بازی ترکیب حروف الفبا
12/08/1403دانش آموزان پایه اول برای تقویت مهارت خوانداری باید پیش نیازهای زیر را تقویت کنند:
- حافظه شنوایی
- ادراک شنوایی
- حافظه بینایی
- ادراک بینایی و شنوایی(تطبیق علائم نوشتاری با صداشون)
- هماهنگی حرکات چشم برای دیدن حروف، کلمات و جملات و جهت آنها
- ادراک فضایی مناسب از حروف، کلمات و جملات
با توجه به پیش نیازهای مهارت خواندن باید برای آموزش نشانه د و الباقی نشانه ها اقداماتی متنوعی در جهت تقویت حواس شنیداری و دیداری دانش آموزان انجام داد.
در این مقاله از سایت خانواده توانمند برای آموزش نشانه د و تقویت مهارت های شنیداری و دیداری از قصه گویی، کاردستی ، نقاشی استفاده می کنیم تا دانش آموزان پایه اول به راحتی این نشانه را بیاموزند.
مقالات پیشنهادی
علت غلط املایی زیاد دانش آموزان
درمان اختلال خواندن و نوشتن کودکان دبستان
معرفی انواع اختلالات یادگیری
درمان نارساخوانی دانش آموزان
داستان نشانه د
برای آموزش نشانه د می توانید از داستان نشانه د سایت خانواده توانمند استفاده کنید که تا دانش آموزان با نحوه تلفظ و نحوه نوشتن نشانه د آشنا شوند.
جنگل حیوانات این هفته یک مهمان عجیب داشت چون دهانش باز بود. وقتی حیوانات جنگل برای استقبال از او آمدند او میان دارکوب و دُرنا دعوا راه انداخت و بعدش کلی خندید. جغد دانا از کار نشانه د تعجب کرد و گفت: چرا این کاری را می کنی؟
نشانه د گفت: من عاشق دعوام چون صدای من شبیه صدای اول دعواست!!!
وقتی حیوانات جنگل این حرف را شنیدند خیلی ناراحت شدند سراغ کار و زندگی خودشان رفتند.
نشانه د گفت: پس کی میخاد به من جنگل نشان بدهد؟
جغد دانا گفت: هیچ کس، تا وقتی علاقه اتو عوض نکنی کسی باهات دوست نمیشه و تنهایی مجبوری جنگل بگردی و احتمالا گم بشی!!!
نشانه د گفت؟: آخه من به غیر دعوا راه انداختن کاری بلد نیستم برای همین مجبور همه جا تنها برم کسی باهم دوست نمیشه و دستش تو شهرک الفبا بهم نمیده!!!
جغد دانا گفت: من بهت کمک می کنم تا راه دوست پیدا کردی یاد بگیری، بهت یاد می دادم چطوری مهربان باشی تا یه عالمه دوست پیدا کنی.
نشانه د گفت: چه خوب دیگه پس من تنها نیستم بهت قول میدم کار بد نکنم و به حرفات گوش کنم.
جغد دانا گفت: بزن بریم که یه عالمه کار داریم.
نقاشی با نشانه د
برای آموزش نشانه د و نحوه نوشتن نشانه د قبل از رفتن به سراغ کتاب نگارش پایه اول بهتر است در دفتر نقاشی برای تقویت مهارت نوشتاری نشانه د می توانید با کمک نشانه د ماهی دهان باز در دریا بکشید. تا دانش آموزان با نحوه نوشتن نشانه د آشنا شوند.
مقالات پیشنهادی
اگر دانش آموز دارای اختلال تلفظ دارید از سایر مقالات خانواده توانمند مانند حرف ک، گ، ر،ز،خ، ق، ت را او، پ، ک، ذ، ح، ل، ب، آ، خ، ق، ش، ز، س، گ، چ، ع استفاده کنید.
کاردستی نشانه د
برای آموزش نشانه د می توانید از دانش آموزان بخواهید با کمک وسایلی مانند دکمه، صدف، دانه کاردستی نشانه د را درست کنند. به طور مثال با کمک دکمه یا نشانه د را بنویسند یا وسیله ای که با نشانه د شروع می شوند را درست کنند مثل دوچرخه، دمپایی
مقالات پیشنهادی
آموزش نشانه اَاول َغیراول
آموزش نشانه آ اول ا غیراول با چوب
بازی ترکیب حروف الفبا
بازی کلمات هم آغاز و هم پایان
کلمه با ( د) برای کلاس اول دبستان
در این قسمت از مقاله سایت خانواده توانمند برای آموزش نشانه د کلماتی که نشانه د را در موقعیت های مختلف( ابتدا،وسط، آخر) دارند را معرفی می کنیم.
کلمات با نشانه د در ابتدا
- دَر
- دَفتر
- دهان
- دکمه
- دوربین
- دَرخت
- دوش
- دوغ
- دامن
- دایره دمپایی
- دستمال
- دریا د
- دست
- دستگیره
- دست بند
- دانه
نشانه د در وسط کلمات
- گردنبند
- مداد
- مدرسه
- پرده
- ساندویچ
- هندوانه
- گردو
- کادو
- چادر
- فندوق
- قندان
- بادکنک
- خودکار
- عیادت
- مادر
کلمات با نشانه د در آخر
- کلید
- مسجد
- کمربند
- خورشید
- سَبَد
- سفید
- قند
- نخود
- آرد
- باد
- درد
- پراید
کاربرگ نشانه د
شاید، کمتر کودکی را بیابید که از قصه خوشش نیاید. قصه ها بستر مناسبی برای آموزش دانش آموزان پایه اول هستند. قصه ها برای دانش آموزان پایه اول فواید بسیاری دارد از جمله:
- تقویت خلاقیت کودکان
- تقویت مهارت شنیداری دانش آموزان
- افزایش علاقه به کتابخوانی
- بهبود گفتار و تلفظ صحیح کلمات
با توجه به فواید بسیاری قصه ها و علاقه دانش آموزان پایه اول کاربرگ های سایت خانواده توانمند در قالب قصه ارائه می شود.
خدمات سایت خانواده توانمند
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (لوازم توانبخشی، اسباببازی، کتاب،و…) متناسب با نیازهای خود بدون محدودیت زمانی و مکانی بهرهمند شوند.
در سایت خانواده توانمند نحوه آموزش به کودکان کم توان ذهنی، کودکان اوتیسم، نابینا، ناشنوا، سندرم داون، کم توان ذهنی، بیش فعال را در قالب فیلم، پادکست و مقاله ارائه کرده ایم. تیم آموزشی خانواده توانمند در جهت تحقق عدالت آموزشی تمام محتوای آموزشی مورد نیاز کودکان بانیازهای ویژه و خانواده آنان را به طور رایگان به اشتراک می گذارد.
بنابراین اگر شما کودک با نیاز ویژهای رو میشناسد که دارد رنج میبرد. اما سرشار از استعدادها و توانمندهای خاص خودش هست خوشحال میشویم که خانواده توانمند رو بهشون معرفی کنید.
خانواده توانمند سایتی است که تمام آموزش های تخصصی ساده و متناسب با فرزند شما را به صورت بازی در سایت قرار می دهد. شما در هر نقطه دنیا و با هر امکاناتی که دارید می توانید یک خانواده توانمند باشید.