اختلال قرینه نویسی
03/11/1402اختلال حافظه شنیداری
09/11/1402جا انداختن حروف یا کلمات در املا موضوع این مقاله از سایت خانواده توانمند می باشد. بعضی از دانش آموزان موقع نوشتن املا بعضی از حروف یا کلمات را جا می گذارند. معمولا والدین در روزهای اول گمان می کنندشاید معلم مثل آنها املا نمی گوید تند کلمات را می گوید برای همین گل دختر یا پسرم جا می ماند واگرنه او بچه با دقتی است!!!
معمولا والدین وقتی که با مشاور سایت خانواده توانمند تماس می گیرند درباره جا انداختن حروف یا کلمات در املا می گویند:
بچه ام کلاس اولی و کلمات رو جا میندازه!!!
چطوری مشکل جا انداختن حروف یا کلمات در املا درست میشه؟
چکار کنم تمرکزش بیشتر بشه تا جا انداختن حروف یا کلمات در املا بشه؟
همیشه تو کلاس دیکته رو عقب میمونه!!!
پسرم کلاس دوم از و همون اول همیشه سرکش ها رو نمیذار به طور مثال: کوچولو رو می نویسه لوچولو!!!
دخترسومیه و بعضی کلمات رو تو دیکته جا میزاره و میگه خانم خیلی سریع میگه،جا میمونم!!!
اما معلمش میگه: اگر من تند میگم پس چرا بچه هایی دیگه همه کلمات می نویسند؟!!
در این مقاله از سایت خانواده توانمند راهکارهای خوبی برای حل مشکل جا انداختن حروف یا کلمات در املا معرفی می کنیم. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
علت جا انداختن حروف یا کلمات در املا
در این قسمت از مقاله به علت های جا انداختن حروف یا کلمات در املا می پردازیم.
علت اول برای جا انداختن حروف یا کلمات در املا
بعضی از دانش آموزان به علت کندنویسی موقع املا، بعضی از کلمات را جا می اندازند. اگر دانش آموز کند نویس می باشد باید علت کندنویسی او بررسی شود. برای افزایش اطلاعات خودتان درباره کندنویسی توصیه می کنیم مقاله زیر را بخوانید:
مقاله پیشنهادی: علت کندنویسی دانش آموزان
علت دوم برای جا انداختن حروف یا کلمات در املا
بسیاری از کودکان به این جهت واژه ها را جا می اندازند که این واژه ها در حافظه شنیداری آنها نمی ماند. والدین و معلمان در این مواقع که کودک یا دانش آموز ضعف خافظه شنیداری دارد از اقدامات زیر باید استفاده کنند:
پیشگیری از جا انداختن حروف یا کلمات در املا با تقویت حافظه شنیداری
- سه کلمه برای کودک بیان کنید و از وی بخواهید پس از اینکه هر سه کلمه را گفتید، آنها را بازگو کند. سپس چهار کلمه و به همین ترتیب پیش بروید تا مطابق رشد سنی و طبیعی خویش از حافظه ی شنیداری استفاده کند.
- یک جمله برای کودک بگویید و از او بخواهید آن را تکرار کند. سپس دو جمله بگویید تا آنها را تکرار کند و به همین ترتیب پیش بروید تا توانایی او به حد طبیعی برسد.
- تمرینات 1 و 2 را انجام دهید، اما این بار دانش آموز ترتیب گفتن کلمات و جملات را هم حتما رعایت کند. در این صورت توانایی توالی شنیداری او نیز تقویت خواهد شد.
- چند دانش آموز را کنار هم بنشانید و از آنها بخواهید این بازی را ترتیب دهند. نفر اول یک کلمه بگوید. نفر دوم همان کلمه را تکرار کرده و کلمه ی دیگر که مناسب است به آن اضافه کند. نفر سوم دو کلمه ی قبلی را بگوید و کلمه ی دیگری را که مناسب است به آن اضافه کند و به همین ترتیب پیش بروید به عنوان مثال:
- نفر اول: من
- نفر دوم: من در
- نفر سوم: من در حیاط
- نفر چهارم: من در حیاط مدرسه
- نفر پنجم: من در حیاط مدرسه بازی
- نفر ششم: من در حیاط مدرسه بازی می کنم
- نفر هفتم: من در حیاط مدرسه بازی می کنم و
- نفر هشتم: ..
مقاله پیشنهادی: علت غلط املایی زیاد دانش آموزان
5.همان بازی را ترتیب دهید اما این بار به جای استفاده از یک کلمه، دانش آموزان از یک جمله استفاده کنند. به عنوان مثال:
- نفر اول: من در حیاط مدرسه بازی کردم.
- نفر دوم: من در حیاط مدرسه بازی کردم و بعد به کلاس رفتم.
- نفرسوم: من در حیاط مدرسه بازی کردم و بعد به کلاس رفتم و دیکته نوشتم.
- نفر چهارم: من در حیاط مدرسه بازی کردم و بعد به کلاس رفتم و دیکته نوشتم و نمره ی خوبی گرفتم.
6.به کودک چند دستور بدهید و از او بخواهید آن دستورات را به ترتیب اجرا کند. این تمرین علاوه بر حافظه شنیداری، توانایی حرکتی شنیداری و نیز توالی شنیداری را تقویت می کند.
مقاله پیشنهادی: راهکار تقویت املا با روش های جدید
7. از دانش آموزان ابتدا می خواهید که برای هر درس کلمات هم معنی را پیدا کند و سپس با کمک کلمات هم معنی بدون دیدن جمله بسازد. این کار را در قالب مسابقه انجام دهید به دانش آموزان بگوید: هر کی با کلمات درس فارسی خوانداری که تو حافظه اش هست جمله بسازد برنده می شود. به طور مثال اگر درس فارسی 7 تا کلمه داشته باید بچه ها بدون دیدن و شنیدن مجدد کلمات ( چون خودشون معنی کلمات را پیدا کردند حتما چند تایی تو ذهن شون هست) جمله سازی بکنند.
8. با کودک آشپزی کنید. موقع آشپزی قسمتی از نحوه پخت و یا تهیه غذا یا نوشیدنی را به کودک بگویید و سپس از او بخواهید بعد از شما کارها و فرآیندها را به ترتیب انجام دهد.
9. با کودک شعر بخوانید و حفظ کنید. موقع رانندگی بهترین فرصت برای تقویت حافظه شنیداری بچه هاست. البته روزهای اول از شعر های کوتاه استفاده کنید. شعر ها به دلیل آهنگین بودن متن ها برای کودکان و دانش آموزان جالب هستند.
نتیجه گیری
در این مقاله از سایت خانواده توانمند 9 راهکار برای تقویت حافظه شنیداری کودکان و دانش آموزان برای پیشگیری از جاانداختن حروف و یا کلمات ارائه شد. در صورتی که نیاز به خدمات آموزشی و مشاوره ای داشتید با شماره 09054146911 تماس بگیرید.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند و کانال آموزش کودکان استنثایی خانواده توانمند در تلگرام یا اینستاگرام، روبیکا نیز نحوه آموزش به کودکان کم توان ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت و شبکه های اجتماعی اش قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.