زمان نشستن کودک شما مهم است چون تغییراتی که در کودک روز به روز به وجود میآید برای والدین بسیار هیجانانگیز است. دیر نشستن کودک یکی از چیزهایی است که والدین را نگران میکند اما این امر گاهی طبیعی است. در این جستار میخواهیم علت دیر نشستن کودکان را بررسی کنیم تا در صورت وجود مشکل بتوانیم آن را درمان کنیم.
نشستن یکی از رفتارهای کودک است که به طور طبیعی در ۴ الی ۹ ماهگی کودک پدید میآید. در این بین ممکن است نوزادی زودتر بنشیند و یا نشستن او به تأخیر بیفتد. در برخی از کودکان این تاخیر، ممکن است نشاندهنده وجود یک بحران جدی باشد.
دانستن این نکته ضروری است که رشد کودکان با یکدیگر متفاوت است. در بسیاری از نوزادان رشد خیلی سریع آغاز میشود و بعد سرعت آن کاهش مییابد در حالی که کودکانی هستند که با سرعت زیاد رشد خود را آغاز میکنند و با همان روال ادامه میدهند اما باید بدانیم که تمامی کودکان به اندازه خودشان رشد میکنند. ما به عنوان والدین میتوانیم کودکانمان را برای بهتر طی کردن این مراحل تشویق و حمایت کنیم.
کودک ما در سال اول زندگیاش توانمندیهای بسیاری پیدا میکند؛ میتواند غلت بزند، بخزد، بنشیند، بطری نگه دارد و در نهایت بدون کمک دیگران راه برود.
نشستن یکی از حرکات مهم در تکامل حرکتی نوزادان است که باعث کشش عضلات همسترینگ و اطراف ران میشود و کمک میکند که عضلات کمر، شکم و ران بتوانند با هم هماهنگ شوند و کار کنند.
همچنین این مهارت، در مهارتهای دیگری که کودک کسب میکند تاثیرگذار است؛ مثلاً نشستن، انجام مهارتهای حرکتی دیگر مثل سینه خیز رفتن و راه افتادن را آسانتر میکند. و به ناچار باید بگوییم، تاخیر در یک مرحله از رشد، موجب به تأخیر افتادن مراحل بعدی میشود.
نشستن کودک ارتباط مستقیمی با سیستم اعصاب مرکزی، نخاع و مغز کودکان دارد. همچنین، هر گونه اختلال در اندام نوزاد و ضعف در سیستم عضلانی او نیز میتواند تاثیر مستقیمی بر بروز تاخیر در نشستن کودک بگذارد.
کودک برای نشستن به یک سری پیشنیازهایی احتیاج دارد؛ عضلات بدن کودک باید محکم شده باشد و بتواند گردنش را روی سرش نگه دارد و به طور کلی باید بتواند تعادلش را حفظ کند.
اگر کودک شما بالای ۹ ماه است اما نمیتواند بنشیند، ممکن است دچار تاخیر تکاملی یا حرکتی شده باشد. تکنیکهای کاردرمانی به کودک شما کمک میکند تا بتواند از نظر حرکتی همپای همسن و سالان خودش رشد کند.
دیر نشستن کودک میتواند تحت تأثیر عوامل گوناگونی باشد؛ مانند ضعیف بودن ماهیچهها، فراهم نبودن شرایط محیطی مناسب برای فعالیت کودک، وجود اختلالات در سیستم عضلانی و یا نارساییهای مادرزادی مثل عقب ماندگیهای جسمی.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که در صورت مشاهده تاخیر در نشستن نوزاد خود در ابتدا به یک متخصص اطفال مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.
مهمترین دلایل دیر نشستن کودک به شرح زیر است:
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب، و…) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی از خدمات گفته شده بهرهمند شوند.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.