستن در ویلچر برای کمک به افرادی که تحرک محدودی دارند به راحتی و بدون خطر آسیب دیدگی بسیار مهم است. از آنجایی که کاربران صندلی چرخدار روز خود را در حالت نشسته سپری میکنند، تعدادی از عوامل حیاتی وجود دارد که برای حفظ وضعیت بدنی مناسب و ایجاد احساس راحتی و امنیت در کاربر ویلچر ضروری است.
تاثیر ویلچر بروی لگن کاربرانش
میزان ثبات لگن بر راستا و عملکرد شخص استفاده کننده از ویلچر تاثیر غیر قابل انکاری دارد. با ثبات بودن لگن بر راستای تنه و تعادل آن تاثیر گذار است. موقعیت لگن از سه طریق درون ویلچر کنترل می شود:
1.حمایت بخش زیر لگن و در برگرفتن تو بروزیته های ایسکیال( وقتی روی سطحی مینشینیم درست زیر هر طرف باسن در زیر پوست یک استخوان سفت و محکم به دست میخورد که به آن توبروزیته ایسکیوم میگویند) به منظور جلوگیری از تیلت خلفی در نشیمنگاه یا بالشتک(این اتفاق زمانی پیش میآید که لگن به سمت عقب بچرخد و باعث میشود که سمت جلوی لگن به سمت بالا رفته و سمت عقب لگن پایین بیاید. تیلت خلفی لگن در اثر افزایش طول عضلات خم کننده لگن و کوتاه شدن عضلات باز کننده یا اکستانسور لگن ایجاد میشود)
2. حمایت خلفی( حمایت پشتی از لومبو ساکرال).
3. حمایت قدامی، مانند حمایتی که توسط کمربند رانی ایجاد می شود.
در حالت ایده آل تنه ی مستقیم متعادل و متقارن بروی لگن باثبات، باعث دسترسی بهتر اندام فوقانی، کنترل سر و بخش دیداری می شود.
مقاله پیشنهادی: نکات قبل از خرید ویلچر
انواع پوزیشن لگن در کاربران ویلچر
در حالت معمول سه پوزیشن لگن به طور شایع در افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، دیده می شود.
- در پوزیشن اول که شایع ترین حالت است، هیپ ها در حالت فلکشن هستند و عضلات همسترینگ پلویس را به سمت عقب می کشند و لگن به سمت خلف تیلت پیدا می کند. در این حالت خط وزن در خلف توبروزیته های ایسکیال قرار می گیرد. این وضعیت پوزیشن استراحت شخصی که توانایی بدنی دارد و پوزیشن ثبات شخصی که تتراپلژی است و از ویلچر استفاده می کند، می باشد.
- در دومین پوزیشن نشستن با فعال کردن اکستانسور های پشت، در لگن تیلت قدامی و در ناحیه لومبار لوردوز ایجاد می شود. زمانی که لگن به سمت قدام می چرخد خط وزن به صورت مستقیم از توبروزیته های ایسکیال می گذرد. این پاسچر را شخصی که بیماری عضلانی دارد به دلیل ضعف بیشتر در نواحی پروگزیمال نسبت به بخش های دیستال تقلید می کند.
- در سومین پوزیشن نشستن فرد به سمت قدام تمایل دارد و از آن به عنوان پوزیشن آماده یاده می شود. در این پوزیشن خط وزن به سمت قدام انتقال می یابد. بازوها و تنه به به صورت طبیعی در میدان بینایی به سمت قدام می آیند و پنجه دو پا در سطحی خلف تر از زانوها قرار گرفته و وزن بیشتری را تحمل می کنند.
میزان تیلت لگن در فردی که از ویلچر استفاده می کند از این جهت اهمیت پیدا می کند که نقاط پرفشار نشیمنگاه و پشتی را تعیین می کند. در صورت امکان می توان با دادن بازخورد به فرد در رابطه با وضعیت نشستن بروی ویلچر مانع از ایجاد دفورمیتی های جدید شد. به علاوه وضعیت نشستن در صورتی که قابل تصحیح نباشد باید با انتخاب صحیح بالشتک مانع از ایجاد زخم های فشاری شد.
جمع بندی
در این مقاله از سایت خانواده توانمند انواع پوزیشن لگن کاربران ویلچر متناسب با شرایط شان را معرفی کردیم. در صورتی که نیاز به خدمات مشاوره ای و آموزشی سایت خانواده توانمند داشتید با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.