در این مقاله به نکاتی درباره نحوه آموزش پیدا کردن وسایل روی میز و سفره به کودکان نابینا خواهیم پرداخت. آموزش این نکات به کودکان نابینا و کم بینا کمک میکند زندگی مستقلتری داشته باشند. استقلال کودکان نابینا زمینه موفقیت آنان را در عرصه فردی و اجتماعی فراهم می کند.
همینطور اگر جایی به عنوان مهمان دعوت شدند بتوانند مثل بقیه افراد از دورهمی حس خوشایندی داشته باشند. لطفا در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
شما به عنوان پدر و مادر فرزندی که نابیناست، باید مهارتهایی را بیاموزید تا بتوانید با فرزندتان بهدرستی رفتار کنید که استقلال و اعتماد به نفس لازم را در او ایجاد کرده تا بتواند بخشی از کارهای شخصی خود را بدون اتکا به شما یا دیگران انجام دهد و یک زندگی عادی برای خود داشته باشد. برای استقلال کودکان نابینا والدین باید از دوران کودکی به فکر باشند. توانمندسازی والدین کودکان نابینا زمینه پرورش کودکان نابینا موفق را تسهیل می کند.
برای مستقل شدن کودکان نابینا باید در ابتد اصول آموزش آنان را بیاموزید. نیازهای آنان را به خوبی بشناسید. با راههای تقویت حواس کودکان نابینا آشنا باشید. از اسباب بازی های مناسب در حین آموزش استفاده کنید. تا مسیر یادگیری برای آنان جذاب شود.
با جذاب کردن مسیر یادگیری کودک به راحتی مهارت راه رفتن، مسواک زدن، غذا خوردن و… را کسب می کند. در ادامه مقاله یکی از مهارتهای کاربردی کودکان نابینا را به طور گام به گام آموزش می دهیم.
یکی از مهارت های لازم برای استقلال کودکان نابینا این است که کودک نابینا شما بتوانند به طور مستقل سر سفره یا میز غذا فعالیت های موردعلاقه اش را به تنهایی انجام دهد.
برای استقلال کودکان نابینا در انجام این فعالیت باید یکسری اقدامات و مفاهیم را از قبل به کودک آموزش داده باشید به طور مثال:
برای پیدا کردن وسایل روی میز بهتره به نوع سبک غذایی توجه کنید. برای هر غذا از ظروف مخصوص آن معمولا استفاده میشود. به طور مثال:
برای مستقل کردن در پیداکردن لوازم غذایی بروی میز یا سفره در منزل می توانید مثل رستوران ها یا هتل ها از اصول و چیدمان ثابت استفاده کنید. کودک نابینا با اینکار مراحل را به طور گام به گام می آموزد. کودک نابینا دلبندتان می تواند مراحل را در موقعیت های مختلف مانند مهمانی خودمانی یا رسمی نیز استفاده کند. نیاز به آموزش دوباره نیست!!!
قبل از آموزش حتما این نکات را در نظر بگیرید:
کودک را با انواع وسایل غذا خوری آشنا باشد.
روزهای اول از علائم برجسته بروی میز و لبه استفاده کنید.
یک نقطه مرجع را به کودک معرفی کنید و وسایل را متناسب با آن بچینید و کودک را مطلع کنید.
با کودک در موقعیت های مختلف تمرین کنید. تا موقعیت ظروف را به یاد بسپارد. حتما از بازی برای آموزش استفاده کنید. مثلا به او بگوید امروز بازی چیدن میز یا سفره را داریم.
مراحل بازی
در ادامه مقاله اصول ثابت چیدن میز و سفره را با شما به اشتراک می گذاریم.
در میهمانی هایی که غذا به بر روی میز و سفره های بزرگ سرو میشود، معمولا میزبان به دیگران تعارف میکند. در مهمانی های خودمانی سعی کنید کودک خودش خواسته اش را با دیگران مطرح کند.
با اینکار مهارت اجتماعی کودک تقویت می شود. البته حتما باید قبل از مهارت اجتماعی بروی مهارت گفتگوی کودک تمرکز کنید تا کودک خواسته ها و نیازهای خود را به طور دقیق مطرح کند تا طرف مقابل متوجه صحبت او شود و بتواند نیاز او را رفع کند(کودکان و افراد نابینا معمولا قبل از غذا خوردن سایز لوازم غذا را از طریق حس لامسه تخمین می زنند. با استفاده از کلمات مناسب میتوانند خواسته خود را مطرح کنند). به طور مثال:
نکته:
کفگیرهای میزبان شاید با کفگیر منزل خودتان متفاوت باشد!!!
بهتر است از کودک بخواهید متناسب با ظرفش با دیگران خواسته اش را مطرح کند.
زمانی که کودک مهارت کافی را کسب کرد سعی کنید در مهمانی های رسمی تر کار را متناسب با توانمندی او انجام دهید. مثلا اگر بار اول جایی می روید که خودتان نیز حس معذب بودن دارید بهتر است خودتان خواسته های کودک نابینایاتان را برآورده کنید. با اینکار چالش کمتری خواهید داشت.
معمولا در مهمانی های رسمی میزبانان از وسایل و اصول ثابت برای چیدمان لوازم بروی میز استفاده میکنند. کافی است قبل از مهمانی کودک را با این اصول آشنا کنید.
البته بسته به نوع غذا باز اقلامی به این وسایل افزوده خواهد شد از جمله :
در این قسمت اصول میز مناسب کودکان نابینا در منزل، مهمانی خودمانی و رسمی را ارائه می کنیم. با یادگیری این اصول کودک در همه موقعیت ها می تواند راحت تر باشد.
در منزل سعی کنید چیدمانتان اصول ثابتی داشته باشد. قبل از مهمانی کودک را با این اصول آشنا کنید. اگر میزبان طبق این اصول چیدمان را انجام نداده بود خود شما برای فرزند دلبندتان انجام دهید تا کودک احساس راحتی داشته باشد.
در این مقاله سعی مراحل پیدا کردن وسایل روی میز را به طور کامل توضیج داده شد. اگر در انجام فرآیند دچار مشکل شدید یا به چالش برخوردید کافی است با شماره 09054146911 تماس بگیرید. مشاوران سایت خانواده توانمند شما را به بهترین شکل راهنمایی میکنند. استقلال کودکان نابینا با صبر و حوصله، خلاقیت شدنی است. ما درکنار شما هستیم.
در سایت خانواده توانمند در تلاش هستیم با توانمندسازی والدین، کودکان با نیازهای ویژه توانمند تربیت کنیم.
ما در خانواده توانمند تلاش میکنیم تا کودکان با نیازهای ویژه به همراه خانوادهشان از کلیه خدمات آموزشی، درمانی، مهارتی و محصولات (وسایل توانبخشی و…) متناسب با نیازهای خود بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی از خدمات گفته شده بهرهمند شوند.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.